Sari la conținut
Forum Roportal
melcul

Rog ajutor cu analizele AGHbs Pozitiv

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Va salut,

 

Recent am fost diagnosticat cu hepatita B, nu stiu de cat timp o am. Nu reusesc sa imi dau seama cat de grav este deocamdata.

 

Mai jos scriu rezultatele facute pana acum la analize :

 

La un set de analize normale mi-au iesit transaminazele 86 ( 5-40) astfel am fost sfatuit sa fac analizele de Hepatita.

 

La analize a iesit asa :

 

- Electroforeza proteinelor serice = totul in intervalele normale

- LDH : 203 ( <225)

- AGHbs : 167 ( <0,9)

- AG Hbe :773 ( <1)

- Anti HBe : 5.34 ( >1)

- Anti HDV : negative

- Anti HBC Ig M : negative

- Anti HCV/Ac HCV - negativ

- Timp de protombina quick :

Timp de protombina : 12.7 sec ( 9.5-12.9)

Activitate de protombina : 88% (82-138)

INR: 1.14 ( 0.86-1.16)

 

iar la 10 zile dupa ce am facut analizele si transaminazele erau 80, au sarit la 110

 

Abia acum incerc sa ma documentez despre aceasta problema ..va rog pe cei mai experimentati daca ma puteti ajuta

Si mai am o nelamurire, nu mi s-a dat sa fac Anti Hbs..am tot citit pe forumuri ca se face automat si Anti Hbs...la mine nu mai era nevoie oare ?

Editat de melcul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am tot cautat pe forum altii cu analize la fel, dar nu am reusit sa gasesc pe nimeni care sa aibe si Ag hbe pozitiv si Anti Hbe pozitiv, si nu stiu ce inseamna. am aghbs pozitiv dar anti hbs vad ca nu mi-au dat sa fac ..nu stiu de ce .

 

Oricum, va multumesc pentru raspunsuri

Editat de melcul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salut,

daca ai AgHbs+ atunci nu e nevoie sa mai faci AcHBs (ar fi degeaba).

Pt. celelalte aspecte, ti-am raspuns deja in privat.

 

Sanatate!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns, eu nu stiam absolut nimic despre virusul hepatic pana sa aflu ca sunt purtator, vazand ca in romania toate informatiile sunt foarte limitate si majoritatea foarte vechi, am decis sa ma documentez singur in strainatate. din pacate hepatita in romania este tratata dupa manual. foarte putini doctori romani sunt cei care trateaza hepatita personalizat, pe fiecare caz in parte, eu unul am gasit un singur medic la Fundeni care mi-a recomandat si AGhbs cantitativ, testul cel mai relevant in hepatita B de altfel . Hepatita B era tratata ca ceva cu care ramaneai toata viata, insa din fericire incepe sa nu mai fie asa. Anul acesta a fost descoperit tratamentul pentru hepatita C , din pacate virusul C fiind de tip ARN iar virusul B de tip ADN nu a fost verificat si pentru acesta. in momentul de fata exista in studii 2 medicamente foarte potente de la replicor REP9AC , care dupa o singura injectie acesta inca are efect dupa o luna de zile, insa nu se stie daca acesta scade si cccdna-ul ,  si Gilead cu GS-4774 ,ambele insa vor fi in studii cel putin 1,2 ani de acum inainte, iar lansarea lor pe piata depinde de politica/bani/ etc . in momentul de fata virusul hepatic B poate fi eradicat intr-o perioada de 10 ani cu medicamentele de pe piata, respectiv Tenofovir, pe entecavir nu au fost facute inca studii concludente (cel putin nu public) referitor la eficacitatea pe perioade mai lungi. insa este cunoscut faptul ca Tenofovir cel putin pana in momentul de fata Nu produce rezistenta ,entecavirul in schimb ar avea cateva procente, dar foarte mici. La noi in tara exista doar entecavir la dosar, tenofovir poti doar sa il cumperi dar este cam scump. App, daca exista cineva pe acest forum care ia lamivudina, trebuie sa stiti ca acest medicament este foarte periculos si a produs mutatii foarte puternice ale virusului astfel incat a fost interzis in multe tari din europa. La noi insa inca se mai foloseste. Va recomand tuturor sa va interesati cu privire la acest virus, deoarece el poate fi tratabil daca il descoperi din timp si daca este tratat cum trebuie, se poate chiar scapa de el , acest lucru nu mai este imposibil, in strainatate sunt foarte multe persoane care scapa de el , insa daca il neglijati, poate fi fatal.

Editat de melcul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×