Sari la conținut
Forum Roportal
antiprostie

Civilizatii si Imperii distruse de Dumnezeu

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

1. Civilizatia Egipteana 

Daca e adevarat ce scrie in Exod,  atunci zeul Yawheh care a vrut sa-si elibereze poporul "ales" din sclavie  e raspunzator pentru prabusirea Regatului Nou Egiptean care s-a petrecut dupa moartea faraonului Ramses al III-lea.  Istoric vorbind, Egiptul a fost lovit de secete, inundatii catastrofale ale Nilului ce au distrus recoltele si au declansat foamete,  scadere economica,  falimentul multor afaceri mestesugaresti, declinul comercial,  coruptia oficialilor, ceea ce a dus in final la  revolte si conflicte civile.  Dupa domnia faraonului Ramses XI, Regatul Nou s-a prabusit in 1069 i.e.n. si a inceput cea de-a treia perioada intermediara, un ev intunecat pentru Egiptul antic care a tinut pana in 664 i.e.n.

Cele 10 urgii declansate de Yawheh prin intermediul lui Moise, eliberatorul poporului evreu,  a dus la contaminarea si inrosirea Nilului, ce a dus apoi la invazia broastelor, paduchilor, mustelor, care au intepat animalele si oamenii, infectandu-i cu paraziti si ducand la imbolnavirea si decesul animalelor, precum si la ciuma bubonica. Au urmat apoi invazia de lacuste , grindina si furtuna de desert care au nimicit plantatiile si recoltele Egiptului, rezultand foamete si moartea primilor nascuti din cauza painilor coapte din grau infestat.  Daca si despartirea Marii Rosii s-a petrecut cu adevarat (despre care se spune ca ar fi fost de fapt o lupta in mlastina din cauza unei erori de traducere),  Egiptul si-a pierdut o mare parte considerabila  din forta militara.   Nu  s-au gasit nici azi dovezi arheologice ca egiptenii au luat in sclavie 2 milioane de evrei veniti voluntar in Egipt cu 400 ani in urma din cauza foametei.  Cel mai probabil erau mai putini la numar, si in mare, imigranti care munceau in comert si in agricultura, dar Moise, un fost membru al familiei regale si   exilat in Sinai, ajuns un profet fanatic,  a declansat razmerite si i-a convins pe evrei sa paraseasca Egiptul in contextul unei perioade marcata de catastrofe naturale.   

 Moses Parting the Red Sea

Dupa "Exod",   Egiptul nu a mai atins niciodata grandoarea de care s-a bucurat in timpul domniei faraonilor Hatsepsut, Tutmose III, Amenhotep III, Seti I si Ramses al II-lea.   

Cele mai mari orase ale Noului Regat Egiptean erau Theba, Pi-Ramses si Memfis.  Pi-Ramses e mentionat in Exod  , ceea ce demonstreaza ca Exodul a avut loc  in timpul domniei/sau dupa domnia   faraonului Ramses al II-lea, cel care a construit orasul, mai exact in secolul XIII i.e.n. , exact secolul in care  Noul Regat Egiptean a inceput sa se prabuseasca.  Dupa el, Ramses al III-lea a inceput sa se lupte cu invazia popoarelor marii.  

Reconstruction of Pi-Ramesses (Illustration) - World History Encyclopedia

Kala Kshetram — Memphis, Egypt, reconstruction made by Ubisoft for... 

Editat de antiprostie
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

2. Civilizatia Canaanita 

Dupa Exodul din Egipt, evreii, la comanda lui Moise, dar si al unor judecatori, precum Iosua, Ehud, Gideon,  Samson, Samuel, au masacrat triburile locale din Sinai si Canan. 

Multe  popoare (edomitii, moabitii, midianitii, ammonitii, filistenii)  au fost nimicite de sabia evreilor,  pusi de Yawheh SA UCIDA, cel care le-a dat porunca a sasea evreilor  "sa nu ucida". Insusi Yawheh si ingerii sai au ucis mii de soldati caananiti, si le-a ordonat evreilor sa arda orase intregi. 

Acesta este HOLOCAUSTUL CANAANIT  despre care nimeni nu vorbeste.  Si care avea sa li se intoarca evreilor 2000 ani mai tarziu, in cel de-al doilea razboi mondial, unde au fost omorati 6 milioane de evrei in lagare de concentrare. Insa nimeni nu va stii niciodata cati canaaniti au fost ucisi in acele vremuri.  Evreii i-au  stigmatizat, persecutat  si  anihilat pentru ca erau pagani.  Apoi si-au cladit Regatul Israelului , iar pe ramasitele civilizatiei canaanite au construit Ierusalimul si  Templul lui Yawheh.   Conflictul dintre israelieni si palestinieni  dureaza si azi, chiar daca palestinienii sunt de religie monoteista, cea islamista.  

