Sari la conținut
Forum Roportal

kyroptus

Full Members
  • Număr conținut

    298
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de kyroptus


  1. Cel mai bun acoperis dupa parerea mea este cel de tabla (tigla metalica) avand in vedere ca este usor ca si greutate (intre 200 si 500 kg) si este si cel mai estetic.

     

    Daca va intereseaza un acoperish de buna calitate si la un pret bun vizitati www.casa-acoperisurilor.ro sau contactati-ma la 0788191143.

     

    toate cele bune

     

    Pastreaza-ti parerile pentru tine cand vine vorba de a-ti face reclama!

    Sunt in domeniu de cosntructii si iti pot da eu o tona de motive de ce sa nu iti pui tabla... dar mai intai mataluta citeste regulile formulului si incearca sa nu iti mai faci reclama pe aici!

    Bafta,

    Dragos


  2. nu ma pricep asa bine la normative dar hai sa o luam pe rand ( si ai cuvantul meu ca nici nu am cautat )pentru ca mie imi pare ca undeva te contazici singur :

    1- "vant, ploaie, zapada si printre ele si coeficientul seismic care le multiplica" din cite imi aduc eu aminte din fac acestea nu sunt constante pentru toate zonele tarii deci nu cred ca acea valoare (650) este aceeasi pentru toata tara.

    650 este media pe tara... spre exemplu in zonele muntoase poti ajunge datorita zapezii si la 1200. Deci repet MEDIA!

    2- reducerea de material nu o faci doar la partea lemnoasa . daca spui de la inceput arhitectului ca vrei sa acoperi casa cu un sistem de invelitoare usor sunt convins ca va redimensiona toate elementele constructiei incepand cu fundatia si teminand cu capriorii acoperisului.

    Din pct meu de vedere e Fals! Raspunsul ar fi simplu la ultimul etaj vei turna placa peste el (rare sunt cazurile cu grinzi si daca stau bine sa ma gandesc sasii foloseau asa ceva prin ardeal si aceea puneau tigla). Iar o placa de beton este mult mai grea. Eforturile invelitorii sunt preluate de sarpanta si transmise in structura prin cosoroaba! Iar stalpii de rezistenta sunt cei care preiau majoritatea eforturilor. Iar aici eu unul nu m-as zgarci la material. Ca exemplu vazut pe santiere cei care fac mai nou case de vanzare (nu toti) ca sa iasa mai ieftin punt OB mai mic la dimensiune in ideea ca au facut economie, dar eu nu cred ca fac nici o economie!

    3- izolarea termica- dupa spusele tale cei care stau la bloc la ultimul etaj nu ar trebui sa aiba nici un fel de problema da izoleaza tavanul cu un material izolator.ei bune eu am un prieten care a facut asa ceva si cu toate astea noaptea are mari probleme cu caldura . toata ziua tavanul inglobeaza caldura pe care noapte o transfera mediului si corpurilor apropiate astfel ca o mare parte ajunge si in casa.

    Nu este subventilata terasarea (acesta este un alt caz si este in speta doar o hidroizolatie cu rol de izolare la apa... De acea se si numes in literatura de specialitate hidroizolatii.

    4- tabla se incalzeste foarte usor dar trebuie sa retii ca se raceste la fel de usor si daca la interior ai o izolatie bine realizata ( nu doar vata minerala intre capriori cu fac marea majoritate ) vei avea o temperatura acceptabila.

    Am mentionat de incalzirea si racirea usoara a tablei! E vorba mai mult de gradientul termic al materialului izolant... Iar materialele termo-izolante BUNE sunt mai scumpe in speta decat materialel de invelitoare.

    5- ai adus vb de absorbtia apei dar nu ai spus nimic despre dezavantajele ei ( apropos la tabla aceasta este 0 ).

