Sari la conținut
Forum Roportal
Acamandur

AS/400

Postări Recomandate

am o procedura blocata de o sesiune si totusi nu apare in wrkactjob sesiunea respectiva.... Stiu ce procedura este blocata, sesiunea care o blocheaza dar... nu o pot inchide. Sti vreao alta metoda ?! Am incercat si cu wrkobjlck dar nu imi rezulta blocata procedura...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Despre calcule cu ajutorul unei query stie cineva cum se face adresarea pentru a calcula sa zicem numarul de linii rezultate in query sau o simpla suma pe o anumita coloana ?!?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am in cap o idee... vreau sa migrez datele cu care se lucreaza zilnic din as/400 care se afla intr-o retea externa, intr-o baza de date locala. Sunt doar cateva librarii dar destul de mari intre 50-200 mb care sunt folosite doar in citire nu si in scriere. Sunt 30 de utilizatori care folosesc simultan datele in diverse aplicatii. Toate aplicatiile sunt momentan in sesiuni terminal cu as/400. Rpg necesita mult timp pentru a-l invata, dar sunt si multe riscuri de a pierde date daca imi bag mana prea mult asa ca imi pot permite mai bine sa fac o copie in local si aplicatii mai maleabile din punct de vedere al personalizarilor care se pot aduce pe parcurs.

Ideea este dea migra noaptea cand nimeni nu foloseste acele date din as/400 in local. Buba este uramtoarea, dupa mici teste cu baze de tip .mdb cand incarc tabelele cu datele provenind din as/400, este foarte lenta achizitia de date in retea din serverul local unde se afla baza .mdb. Viteza de transfer a retelei nu este o problema insa datele merg greu dintr-o parte in alta. Am cautat putin pe net si am vazut postgres, ca fiind o baza de de date simpla de facut si de intretinut insa nu stiu daca as reusi sa rezolv problema vitezei. Credeti ca o baza pgsql este o solutie mai rentabila din punct de vedere al vitezei de transfer si al numarului de utilizatori care va trebui sa o acceseze ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut comparatii in care postgres egaleaza oracle. Dar cel mai bine este sa incerci si sa vezi :spiteful: Ce server de BD ai folosit pentru accesul la mdb?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am creat un data base odbc ms acces local pe server dupa care am tras jos un tabel din as/400 cu 60 si ceva de mega de date in acces si le-am salvat in db-ul creat. Nu am decat 6 coloane in tabel dar foarte multe date de care nu ma pot descotorosi pentru ca sunt folosite zilnic. Sper sa mearga mai bine pe pgsql.

 

Am vazut ca pgAdminIII are licenta freeware, si cred ca pot sa ii dau drumul fara probleme. Vad maine ce si cum se pune in picioare serverul...pare simplu.

Editat de Acamandur

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

super tare pgadmin. Singura proglema este ca isi face niste loguri de indexare cam maricele la fiecare update din serverul AS/400.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

stiti cumva cum pot reusi sa setez o imprimanta virtuala in as/400 in asa fel incat sa pot folosi si numarul de copi. Am mai multe imprimante virtuale care lucreaza cu print servere, emularea compatibila ibm, totul ok, numai ca indiferent daca le dau 1 sau 4 copi la printare, imi iese mereu una. Este veche problema asta, cei de la asistenta spun ca este doar o problema de compatibilitate emulator-imprimanta (am incercat si pe o sesiune de imprimanta sa fac mai multe copi dar nimic.. tot una iese).

 

Aveti cumva idee cum as putea rezolva problema fara a mai face clone fisierelor de printat ?! (***Printurile sunt deja generate cu un anumit numar de copi, am incercat sa ma joc si in programele care genereaza printurile dar nimic)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×