The Eight Hidden Life and Business Lessons in the David and Goliath Story -  #CoffeewithColm Episode 180 - Wig-Wam

Conform cartii lui Iosua, evreii si Yawheh ar fi responsabili de distrugerea cetatii Ierihonului, cel mai vechi oras locuit din istorie. Dovezile arheologice arata ca acesta a fost distrus de cutremure. 

Despre filisteni s-ar spune ca erau invadatori ca si popoarele marii, proveniti din Europa care s-au amplasat pe coasta Palestinei de azi si au cladit orase marete, distruse de israelieni sub domnia judecatorului  Samson,  precum si sub domnia regiilor Saul si David.  

Civilizatia canaanita era o civilizatie prospera economic, inflorita cultural  si avansata infrastructural.  Ce s-ar fi intamplat daca  evreii i-ar fi nimicit pe FENICIENI,  ACESTI NAVIGATORI ISCUSITI, INTEMEIETORI AI CARTAGINEI , DAR SI  INVENTATORII ALFABETULUI?  

 

 

Ancient Jericho: The First Walled City In History

  Jericho in the Middle Bronze Age around 1550 BC, with Canaanite Palace and  Temple in Center. Looking Southwest towards Judean Desert – Archaeology  Illustrated     

Editat de antiprostie
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

3. Civilizatia Babiloniana 

Daca ne luam dupa cartea lui Daniel, in perioada cand israelitii erau in robia babiloniana, Yawheh l-a avertizat pe regele babilonian, Belsatar-Nabodinus, ginerele  ultimului rege babilonian Nebuchadnezzar al II-lea, cel care i-a luat pe israeliti in robie,  ca va distruge Babilonul, ca zilele regatului si ai domniei sale sunt masurate. 

Tot Yawheh  i-a transmis prin vis  regelui Nebuchadnezzar al II-lea despre cum imperiul sau babilonian se va prabusi, urmat de imperiul persan, imperiul macedonean si imperiul seleucid (toate cele patru imperii au cucerit Babilonul si Irakul de azi),ce alcatuiau o statuie mare care era doborata de un meteorit ce simboliza "Imparatia lui Dumnezeu" - Imperiul Roman crestinat.  

In timp ce  Nabodinus facea mare ospat si orgie, cu mana sa, Yawheh i-a scrijelit pe perete  Mene ,Tekel, Upharsin(MENE, Dumnezeu a numărat zilele regatului tău și l-a adus la sfârșit; TEKEL, ai fost cântărit și găsit prea ușor; și PERES, regatul este împărțit și dat mezilor și perșilor). 

 OT2705.Belshazzar's feast | Bible drawings by Otto Semler an… | Flickr

Si chiar asa s-a intamplat:  mezo-persii, condusi de Cirus al II-lea si generalul Darius Medul aka Gobryas, au cucerit Babilonul si i-au eliberat pe israeliti. 

Babylon_MA_00819512_gjeg8c.jpg

babylonian-oasis-artist-rendering.jpg?w=1600

 

Tot aceiasi persi vor invada Grecia si isi vor lua bataie de la atenieni si spartani, apoi de la macedonenii care sub comanda lui Alexandru cel Mare, vor cuceri toate teritoriile Imperiului Persan si vor raspandi limba si cultura greceasca, fundamentele crestinismului.  

Grecii  si macedonenii par sa fi fost mijlocasii lui Dumnezeu. 

 

 

 

 

 

Editat de antiprostie
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

4. Civilizatia elenistica

Dupa ce Alexandru cel Mare a murit.......probabil te pomenesti ca tot Dumnezeu i-a provocat febra.....imperiul sau s-a impartit in mai multe imperii, printre care si imperiul seleucid care a fost cel mai mare si a ocupat Orientul Mijlociu si Apropiat, inclusiv Israelul.

Prin 167-160 i.e.n., Iuda Macabeul a condus o rascoala impotriva seleucizilor si a daramat toate statuile zeilor greci.  

