Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Dimineata

Intoarcerea la Tatal

Rate this topic

Recommended Posts

Sa fiti binecuvantati cu ceea ce Dumnezeu stie ca aveti nevoie.

Stim cu totii cum fiul risipitor s-a intors la Tatal sau si cum acesta l-a primit si s-a bucurat. Intrebarea este cum sa facem si noi sa ne intoarcem la Tatal nostru cel ceresc care locuieste in Rai adica cum sa ne Mantuim.

Cum am vazut in povestea fiului risipitor acesta si-a recunoscut greselile si a fost iertat. Acelasi lucru cu recunosterea greselilor si cererea de iertare avem si la talharul de pe cruce ce s-a mutat in rai.IIsus a lasat o mare putere preotilor, aceea de a spovedi pe oameni pentru a ierta pacatele si daca ne gandim bine, aceasta spovedire este acea recunoastere a greselilor ce s-a intamplat atat la fiul risipitor ce a fost primit la tatal cat si la talharul de pe cruce In ortodoxie noi avem spovedirea care ieste recunoasterea greselilor si iertarea acestora. Aceasta este calea lasata de sus pentru intoarcere, probabil cea mai directa si mai usoara cale. Aceasta inseamna pocainta cea mai usoara. Prin pocainta se urmareste iertarea pacatelor si multe miracole au aratat ca prin spovedire pacatele sunt sterse. Daca iti pui numele de Pocait si nu utilizezi spovedirea nici nu te Impartasesti cu trupul si sangele Mantuitorului asa cum faceau crestinii in primii 1500 de ani si fac si azi in Ortodoxie nu stiu ce sa zic pentru ca nu stiu. Daca e vointa sa se faca si alte lucruri pe langa cele din Biserica Ortodoxa. poate fi OK, dar intai e bine de facut spovedirea si impartasira adica Pocainta cea mai usoara si daca mai sunt remuscari se poate face si altceva sa intorci lumea de la avort , magie si altele. Avortul se iarta prin spovedire.

E ca si cum ar exista curse de rachete de aici pe luna si lumea ar zice eu vreau a merg la luna si majoritatea se imbarca pe aceste rachete si ajung sanatosi pe luna. Apoi ar fi cum un grup ar merge la un balon care are numele "Adevaratii mergatori pe luna" si s-ar urca asteptand sa ajunga pe luna. Unii pot ajunge dar aceasta noua cale de mers pe luna chiar daca are numele de "Adevaratii mergatori pe luna" e mult mai nesigura si cu mai multe primejdii.Pentru cei care stiu cum functioneaza o racheta si cum functioneaza un balon nu e problema caci nimeni din ei nu ar folosi balonul. Dar pentru cei necunoscatori ei ar putea fi dusi in eroare de aceste nume.La fel pentru cei care stiu istoria Bisericii Ortodoxe, ei nu ar merge la Protestantism chiar daca protestantii ar veni cu nume ca Pocaiti sau adevaratii nu mai stiu ce. Ei pot sa-si dea seama ca Protestantismul ce a aparut dupa 1500 de la venirea lui Iisus , cu cele aprox 30 000 de grupari ce se contrazic una pe alta , vine cu idei contra la ceea ce a invatat Biserica in primii 1500 de ani si pot sa-si dea seama de greseala. Daca protestantismul a aparut la mai mult de 1500 de ani dupa venirea lui Iisus , Biserica din Ierusalim ce este azi in Biserica Ortodoxa este prima Biserica din lume, cea despre care scrie in Biblie ca a fost infiintata de Apostoli in ziua Cincizecimii. Cine ia Liturghia Apostolului Marcu si o citeste si ia si Liturghia de azi a Bisericii Ortodoxe o sa vada o asemanare foarte mare. La Protestantism se observa o departare din in ce mai mre de Liturghia Apostolului Marcu. Pentru cei care nu stiu istoria Bisericii si ca in Biserica Ortodoxa sunt cele 7 taine ce actioneaza in viata de dincolo , exista pericolul ca sa cada in Protestantism. Pastorii protestanti trebuie sa devina preoti ortodocsi ca sa isi ajute enoriasii mai mult chiar si in viata de dincolo.

Exista minuni in Biserica Ortodoxa astfel ca oamenii sa vada ca pacatele sunt iertate prin spovedire . Astfel sfintii din Biserica Ortodoxa au vazut cum pacatele celor ce se spovedeau erau sterse de ingeri.

