Sari la conținut
Forum Roportal
Stu'

Educatia din ziua de azi - buna/rea?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 59 minute, Enki a spus:

Yes! A intrat copilul exact la liceul si sectia pe care a vrut-o, primul din lista de optiuni de licee.     Stres - OUT!    Poate sa inceapa vacanta.:yu:

Felicitari!!!   Ma bucur din suflet ca ati reusit dupa cum ati dorit sa educati baiatul.  Inseamna mult sa fie satisfacut toata familia despre viitorul copiilor.

Vacanta placuta!!!

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumim. Si-a dorit mult sa intre aici, e un liceu foarte bun dar fara fitze, e la 8 minute de casa cu tramvaiul, si in afara de asta, sora-sa e tot aici in clasa a x-a.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O sa beau si pentru succesul vostru cred ca Duminca seara, ca se celebreaza evenimentele fericite in mod special.   Daca sint si impreuna e foarte bine ca au grija de ei mai bine, se ajuta.  Nu stiu daca si cineva adult trebuie sa le acompanieze pan-la scoala, ca aici, pana nu conduc masina singuri, trebuie, ca sa fie in timp acolo.  Parcarea este spatiul cel mai mare oriunde!!!   

Imaginez ce piatra mare a cazut de pe inimile voastra, pacat ca asa de complicat este scoala mai nou, oare la facultate cum se intra, dar e prea devreme de dezbatut acum.   

Impachetarea pentru vacanta primeaza, acum stiti unde mergeti si care sint regulile, trebuie recompensat baiatul pentru reusita sa se simta special si apreciat, ca pe aceste momente tin minte copiii daca parintii sint multumiti de ei!!!    Sufletelul lor functioneaza sensibil de tot, pun la inima ceea ce noi nici nu consideram important de discutat.  

Vara placuta la toata lumea!!! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cimpeanu zice ca scoala va incepe cu prezenta fizica 100%. Hai sa o vedem si pe asta cat tine, ca anul trecut pentru liceenii de a 9-a a fost naspa rau, maxim o luna au facut scoala cu prezenta fizica. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Au fost anunțate amenzi în cascadă. Obiceiul străvechi al românului va fi interzis – Evenimentul Zilei (evz.ro)

Asta DA articol: -  Obiceiul străvechi al românului va fi interzis!!!  ... ma face sa rad dar aprob ideea, in sfarsit o era rusinoasa se va inchide si uita din activitatea de educatie!!!

Oare pe ce covor persan vor pasi profesorii de acum incolo???  ca nu se putea oferi orice zdreanta doamnelor si domnilor cu lista contribuitorilor, care au devenit favoritii clasei, iar restul ZERO.  Insa tocmai acei elevi foarte protejati si doar de note 10 in catalog, nu prea au reusit in viata, daca n-au avut si mai departe sa ofere daruri, dar pana cand puteau parintii sa sustina asta?    In orase mici ca Sighetu' ... aveau un job de maistru sau ceva unde nu se lucra nimic dar erau platiti bine, pana a venit acea vreme cand, nu mai erau contracte, dar se duceau la munca zilnic fara plata, sa fie vechimea intr-o bucata pentru anii de pensionare, asta inaintea loviturii de stat din '89.   Stiu de la sora mea, ea locuia la Bucuresti si altele din provincie care pierdeau terenul de sub picior de frica zilei de maine.    Acum ramane la aprecierea politistilor daca ei vor da amenzile corect si cine va verifica daca au fost taxati profesorii? 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cineva sa ne scape dracu de Cimpeanu. Dupa ce in contextul creșterii incidentei de covid a decis ca toti elevii din invatamantul preuniversitar vor lua o vacanta de 2 saptamani, in loc de scoala online, acum declara ca dupa cele 2 saptamani s-ar putea prelungi vacanta in continuare, daca nu scad cazurile. Deci in loc sa treaca in online, ii pune tot pe pauza dupa pauza. Nu mai pot de nervi cu acest imbecil.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cimpeanu a anunțat că cele doua saptamani de vacanta fortata  se vor recupera in vacanta de iarna si in saptamana altfel. Saptamana altfel oricum era o tampenie inutila, dar recuperarea din vacanta de iarna va face ca al doilea semestru, care oricum a fost meeega lungit de noua impartire in semestre, sa fie si mai lung. Sa ne scape cineva de acest individ, nu mai are ce cauta la ministerul educației.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce modelul educațional din Finlanda e considerat unul din cele mai eficiente din lume. Nu se dau note

Pentru ca nu se dau note în școlile finlandeze până în clasa a VIII-a a școlii primare. Si nu exista acea concurenta ca numai elevii de nota 10 promoveaza!!!

Educatia-in-Finlanda-antena1.ro_-1024x597.jpg

În Finlanda, există o interdicție totală de a oferi îndrumare plătită (adică celebrele meditații). Dacă un elev are dificultăți de învățare, școala oferă cursuri de remediere pe un subiect dat.

Precis nici Fondul Clasei nu exista sau cadourile educatorilor cu diferite ocazii obligatoriu, altfel ...

https://www.infoactual.ro/de-ce-modelul-educational-din-finlanda-e-considerat-unul-din-cele-mai-eficiente-din-lume-nu-se-dau-note.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vacanţa de iarnă. Cât vor sta elevii acasă de Sărbători, s-a prelungit vacanţa!

Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanța de iarnă vineri, 23 Decembrie, care durează până pe 8 Januarie. 

Tin minte ca pe vremuri trimestrul 2 a inceput pe 10 Januarie sau 11, dar nu mai stiu cand a inceput, insa a tinut exact 3 saptamani.

https://www.romaniatv.net/vacanta-de-iarna-cat-vor-sta-elevii-acasa-de-sarbatori-s-a-prelungit-vacanta_7091711.html?utm_source=Evz.ro&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pedepse draconice pentru elevi. Ministerul Educației propune sancțiuni care erau interzise anterior

a) observaţie individuală;

b) mustrare scrisă;

c) retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit, a bursei sociale, a sprijinului financiar Bani de liceu, Bursa profesională;

d) mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeaşi unitate de învăţământ;

e) mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ, care dispune de resursele necesare pentru remedierea situației disciplinare și școlare a elevului sancționat, în baza aprobării inspectoratului școlar, cu respectarea prevederilor Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar;

f) scăderea notei la purtare sub 6 cu declararea nepromovabilității anului de studiu respectiv.

g) preavizul de exmatriculare, în cazul elevilor din învățământul postliceal;

h) exmatriculare, în cazul elevilor din învățământul postliceal.”

„(8) Sancţiunile prevăzute la alin. (4), lit. c-h, nu se pot aplica în învăţământul primar.

(9) Sancţiunea prevăzută la alin. (4), lit. g și h, nu se poate aplica în învăţământul obligatoriu”.

https://evz.ro/pedepse-draconice-pentru-elevi-ministerul-educatiei-propune-sanctiuni-care-erau-interzise-anterior.html

*Copiii sint considerati mereu ca puscariasii, rezultati din pacatele parintilor, etc., ce scarba-mi era de multi educatori cand scoala rebuia sa fie cea mai frumoasa experienta din copilarie.    Credeam ca acesta torturi s-au terminat si a devenit liber scoala, sa se exprime si elevii, dar le strange de gat cat mai tare, care nu va duce la bun sfarsit.* 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×