Pin on Judah Maccabee

 

 

Revolta din Israel a fost o lovitura serioasa pentru Imperiul Seleucid, caci atunci se afla in razboi cu partii. Din cauza distragerii la revolta, si fara forte suficiente , Antiochus IV, regele regatului seleucid,  a fost ucis in lupta cu partii. Partii au ocupat teritorii ale Imperiului Seleucid. 

Imperiul Seleucid a colapsat si in 63 i.e.n. a fost cucerit de romani condusi de generalul  Pompei.  

Si pentru ca a disparut inamicul comun ce-i tineau pe egipteni uniti,  si Regatul Ptolemaic a intrat in declin din cauza razboaielor in familie - Cleopatra vs Ptolemeu XIII, conflict rezolvat de Iulius Cezar, care a transformat Egiptul in stat clientelar Romei.  In anul 30 i.e.n., dupa razboiul civil dintre Octavian si Antoniu, romanii au ocupat Egiptul si l-au transformat in provincie romana. 

Si asta din cauza lui Iuda Macabeul si evreilor care s-au revoltat atunci.  

O alta civilizatie mareata,  cea elenistica,  reprezentata de  Antioch si Alexandria , a decazut din cauza lui Dumnezeu! 

 

Antioch was an ancient Greek city on the eastern side of the Orontes River.  It was founded near the end of th… | Ancient greek city, Fantasy art  landscapes, AntiochAlexandria in AC: Origins: assassinscreed

Editat de antiprostie
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

5. Civilizatia Romana 

Imperiul Roman a intrat in declin din secolul III din cauza coruptiei si proastei administratii , iar pentru a mentine unitatea imperiului,  Constantin cel Mare , din rationamente strategice, a oficializat crestinismul si venerarea zeului Dominus Deus . Crestinismul, o secta reformata  desprinsa din iudaism, a devenit  noua religie ce prindea la  oamenii saraci din imperiu care devenisera tot mai multi , disperati de dificultatile epocii si care nu-si mai gaseau salvare in zeii romani.   Crestinismul, initiat de  un tamplar si predicator galileean , Isus Christos, fiul lui Yawheh,  a fost raspandit in imperiul roman de catre apostolii si discipolii sai, inclusiv de Petru si Pavel care au predicat la Roma si s-au martirizat, ajungand executati de imparatul Nero. 

Dar discipolii crestini au perseverat, pana au ajuns sa-i boteze si sa-i converteasca  pe romani, greci , egipteni la crestinism.  Religia crestina a persistat in secolele urmatoare sub forma unor secte.  Cu cat imparatii romani ucideau mai multi crestini, cu cat acestia se inmulteau mai mult.  Crestinismul s-a raspandit mai repede datorita cailor de comunicatie,  porturilor, forumurilor si drumurilor romane,  si prin limba greaca cu care erau scrise , copiate si raspandite  evangheliile. 

The Christian Martyrs' Last Prayer - Jean Léon Gérôme | WikiOO.org -  Encyclopedia of Fine Arts

In 393, imparatul Teodosius  a interzis toate religiile politeiste ca fiind "pagane" si a proclamat crestinismul ca unica religie imperiala.  Si astfel s-a  nascut Biserica crestina si s-a structurat in ierarhii, ajungand o institutie corupta si birocratica.   Imperiul Roman si-a pierdut identitatea culturala , imperiul roman s-a divizat in doua imperii - Imperiul Roman Apusean care a fost defragmentat de regatele germanice, reinviat ca Imperiul Carolingian si Sfantul Imperiu Roman si Statele Papale, si Imperiul Bizantin. De atunci civilizatia si cultura romana s-au prabusit.  Provinciile romane din  Europa,  Orientul si Nordul Africii au fost convertite la crestinism.  Cateva secole mai tarziu, multe provincii orientale si nord-africane au fost cucerite de islamisti,  arabii care erauadepti ai aceluiasi zeu , pe care il numeau Allah, in vreme ce provinciile vestice din Europa au fost germanificate. 

In 1054, ca sa fie si mai distractiv, biserica crestina s-a divizat  in catolicismul papal si  ortodoxia patriarhala bizantina.  

In 1453, Constantinopolul, capitala Imperiului Bizantin,   a fost cucerit de turcii otomani pentru ca asa a vrut Dumnezeu si Fecioara Maria care a parasit catedrala Sfanta Sofia, care in prezent e o moschee. 

A picture of ancient Rome reconstructed | Ancient rome, Rome, Roman  architecture

3D reconstruction of the Roman Forum circa 4th Century AD: ancientrome

Editat de antiprostie
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×