Pentru a avea o spovedire si a lua mancare pentru viata vesnica care sa fie cu folos ne putem ruga lui Dumnezeu si Maicii sale. De multe ori ma simteam cumva oprit de a ma duce spre spovedire de anumite situatii dar cand ma rugam in mod miraculos atta spovedirea cat si impartasirea mergeau fara probleme. In acsete cazuri sunt utile rugaciunile: Doamne ajuta-ma sa ma spovedesc si impartasesc cu folos si Sfanta Maica Domnului ajuta-ma sa ma spovedesc si Impartasesc cu folos. Aceasta rugaciune se poate zice de oricate ori se considera necesar.

Cineva care a reusit sa isi faca un program si sa se Spovedeasca si Impartaseasca la 40 de zile a ajuns in Rai. Incearca si tu. Intoarce-te la Tal pe calea lasata de sus a spovedirii si Impartasirii.

Daca vrei sa faci mult bine alta cale de iertare a multor pacate e sa aduci oameni din ratacire in ortodoxie si multe pacate ti se vor ierta.Alte lucruri pe care le poti face e sa inveti lumea sa nu faca avort, avortul se iarta prin spovedire, sa intorci oameni de la magie, spiritism, ghicire in cafea , yoga, budism, reio ki, tai ki, zen la ortodoxie si multe pacate ti se vor sterge. La fel copiii pot fi indrumati spre ortodoxie. Familia se poate duce in concediu la Munte/Mare la Manastiri , cazarea poate fi 10 RON pe noapte, si se poate urma programul Manastirii si se poate invata de la calugari atat tu cat si copiii. Acolo poti lasa pomelnice pentru vii si pentru morti. Copiii pot fi dati la meditatie la un preot. Acelasi lucru se poate face si pentru alti copii saraci.Omul poate sa povesteasca lui Dumnezeu despre familia si copiii lui in rugaciune . Mama lui Arsenie Boca s-a rugat pentru el de cand el era in pantece si iata ce om a ajuns.

Zi cand vrei, Doamne eu sunt al tau/ a ta, ajuta-ma sa ma mantuiesc. Poti sa zici asta si in numele altcuiva chiar daca nu mai traieste. Una din l;ucrurile ce pot fi facute de copii este Mantuirea parintilor si de aceea sa ai copiii pe care ti da Dumnezeu ca poate ultimul o sa fie sfant si o sa scoata multe rude din iad sau o sa se roage atat de mult pentru sufletul parintilor incat acestea o sa fie iertate.

Spovedirea poti sa o utilizezi de oricate ori ai nevoie.

 

De ce ortodoxie

 

De ce calea de intoarcere in rai numita ortodoxie si nu calea numita yoga, budism, islam, protestantism rei ki, tai ki, si altele.

In primul rand pentru ca dintre toti fondatorii de religii doar Iisus a avut putere asupra mortii si a inviat si chiar si azi calugarii ortodocsi vorbesc fata in fata cu Iisus. Compara asta cu faptul ca nimeni nu s-a mai intalnit cu guru, Budha, Mahomed dupa ce au plecat din lumea asta.

Acuma de ce ortodoxia si nu protestantismul? Iisus s-a jrtfit pe cruce pentru a putea aduce oamenilor Lega cea noua, pentru a putea aduce oamenii mai aproape de Dumnezeu. Ca urmare a jertfei lui Iisus noi am primit celke 7 taine care pot lucra in lumea sufletelor si anume trupul lui Dumnezeu pentru viata vesnica si aici ma refer la Sfanta Impartasanie , spovedirea pentru spalarea pacatelor si a hainei sufletului, si altele. Aceste lucrari sunt foarte foarte importante. Pana la 1500 cand in lume nu exista protestantismul ci doar Biserica ortodoxa, catoilica si altele, toate Bisericile au avut cele 7 taine. La 1500 protetantismul cred ca alege cateva , modifica cateva si tot asa si probabil ca renunta la anumite lucruri. Cele 7 taine sunt realizate in lumea cealalta de Duhul Sfant primit de preotul ortodox la hirotonie insa in protestantism, Luther nefiind Episcop nu a putut da Duh Sfant la preotii lui si deci in tot ceea ce fac protestantii, preotii lor nu se stie ce efect are in lumea sufletelor deci protestantismul prezinta un risc foarte mare.