    Da corect. Tabla nu absoarbe apa... Doar ca rugineste la efectul coroziv al acesteuia, iar rugina se dezvolta repede unde este zgariata acoperirea si unde este prinsa tabala cu suruburi. Si tiglele isi au problema lor in ceea ce priveste inghetul / dezghetul! Corect...

    cu cit un corp absoarbe mai multa apa cu atat va avea mai multe probleme iar datorita fenomenelor de dilatare aparute la temperaturi scazute ( apa marindu-si volumul incepe usor usor sa macine tigla )

    6- tabla linsa nu stiu ce este dar daca e vb despre tabla lisa ( plana ) exact lisa i se spune popular te-ai documentat gresit . acele date furnizate de tine se refera la tabla tip tigla metalica ( tigla metalica fara a da numele unei firme sa nu zici ca facem reclama :doh: )

    tabla plana sau lisa necesita o panta minima mai mica.

    Tot ce se poate! Spune-mi te rog care e inclinatia minima in acest caz?

    7- nu am nimic cu cei de la bramac dar as vrea sa stiu pe ce te bazezi in momentul cind faci afirmatia ca este o tigla foarte buna ( daca tot le faci reclama )

    Am dat un exemplu... Tigle bune fac si cei de la Creaton daca vrei si sunt multi producatori. Eu am ales ptr ex. o marca.

     

    si tie iti doresc multe succese si in cazul in care consideri ca am gresit cu ceva te rog sa ma corectezi .

     

    Foarte pertinente intrebarile si observatiile!

    Bafta,

    Dragos


  3. La mine beleaua e mai Groasa!

     

    Am 2 HDD si unul e impartit in 2 partitii pe partitia unde se afla Win, din My Computer se deschide usor insa celelalte partitii cand dau sa le deschid imi da fereasta aia cu "open with" si abea dupa ce aleg InternetExplorer pot deschide partitia dorita. De ce oare nu ma intrebati, ca am reinstalat sistemul si tot degeaba.

    Ce pot face?

     

    Multumesc anticipat!

    Dragos

     

    PS: am uitat sa mentionez ca sistem de operare Win XP


  4. O mare tampenie!!!!da-i omului un sfat ca asta vrea!!dintr-un forum cu traditie!!a ajuns spatiu de publicitate pt toti comerciantii de servicii,dar nimeni nu se incumeta sa dea un SFAT sa-i ajute cu ceva pe oamenii care posteaza!mi-e greatza.

    Ceri un sfat si primesti tot felul de telefoane si e-mailuri DAR nimeni nu da un sfat sa sa mai intoarca lumea si cu alte posturi.

    Sa va fie RUSINE!!Daca mai stiti ce inseamna aia.Probabil o sa fiu banat sau o sa primesc warn pt postu asta ,dar deja forumul asta e invadat de comerciantii de ''seminte''

    Corect!

    Eu iti pot da cateva sfaturi legate de invelitoare (acoperis) fiindca asta e domeniul meu de activitate.

    In primul rand haideti sa facem urmatoarea concesie: fiecare om este liber sa cumpere ce crede el ca i se potriveste sau ce-i place! Pina aici oricine este scuzat de greselile ulterioare care pot interveni. Insa nimeni nu te opreste sa te informezi mai intai, si abia apoi sa alegi varianta cea mai buna!

     

    Multi dintre cei care au postat aici sunt mai mult interesati sa-si faca o casa si nu vorbesc doar de dragul discutiei. Pe acest criteriu important ar fi sa ne gandim de cate ori vom construi o casa si daca suntem dispusi sa facem anumite modificari ulterioare apoi (pe buzunarul nostru) in cazul in care am gresit!

