Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Tratament pentru unghiile fragile care se rup

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

TRATAMENT PENTRU UNGHIILE FRAGILE, CARE SE RUP

 

femeie-care-mananca-o-capsuna-680x420.jp

Unghiile fragile sunt o problemă cu care multe femei se confruntă și, din cauza căreia, multe apelează la manichiuri cu gel ori unghii aplicate. Azi îți propunem însă un tratament care îți va întări unghiile, astfel încât nu vei mai avea niciodată nevoie să apelezi la manichiuristă.

Tratamentul despre care ne-am gândit să îți vorbim este pe bază de tinctură de iod. Dacă în trecut iodul se folosea ca ajutor în multe afecțiuni ale pielii, astăzi foarte puțină lume îl mai folosește, deși este accesibil, ieftin și eficient. Poate că mirosul său ușor neplăcut nu este chiar atrăgător însă, dacă vrei să scapi pentru totdeauna de problema unghiilor fragile, care se rup ușor, cu siguranță că îți va fi de ajutor.
Ingrediente necesare tratamentului pentru unghii fragile:
  • 300 ml apă
  • O linguriță de sare iodată
  • 10 picături de tinctură de iod
  • O felie de lămâie
Cum prepari și cum folosești acest tratament:

Pune apa într-un recipient de sticlă, dizolvă sarea și adaugă picăturile de tinctură de iod. Cu acest amestec va trebui să îți masezi delicat unghiile – folosind vată sau o dischetă demachiantă – timp de 5-10 minute în fiecare zi, pe parcursul a 10 zile.

 

 

După fiecare aplicare a tratamentului, ia o felie de lămâie și freacă-ți unghiile cu ea.

Vei vedea că după cele 10 zile unghiile tale vor avea un aspect mai sănătos, vei remarca faptul că sunt mai tari, dar și că nu se mai rup atât de ușor. Pentru rezultate permanente, e bine să repeți tratamentul o dată la două-trei luni.

 

http://www.unica.ro/articol/tratament-pentru-unghii-fragile-care-se-rup-usor-138029

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am aflat ca lipsa de Magneziu din corp poate provoca aceasta conditie dar avansaza si diabetul pe langa alte boli.

 

Consumatorii de seminte de floarea soarelui sau de dovleac NU sufera de lipsa acestui element!!!  

 

 

MAGNEZIU
 
Magneziu este al doilea cel mai abundent element din celulele umane. 
Fara magneziu nu am putea produce energie, muschii nostri ar fi intr-o permanenta stare de contractare, si corpul nu ar putea regla nivelul de colesterol produs si eliberat in sange.

Magneziu e un macro-mineral, care spre deosebire de mineralele mici (ion, cobalt, zinc, seleniu, s.a), e nevoie sa fie prezent in cantitati mari in corp. Calciu, sodiu si potasiu sunt deasemenea macro-minerale.
396299.jpg
 

Stresul mental si fizic, cu valurile continue de adrenalina, consuma magneziu intr-un ritm rapid. 

Lipsa de magneziu accelereaza un cerc vicios si amplifica efectele stresului cronic, ducand la anxietate, iritabilitate, oboseala si insomnie, hipertensiune si dureri de inima- simptom al bolilor de inima.
Depresia este legata de lipsa de magneziu. Serotonina, "hormonul fericirii" are nevoie de magneziu in delicata sa eliberare si receptare de catre celulele creierului. Numai cand nivelul de magneziu este optim ne putem bucura de echilibru emotional si mental.

Alte simptome ale deficientei de magneziu:
  • crampe musculare sau dureri cronice
  • spasme musculare si ticuri faciale
  • dureri de cap
  • anxietate sau hiperactivitate
  • probleme cu somnul
  • stare de slabiciune
  • deficienta de Calciu

Factori care determina crearea lipsei de magneziu:
stresul mental, cafeaua, zaharul, dieta bogata in sodium, alcoolul, bauturile racoritoare de tipul cola, tigarile, transpiratie abundenta, majoritatea medicamentelor, dureri cronice, diureticele.
 
4299574_orig.jpg
 
SURSE DE MAGNEZIU 

O sursa minunata de magneziu este sarea de mare pura, nerafinata. Magneziul este al 3-lea element ca abundenta in componenta sarii de mare. Insa prin rafinare, majoritatea magneziului este eliminat. 

Clorofila contine magneziu. Asadar, frunzele verzi sunt o buna sursa: salata verde, spanac, frunze de telina, patrunjel, loboda, leurda, chiar frunze de morcov sau orice alte frunze verzi comestibile. 

Cerealele nerafinate contin cantitati importante de magneziu. 

Nuci si Seminte crude: de dovleac, de floarea soarelui, de pepene verde, migdale, nuci braziliene, susan, alune de padure. 

Ierburi uscate: sunt o minune plina de nutrienti. Coriandru, menta, marar, patrunjel, salvie, busuioc, cimbru, iti ofera mici cantitati de magneziu la fiecare masa. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×