Doua lucruri pot aduce necazuri si probleme mari in familii, unu facerea de spiritism magie yoga budism zen si asta pentru ca diavolii se pot materializa si se pot aciuia pe langa cei ce fac asta si pot aduce necazuri si al doilea aducerea oamenilor de la ortodoxie la altceva ce ii indeparteaza de calea dreapta. Cine face magie spiritism, magie yoga si altele , fara sa stie de cele mai multe ori da voie la diavol sa il posed putin cate putin pana ce se instaleaza posedarea numita schzofrenie unde in acealsi individ avem 2 personalitati care se lupta pentru controlul corpului. Nu vreau sa spun ca toti care au facut schizofrenie au facut spiritism ca poate unii sunt nevinovati dar 70% din cei internati la un spital de boli nervoase facusera spiritism. Pana se ajunge la schizofrenie sunt niste semnale urmatoarele:

oamenii se supara cand aud de numele lui Dumnezeu

daca cineva isi face cruce langa ei se comporta ca si cum ar fi loviti cu batul de diavol, nu mai pot d durere si trebuie sa plece

nu se pot apropia si intra in Biserica Ortodoxa in sensul ca cel rau nu vrea sa-i lase sa ajunga acolo si le face necazuri. Le da vomitare, dureri de cap ameteli si altele dar oamenii cu si mai multa forta trebuie sa se indrepte spre Biserica si sa scape dar mai ales sa nu mai faca lucruri rele.

Schizofrenia se poate scapa de ea prin exorcism.

Atentie la imi aduc aminte ca am citit despre schizofrenie. Copii pot lua schizofrenie daca stau in familii in care se practica magie, spiritism si altele deci cel rau se poate muta de la cel ce face magie la altii. Deci daca ai copii din familii cu membrii ce au facut spiritism si sunt luati de alte familii copii nu fac schizofrenie. Daca iei copii din familii ce nu au facut spiritism si ii dai la familii ce fac spiritism apare schizofrenia si la copii adica cel rau se duce si la copil. Mai mult psihiatrii pot avea probleme daca lucreaza cu cei ce au facut spiritism si altele. Nu dezdanajdui daca cineva apropiat face asa ceva. Poti sa te rogi, poti sa-l inveti sa se opreasca, poti sa-i spui sa zica Acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos zilnic seara si poti sa-l zici si tu pentru protectie. La sfarsitul fiecarui icos poti zice: Doamne, iarta-mi pacatele, dezlega vrajile, blestemele, juramintele si alte legaturi rele, alunga duhurile necurate , pe pustiu unde nimic nu locuieste sa se duca si la noi sa nu se intoarca. Mare lucru bun vei face de vei reusi sa-l intorci la ortodoxie si multe pacate ti se vor ierta.

De ziua Sfantului Iosif poti da IN NUMELE LUI IOSIF saracilor si vaduvelor mancare, vin si o sa ai mare rasplata.

Poti pune primului tau fiu numele de Iosif in cinstea lui Iosif Tamplarul si nu o sa existe moarte subita in familia ta nici saracie. Daca scrii Viata lui Iosif tamplarul si o dai altora atunci cartea pacatelor tale va fi arsa si ajungi fara durere in rai. ASTA E FOARTE IMPORTANTA .

Share this post


Link to post
Share on other sites

stii tu ceva dar nu stii bine . eu sunt de parere ca daca vrei sa afli calea cea adevarata de a ajunge in cer ,nu trebuie sa o cauti la oameni ci direct la sursa -dumnezeu . el nu greseste niciodata . acuma fiecare face cum vrea ,daca sunt mai comozi din fire ,fac ce le spun altii . daca esti un cautator sincer nu te vei multumi cu atat .

Share this post


Link to post
Share on other sites
stii tu ceva dar nu stii bine . eu sunt de parere ca daca vrei sa afli calea cea adevarata de a ajunge in cer ,nu trebuie sa o cauti la oameni ci direct la sursa -dumnezeu . el nu greseste niciodata . acuma fiecare face cum vrea ,daca sunt mai comozi din fire ,fac ce le spun altii . daca esti un cautator sincer nu te vei multumi cu atat .