     

    Pornim de la ideea ca exista mai multe tipuri de invelitori: Tigla (ceramica sau de beton); Tabla (plana sau ondulata); Sindrila bituminoasa; Siita; Stuf... etc

     

    Aceste fiind spuse hai sa trecem la problema efectiva in alegerea tipului de invelitoare, si incet sa eliminam superficialitatiile care ar impiedica alegerea potrivita a tipului de invelitoare:

     

    A. "MITUL" GREUTATII

     

    1. Ce trebuie bine inteles este ca un acoperis este conceput sa suporte o serie de incarcari dinamice (mai popular "greutati") si anume: vant, ploaie, zapada si printre ele si coeficientul seismic care le multiplica. In tara noastra normativul este de 650 kg/mp, iar proiectantii de rezistenta cunoscatori (inginerii structuristi) asta folosesc la dimensionarea acoperisului indiferent ce vrea sa puna clientul pe el. Astfel indiferent de ce se va alege ca material de invelitoare acoperisul trebuie conceput astfel incat sa reziste la aceasta incarcare.

    2. Diferenta dintre materialele usoare ptr. invelitoare (ex: tabala = 5 kg/mp) si cele "grele" (ex: tigla = 43-45 kg/mp) la prima vedere este de 9 ori mai mare in defavoarea tiglei. Dar (si atentie mare la acest aspect) diferenta reala este de 5,5% (ptr. cine nu intelege se ia incarcare prevazuta in STAS si sa adauge 5 kg/mp tabla => un acoperis cu tabla la incarcare dinamica = 655 kg/mp; ptr tigla 45 kg/mp => un acoperis cu tigla la incarcare dinamica = 695 kg/mp).

    3. Ptr. cei care au introdus mitul consumului de masa lemnoasa ii anunt ca diferenta dintre cele 2 variante este foarte mica. Practic daca ar trebui sa susti doar invelitoarea atunci ptr materiale usoare este suficient sa alegi popi, pane si capriori de 9 ori mai mici in sectiune (ori lucrul asta practic nu se intampla). Voi ati avea curajul sa stati sub un astfel de acoperis?... EU NU?

    4. Empiric vorbind (asa cum o fac multi pe la noi in tara) de ce ne temem de greutate? Ptr ca se poate darama!... Ori care sunt factori care pot produce aceasta daramare: Vantul si Cutremurul (cel mai important). Faceti umatorul exercitiu incercati ca in bucataria dvs sa zgaltaiti masa goala, veti constata ca se misca foarte tare, acum rugati sotia sa se urce pe masa si reluati experimentul, veti constata ca masa s-a rigidizat si totusi are o anumita elasticitate dar "e mai teapana" sau mai stabila. La fel si cu greutatea acoperisului, acesta fiind capacul casei, va rigidiza suficient constructia reducand din coeficeintul de flambare (acesta este fenomenul care permite unui material sa se indoaie fara a se rupe).

     

    Ar mai fi multe de spus pe tema greutatii dar... acestea le vom mai discuta pe parcurs! :suicide:

     

    B. IZOLAREA TERMICA

     

    Acest subiect il vom trata din 2 puncte:

     

    1. Coeficientul de transfer al materialului ptr. invelitaore. Dezavantajul va inclina spre invelitoarele usoare (ex: tabla) care permit trecerea mai usoara a caldurii. si chiar daca aceasta va trece la fel de usor in ambele parti tot mai repede te vei incalzi sub un acoperis de tabla decat sub unul de tigla!

    2. Gradientul de temperatura al materialului izolant (ex: vata minerala). Acesta este invers proportionalcu coeficientul de transfer (si anume cu cat e mai mare cu atat materialul e mai bun izolator) dar toate materialele de izolatie au urmatoarea problema expuse prea mult la o caldura ating un coeficient de saturatie dupa care le scade gradul de eficienta. Mai pe romaneste daca tot bate soarele pe o vata minerala peste un timp aceasta se va satura cu caldura si va incepe sa radieze (radiatia este modul de transfer al caldurii intre 2 corpuri) si asa pe la ora 12-13 intr-o zi calduroasa ne vom trezi ca materialul izolant nu mai face fata datorita saturatiei si mansarda incepe a se incalzii. Pe la ora 14 suntem ca la sauna... iar mai spre seara racirea se produce din exteriorul acoperisului spre interior, iar in acest fel noi "ne putem bucura" de o sauna si pe periada de seara. Ptr cei ineresati putem face si teste.

