Sari la conținut
Forum Roportal
Abbie2

Reportaj: cum se fura prin Programul National de Dezvoltare Locala

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum cateva zile, pe 19 februarie, a aparut reportajul asta.

 

Din descrierea pusa pe YouTube:

"În ultimele săptămâni am mers prin țară să vedem cum a scos PNDL-ul lui Dragnea țara din noroaie. În loc de ulițe asfaltate și clădiri renovate, am descoperit o uriașă afacere de partid: lucrări făcute de mântuială, cu prețuri supraevaluate de zeci de ori, telefoane venite de la Guvern pentru a indica firma câștigătoare și un preot de la o măruntă parohie de țară care, în timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, controla o rețea de firme prin care încasa milioane de euro din PNDL. Nu e un caz izolat, ci un mod de operare pe o miză de 10 miliarde de euro."

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Soluția constă în schimbarea legilor.Avem legi prost făcute,  stufoase,  lipsite de logică și rațiune.   În felul acesta sunt excluse din start firmele serioase și pot fi împinse firmele tip căpușă.

Un exemplu pe care l-am văzut recent.    La un spital s-au înlocuit ușile de la toalete.   Cele vechi erau distruse.   Legea le-a impus să cumpere cu prețul cel mai mic.   Au licitat prin seap și au pus niște uși din pvc,  o chestie extrem de proastă,  pentru că așa este legea făcută.

Concret,  o ușă a costat 135 lei.    Da,  nu râdeți,  chiar atât a costat.   Nu mi-a venit să cred.     O ușă bună,  serioasă,  care ar fi ținut cel puțin 5-7 ani,  costă cam 500-700 lei.     Pentru un om care nu se pricepe și habar nu are ce implică o ușă de closet,  într-o toaletă de spital,  va alege ușa ieftină.    Dar va fi o decizie proastă, pentru că acea ușă nu va ține nici o lună.   Banii sunt aruncați pentru că legea este proastă,  făcută de oameni fără minte și fără nicio meserie.    

Este un exemplu banal dar care poate fi extins la tot ceea ce înseamnă banul public.  

Situația poate fi corectată doar dacă sunt schimbate legile.   Nu există alte soluții eficiente.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Probabil că au luat cu 135 lei o ușă care in realitate valorează 35 lei. Restul sunt "comisioanele".  Stii  practica.

Eu stiu un spital care a achizitionat ulei la 37 de lei litrul. Ce zici de asta? Si, mai stiu altele care decontau pacienti fictivi, cheltuieli fictive. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, dosarul este public. 

Deci? Legile sunt bune, nu trebuie schimbate. Schimbați și starpiti, trebuie politicienii corupti. Ăștia de sunt la putere acum. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×