Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
ColdEyes

argumenteaza ca posibilul este imposibil

Rate this topic

Recommended Posts

Pentru ca nu detinem arta argumentarii.

 

Uneori e imposibil sa taci.

Edited by DarkBlitz

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Eternal_Return_(Eliade)

 

Am sa traduc esentialul: Pentru unii teoria reintoarcerii perpetue poate sugera ca societatiile treditionale sunt stagnante si lipsite de imaginatie, prada fricii de a experimenta noul. Eliade arumenteaza ca reintoarcerea perpetua nu conduce la o imobilitate totala. Daca acest lucru s-ar intampla, societatile traditionale nu s-ar fi schimbat si nu ar fi evoluat si etnologia a dovedit ca nu exista un singur om care nu s-a schimbat pe parcursul timpului. De fapt conceptul promoveaza ideea ca posibilitatile creative ale omului sunt infinite pentru ca posibilitatile de a aplica modelul mitic al "reintoarcerii perpetue" sunt infinite.

 

Deci este dovedit stiintific, lucrarea originala se numeste The Myth of the Eternal Return: Cosmos and History. Princeton: Princeton UP, 1971, nu e "teoria chibritului".

Edited by Fentasy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oare este posibil ca imposibilul sa aiba loc ? Sa luam un "imposibil" . Imposibil ar fii ( conform stiintei ) , sa exista reincarnare. Dar orice e posibil . Orice e posibil ? Da ! De ce e posibila reincarnarea? Pentru ca nu avem argumente care sa demonstreze ca NU e posibila. Imposibilitatea nu e un termen constant. La fel poate fi acum imposibil, si poate devenii perfect posibil in viitor. Leac pentru sida. Imposibil. Peste 500 de ani perfect posibil, ca raceala. Mai vreti si alte argumente? :( :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×