Sari la conținut
Forum Roportal
ColdEyes

argumenteaza ca posibilul este imposibil

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pentru ca nu detinem arta argumentarii.

 

Uneori e imposibil sa taci.

Editat de DarkBlitz

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://en.wikipedia.org/wiki/Eternal_Return_(Eliade)

 

Am sa traduc esentialul: Pentru unii teoria reintoarcerii perpetue poate sugera ca societatiile treditionale sunt stagnante si lipsite de imaginatie, prada fricii de a experimenta noul. Eliade arumenteaza ca reintoarcerea perpetua nu conduce la o imobilitate totala. Daca acest lucru s-ar intampla, societatile traditionale nu s-ar fi schimbat si nu ar fi evoluat si etnologia a dovedit ca nu exista un singur om care nu s-a schimbat pe parcursul timpului. De fapt conceptul promoveaza ideea ca posibilitatile creative ale omului sunt infinite pentru ca posibilitatile de a aplica modelul mitic al "reintoarcerii perpetue" sunt infinite.

 

Deci este dovedit stiintific, lucrarea originala se numeste The Myth of the Eternal Return: Cosmos and History. Princeton: Princeton UP, 1971, nu e "teoria chibritului".

Editat de Fentasy

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oare este posibil ca imposibilul sa aiba loc ? Sa luam un "imposibil" . Imposibil ar fii ( conform stiintei ) , sa exista reincarnare. Dar orice e posibil . Orice e posibil ? Da ! De ce e posibila reincarnarea? Pentru ca nu avem argumente care sa demonstreze ca NU e posibila. Imposibilitatea nu e un termen constant. La fel poate fi acum imposibil, si poate devenii perfect posibil in viitor. Leac pentru sida. Imposibil. Peste 500 de ani perfect posibil, ca raceala. Mai vreti si alte argumente? :( :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×