Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

La 14.09.2018 la 10:08, Zero* a spus:

Ca sa nu fiu nevoita sa reiau  cantecul de nspe mii de ori. :smile:

Nu am vazut filmul, am citit doar o recenzie scurta, ca sa imi fac idee despre ce e vorba. Nu stiu daca o sa pot sa-l vad, cred ca e prea trist pt mine. In schimb,  pot sa spun ca am vazut un clip in care se redau secvente din film in timp ce rula melodia asta, care pe mine a ajuns sa ma obsedeze. Una dintre secvente m-a marcat. Ei se aflau la inceputul unui dans si felul in care s-au apropiat unul de celalalt  incet, cu delicatete, cu retinere, ca nu cumva cel mai marunt gest al unuia il raneasca pe celalalt - sau celalalt sa simta ca ii este invadat spatiul personal, m-a marcat. Faptul ca el si-a pus timid mainile pe mijlocul ei, dupa o scurta ezitare pe care a avut-o in timp ce privea la ceilalti dansatori, care se pipaiau peste tot, fara jena, in timp ce dansau,  pt ca, zic eu, a realizat ca ei aveau ceea ce majoritatea oamenilor nu vor avea niciodata, o comuniune sufleteasca puternica, profunda, m-a induiosat. In ziua de astazi, cand toata lumea e grăbită,  cand nimeni nu mai are rabdare sa il cunoasca cu adevarat pe celalalt, cand relatiile, de orice natura, sunt pe repede inainte, cand o legatura intre doi oameni se rezuma cel mai adesea doar la pipaiala, taca-paca, scarto-scarto, in repezitul unuia asupra celuilalt, in bunuri, interese si griji de impartit, sa vezi ca mai exista si altceva, ca exista oameni care isi doresc si pot sa fie altfel, e mare lucru. Chiar daca era vorba doar de un film, eu zic ca exista macar 0,1% oameni care au parte de așa ceva. :smile:

Stiu ca nu-i chat aici, da' vreau sa zic ceva: eu cred ca exista multi oameni (si femei) romantici, numai ca ei raman undeva, in umbra, nu sunt promovati si nici nu incearca sa fie. Eu as ridica procentul la cel putin 15%.

Si, ca sa nu fiu chiar total offtopic, las o melodie, desi habar n-am cum sa fac sa-mi apara imagine, cum va apare voua:

 

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am referit la romantism, nu dau doi bani pe așa ceva. Sau nu ma refeteam la genul ala de romantism basit (scuze!) care e in acceptiunea majorității, cu petale de trandafir insirate pe carari si in asternuturi, cu muzica susurand in surdina, asezonata cu dulcegarii atat de siropoase, insa lipsite de substanta, ca te aduc in pragul vomei. Unul care are nevoie de locatii de vis, de nspe feluri de cadouri pt a se naste si a rezista. Da, cred ca e foarte greu, spre imposibil, ca sentimentele frumoase sa se nasca atunci cand traiesti intr-un beci si singura muzica pe care o auzi e galagia produsa de mate, dar cred ca atunci cand  se gândesc la sentimente, multi se raporteaza exagerat de tare la exterior,  incercand astfel, asa cred eu, cel putin, sa isi mascheze lipsa bogatiei sufletesti, incapacitatea de a darui unei persoane din sufletul lor, de a face o persoana sa se simta bine prin propria prezenta, fara sa fie nevoiti sa apeleze la mijlocitori. Mi-am dorit sa scot in evidenta faptul ca este esential un anumit gen de comportament fata de celalalt pt ca o relatie sa poata ajunge la profunzime. Normal, acesta trebuie sa tina de structura interioara a unui om, sa nu fie forțat. Cred ca n-am reusit sa transmit ceea ce am vrut. Probabil nici acum, stiu ca stau prost la capitolul asta. :smile:

Imi cer scuze si eu pt off-topic. O sa postez si eu o melodie.

 

  • Like 3
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×