 

 

 

E bine spus. Dar sunt scantei ce nu-si doresc măiestrie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
stii tu ceva dar nu stii bine . eu sunt de parere ca daca vrei sa afli calea cea adevarata de a ajunge in cer ,nu trebuie sa o cauti la oameni ci direct la sursa -dumnezeu . el nu greseste niciodata . acuma fiecare face cum vrea ,daca sunt mai comozi din fire ,fac ce le spun altii . daca esti un cautator sincer nu te vei multumi cu atat .

 

e cel mai simplu si mai comod sa zici: nu-L cauta pe Dumnezeu in oameni, ci ia o scara si tai-o-n cer.

dar biblia si Domnul Isus nu spun asta, ci exact contrariul.

 

Dumnezeu face minuni pentru oameni PRIN oameni, nu prin animale sau avioane.

 

stii, imi place mult o mica istorioara a lui Wurmbrand in care zicea ca un ateu se plimba si a trecut pe langa un cersetor care zicea "Ajuta-ma Doamne!". Ateul asta s-a gandit: "Dumnezeu nu exista, asa ca voi face eu ceea ce omul asta asteapta ca Dumnezeu sa faca" gandindu-se ca oricum e mai bun decat Domnul,a scos o suma consistenta si i-a dat-o.

 

daca n-ar fi trecut acel OM pe langa cersetor, ar fi avut Dumnezeu prin cine sa-i raspunda bietului flamand? cu siguranta ca nu. iar de aruncat cu hartii de 10 lei cred ca in nici un caz nu se apuca Domnul sau ingerii sa arunce.

 

e usor sa iei biblia si, de unul singur, sa o citesti ca pe o carte in chinezeste. stii despre ce-i vorba, dar N-AI INTELES-O.

iti muncesti creierii si sufletul sa pricepi, dar pana nu discuti cu cineva mai experimentat sau pana n-o pui la proba sau n alte variante in nici un caz n-ai cum sa afirmi ca-L cunosti si ca intelegi vreo boaba.

 

cand esti amarat si cu sufletul in iad, nu stiu daca poti auzi voci de inger care te alina, dar vocea unui prieten, la telefon, pe mess, pe ropo sau in realitate iti poate readuce zambetul si asta se cheama iar minune. nu?

 

uite un exemplu: ieri la pranz reusisem sa atipesc vreo 10 minute si draga mea Diela, de aci, de pe ropo, m-a sunat la telefon si m-a trezit si drept compensare ca m-a trezit, m-a facut sa rad. si mi-a inseninat ziua. so?

Share this post


Link to post
Share on other sites
quote]

 

daca iei biblia si o citesti ,apoi te duci cu ea la un om care (crezi tu ) stie sa ti-o explice ,sunt sanse foarte mari sa te trezesti ca esti pe o cale gresita . de unde au aparut tot felul de denominatiuni ? din interpretarea bibliei dupa fiecate cum a crezut ca e mai corect . dumnezeu nu cere de la om decat sa-si deschida inima fata de el . poate ,stie si vrea sa -ti arate calea cea dreapta . poate ca nu va arunca cu bani din cer ,dar nici nu va lasa pe nimeni sa ramana fara raspuns la rugaciunea facuta cu sinceritate .

Edited by otilia9
scos citat

Share this post


Link to post
Share on other sites

denominatiunile si religiile nu s-au nascut din interpretarea bibliei ci din intentia clara de manipulare a masellor.

orice religie include si o amenintare, o impunere de obedienta absurda, total in contradictie cu biblia.

 

cat despre rugaciunea sincera, eu una nu am nici cel mai elementar dubiu ca nu ramane fara raspuns.

dar raspunsul vine, daca nu intotdeauna, atunci in 99,99% din cazuri prin oameni care au tangenta si cu cererea si cu Cel care raspunde cererii.

 

si ce daca indrumarea pe care o primesc la un moment dat e gresita?

daca ma opresc la acea indrumare si gata, fixez totul in functie de raspunsurile primite, atunci io gresesc mai greu decat cel care m-a indrumat.

daca primesc si sortez, selectez, probez, verific etc si continui sa-L intreb, sa-I cer mai mult si mai mult, atunci s-ar putea sa depasesc ceea ce a fost gresit sau diferit de punctele mele de vedere.

 

tot Wurmbrand zicea ca cea mai inteligenta rugaciune pe care o poate adresa o fiinta umana lucida lui Dumnezeu este aceea de a fi eliberat din inchisoarea punctelor de vedere fixe, batute in cuie.

 

cred ca ne indepartam totusi de subiect, pentru ca Dimineata in mod sigur se gandea la altceva cand a deschis topicul.

