Sari la conținut
Forum Roportal
SelectAwoman

Pregatirea copilului pentru societate

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Copilul mic trebuie lasat sa se joace. Jucandu-se si imitandu-i pe adulti, descopera lumea si invata mai multe lucruri decat ar putea invata din jdemii de calculatoare si televizoare. Toate lucrurile trebuie facute la timpul lor; atata vreme cat este copil, principala lui preocupare trebuie sa fie joaca.

 

[color=#CC0000]Unui intelectual nevrotic in devenire ii este de preferat un analfabet sanatos la minte[/color]. ;)

 

 

Ai perfecta dreptate !!! Copilul trebuie sa creasca natural si sa se dezvolte la fel si sa aiba copilarie !!!

 

Cine vrea super copil, greseste cu fortarea dar are voie sa faca ce vrea in limita naturii.

 

Copii au nevoie sa fie langa parinti si sa vada ce fac ei ca totul se receptioneaza fara sa le fortezi !!!

 

Vor imediat sa ajute sau sa faca cu tine aceas treaba !!! Sint ca maimutele mici !!!

 

Cat de mult mi-au placut acele vremuri cand gateam impreuna !!! Fiica mea ma ajuta sa cresc fiul cu 3 ani mai mic si fara sa-i spun o vorba !!! A invatat cum se prepara biberonul cu lapte praf formula si vorbea cu el daca plangea pana veneam eu, il mangaia si-i stergea ochisorii si nasul !!! Ii mai dadea o jucarie sau ceva al ei si se jucau impreuna !!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, copiii se simt utili si importanti atunci cand le dai mici sarcini, potrivite varstei lor. Exemplu - eu nu prea i-am pus pe ai mei, abia acum am inceput, dar intr-o zi faceam ciorba si aveam mai mult timp la dispozitie si i-am pus pe amandoi pe scaunel si le-am dat sa aleaga patrunjelul :cry: Au fost foarte dornici sa ma ajute, s-au plictisit la un moment dat, dar e normal. De atunci, ei singuri cer sa ma ajute.

Copiilor li se formeaza simtul responsabilitatii incredintandu-li-se sarcini mici, de care sa se ocupe zilnic/saptamanal, etc, in functie de varsta, bineinteles. Sa-si tina jucariile in ordine, sa-si stranga hainutele, sa duca gunoiul, sa ia paine, sa aiba grija cand se termina un anumit lucru (sapun, servetele, etc) si sa anunte parintii.

 

Zicea cineva mai sus ca un copil invata vorbele urate din familie, nu din anturaj. Ai mei "prind" foarte repede "maximele" noastre, dar vin si de afara cu niste nenorociri :doh: Sunt cam ingrijorata, numai prostii invata de la cei de afara, nu stiu ce sa fac sa previn alte dezastre...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×