Jump to content
Forum Roportal
vesperala

Eclipsa următoare

Recommended Posts

„Marea Eclipsă Americană” la 21 August 2017


https://www.timeanddate.com/eclipse/in/usa/phoenix

 

Deja am probleme cu computerul dar dupa ce se va termina eclipsa mai scriu ca este foarte incet sistemul.

Nu ma voi culca toata noaptea sa observ evenimentul rar, fac companie la pisici, gatesc intre timp, coc vinete si prepar o tocanita de miel.

Este imposibil de rabdat cat este de slow computerul.   La Phoenix va fi partiala eclipsa, asa ne-au spus cel putin, eu am vazut eclipsa totala mai demult dar este o experienta de temut ca nu se stie daca revine soarele si e frig in acele momente, asa ne speriau bunicii cand eram mici si ne uitam printr-o bucata de sticla bine fumurata evenimentul. 


On Monday, August 21, 2017, Oregon will be the first state in the United States to witness a total solar eclipse, a rare celestial event when the moon crosses in front of the sun, resulting in a moment of darkness.


total-eclipse-sun-10-things.jpg

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

wt-6.png

29*C
 
Superstitii de eclipsa :haha: 
 
  • În timpul eclipselor de soare, femeile însărcinate din Mexic şi alte zone ale Americii Latine obişnuiesc să poarte chiloţi de un roşu strălucitor, la care se ataşează un ac de siguranţă. 

Este vorba despre o tradiţie originară din vremea incaşă şi mayașă, când se credea că o eclipsă de soare poate provoca probleme la naştere astfel încât, femeile gravide îndrăzneau să iasă afară numai dacă aveau legat în jurul mijlocului lor un brâu roşu în care era prins un vârf de săgeată. În alte regiuni, femeile gravide nu aveau voie să coasă şi să taie legume şi zarzavaturi în decursul unei eclipse solare, pentru a nu da naştere la copii cu malformaţii. 

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eclipsa m-a pus la somn, n-am vazut nimic decat la TV mult mai tarziu dar inca sint somnoroasa fara un motiv serios, decat efectul astrelor!!!

Atit am observat la la orele 2:00 AM, normal la noi se crapa de zi si afara deja nu mai este intuneric, insa azi a fost chiar foarte negru totul si la orele 4:00 dupa care n-am mai rezistat de somn.   Foarte multi din cunostinte inca sint in pat de aseara si e imediat iar seara de intrat in pat la lenevit   :lazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eclipsa asta mi-a adus o stare de neobisnuita agitatie... nici gand sa dorm... nu stiu ce am... parca urmeaza sa se intample ceva important, si nu se mai intampla odata, sa ma culc si io...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa credeam si eu ca dorm agitata ca nu-mi gaseam locul in pat, insa era un feeling fals ca dormeam dusa departe ca n-am auzit cand a venit acasa sotul si el nu vine pe varfuri de picioare.  Striga pisicii, vorbeste la telefon, tranteste o lingura in chiuveta, se uita la TV si din toate astea, eu n-am auzit nimic.   Oricum ne odihnim ca e de condus masina in trafic mare si nu putem fi obositi si nedormiti.   Va fi o vreme cu noi eclipsa, n-a trecut cu ziua de azi!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

eclipsa-i-a-costat-pe-americani-700-de-m


La Revedere pana la urmatoarea eclipsa in 8 Aprilie 2024 dar va mai fi vizibila si un Ring de Fire in 14 Octombrie 2023 in South-West-ul salbatic al Statelor Unite.


O cunostinta m-a sunat ca trece pe aici sa ma felicite de ziua Sf. Stefan, am pregatit sa mancam si ma intreaba de ananas.  I-am spus ca am doar mango, piersici, struguri, ciresi, dar deja era afara pe usa fara sa-mi spuna nimic.   Credeam ca aduce din masina ei, dar nu mai erau in fata casei.  N-am mai sunat, nu sint hotarita e din cauza eclipsei sau lipsei de ananas comportarea asta bizara.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am avut un somn deranjat, desi eu dorm mai mereu bustean, nu ma trezeste nimic pe timpul noptii.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parca mai mult Luna are efect asupra pamantenilor.  Nu prea cunosc stiinta asta, doar din TV news care nu este la fel prea stiintifica, insa la Luna plina sint tot feluri de cazuri iesite din comun, la o eclipsa totala se poate intampla orice, si doar despre asta in atitea cuvinte ne-au instiintat la stirile premergatoare evenimentului.   Oamenii sint iesiti din limitele obisnuite si asta se vede pe aici chiar cu ochiul liber, din cauza ca nu dorm destul.   Sper sa treaca repede!   N-am mai trecut prin asa ceva pan-acum nici eu!!!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luna plina poate avea efecte ciudate asupra sănătății noastre. Iată dovada: - multe femei au mari dureri de cap si o stare de rau care apare si dispare cu acest eveniment si nu exista medicament contra acestori dureri ca nu sint migrene!!!

Image result for Yellow Full Moon

evz.ro/luna-poate-avea-efecte-ciudate-asupra-sanatatii-noastre-iata-dovada.html

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×