 

si eu ii sustin ideile. anume ca putem fi noi raspunsul Domnului fata de cei din jur. strict in masura in care suntem capabili. nimeni nu ne cere imposibilul si absurditati, ci putina intentie si......atentie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
stii tu ceva dar nu stii bine . eu sunt de parere ca daca vrei sa afli calea cea adevarata de a ajunge in cer ,nu trebuie sa o cauti la oameni ci direct la sursa -dumnezeu . el nu greseste niciodata . acuma fiecare face cum vrea ,daca sunt mai comozi din fire ,fac ce le spun altii . daca esti un cautator sincer nu te vei multumi cu atat .

Tu ai spus bine ce ai spus ca trebuie sa ne intoarcem la Dumnezeu ca acolo e adevarul.

Uite daca luam interpretarea Bibliei , Ortodocsii folosesc interpretarea data Sfantului Ioan Gura de Aur de Apostolul Paul si uite Minunea care arata ca interpretarea ortodoxa e relevata adica nu vine din gandirea Sfantului Ioan Gura de Aur ci de la trimisul lui Dumnezeu Apostolul Paul: http://full-of-grace-and-truth.blogspot.co...nd-st-john.html

 

Cum e posibil ca protestantii sa aiva 30 000 interpretari care se bat cap in cap si fiecare sa sustina ca a lui e buna. Exact, pentru 1500 de ani cand a fost tinuta interpretarea relevata Sfantului Ioan Gura de Aur a fost in Mare o Biserica apoi din 1054 au fost in mare 2 Biserici.

Divergentele erau minore si nicicum nu erau de genul celor de azi. Toti aveau Duminica Sfanta Liturghie, cele 7 taine, spovedirea si altele. Cand dupa 1500 protestantii au inceput sa descifreze singuri Biblia si au pus stampila de traditie peste istorie cum au aparut 30 000 denominatiuni foarte diferite.

Edited by Dimineata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dumnezeu e in sufletul nostru , suntem parte din Dumnezeu dar trebuie sa-l chemam , sa ne rugam si sa avem credinta ; EL vine pentru ca ne iubeste si ne iarta...important e sa ne deschidem sufletul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dumnezeu e in sufletul nostru , suntem parte din Dumnezeu dar trebuie sa-l chemam , sa ne rugam si sa avem credinta ; EL vine pentru ca ne iubeste si ne iarta...important e sa ne deschidem sufletul

DUMNEZEU nu iarta pe nimeni dintre pacatosi!Exista vreun om care sa fie fara de pacat?Ce iarta DUMNEZEU? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tu ai spus bine ce ai spus ca trebuie sa ne intoarcem la Dumnezeu ca acolo e adevarul.

Uite daca luam interpretarea Bibliei , Ortodocsii folosesc interpretarea data Sfantului Ioan Gura de Aur de Apostolul Paul si uite Minunea care arata ca interpretarea ortodoxa e relevata adica nu vine din gandirea Sfantului Ioan Gura de Aur ci de la trimisul lui Dumnezeu Apostolul Paul: http://full-of-grace-and-truth.blogspot.co...nd-st-john.html

 

Cum e posibil ca protestantii sa aiva 30 000 interpretari care se bat cap in cap si fiecare sa sustina ca a lui e buna. Exact, pentru 1500 de ani cand a fost tinuta interpretarea relevata Sfantului Ioan Gura de Aur a fost in Mare o Biserica apoi din 1054 au fost in mare 2 Biserici.

Divergentele erau minore si nicicum nu erau de genul celor de azi. Toti aveau Duminica Sfanta Liturghie, cele 7 taine, spovedirea si altele. Cand dupa 1500 protestantii au inceput sa descifreze singuri Biblia si au pus stampila de traditie peste istorie cum au aparut 30 000 denominatiuni foarte diferite.

 

eu sunt sigur ca dumnezeu nu tine cont de toata mascarada asta pe care unii sau altii o fac atunci cand sustin in gura mare ca credinta lor e cea mai cea si ca aia sunt rataciti etc . cand veti reusi sa treceti peste aceste bariere stupide si cand veti intelege ca dumnezeu e dragoste si ca el nu are garduri cu sarma ghimpata care sa desparta ortodoxii de catolici si de protestanti -atunci veti putea sa va ganditi la ceea ce vrea dumnezeu de la noi . in mod individual .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×