     

    Deci materialele usoare de tip tabla au zero efect izolator termic (si mai mult si fonic)!

     

    C. VENTILATIA INVELITORII

     

    Circulatia libera a aerului pe sub invelitoare confera 3 avantaje:

    1. Impiedica formarea umezelilor care vor altera scheletul acoperisului (sarpanta) si respectiv viata acestuia. La acoperisurile care nu au astfel de sisteme de aerisire problemele vor aparea mai devreme sau mai tarziu la sarpanta.

    2. Transportul vaporilor care trec prin bariera stratului de difuzie (folia anticondens)

    3. Aerul este cel mai bun izolator termic iar circulatia sa determina un coeficient de izolare termica ridicata. (pe acelasi sistem funcioneaza si geamurile din PVC cu 3, 4 sau 5 camere)

     

    D. ABSORBTIA APEI

     

    Aici lupta e mai mult intre ceramica si beton... La ceramica aceasta este intre 10...12% iar la beton intre 1...4% (cazul de maxim fiind atins de tiglele mai putin compacatate)

     

    E. PANTA ACOPERISULUI

     

    Au mai fost discutii legate de panta, insa ce trebuie retinut este ca panta la un acoperis care este bine conceput este intre 18...90 grade (repectiv intre 32% si 5792%) sub aceste pante limita cea mai inferioara este de 15 grade (sau 27%), dar cu amendamentul ca nu este prea buna, in cazul in care depasim limita inferioara avem riscul ca pe sub invelitoare la o ploie combinata cu un simplu vant sa ne intre apa. Tabla linsa poate fi montat la minim 14 grade (sau 24%) aceasta fiind o exceptie.

    Deci nici vorba de 7 grade sau alte cote inferioare.

     

    F. MONTAJUL INEVLITORII

     

    Aceasta este partea ce mai esentiala a acoperisului... poate fi materialul foarte bune (ex: Tigla Bramac) caci daca e montat prost ai un acoperis de 2 bani.

    Pretul lucrarilor variaza astfel pe piata din Romania:

    Tigla: 5 - 7 EUR/mp si functie de complexitatea acoperisului acesta variaza pina la 10 - 11 EUR/mp. Ce e sub merge pe zicala "Cat dai, atat face!"

    Tabla: 3 - 6 EUR/mp si la fel complexitatea il poate duce la maxim 8 - 9 EUR/mp.

    In sezon (respectiv toamna) pretul e la limita superioara fiindca e de lucru!

     

    La restul pretul il face montatorul (poate si pe loc) cam in aceleasi limite.

     

    ATENTIE: nu inseamna ca un pret mare = un acoperis montat bine si invers un pret mic = o afacere bomba!

     

    Mai vorbim.

    Succese!

    Dragos

     

     

    PS:

    Multumim frumos, dar nu a cerut nimeni pe aici oferta de servicii!

    Limitativa la sfaturi si ofretele va rugam sa le trimiteti pe mesajele private catre cei care le solicita.

    Daca doriti sa va faceti reclama aveti o sectiune speciala aici!

     

    Succese!


  5. masina de sus nu este ''proprietatea'' mea, si nici nu am avut ocazia inca sa lucrez pe ea. Pot sa iti dau un filmat de 5 axe..

     

    Salut!

     

    Super frumos cam tot ce ai dezbatut tu aici si sincer CNC-urile sunt un subiect care castiga si mai mult teritoriu alaturi de HSTM (High Speed Tooling Machines) si altele in procesul de automatizare.

     

    Acum am si eu cateva de obiectat totusi:

     

    1. In momentul in care ai spus cinci axe ai cam facut o confuzie! Exista dor 3 axe pe lumea asta iar reprezentarea unui punct in spatiu se poate face prin 2 metode:

    a. Metoda Coordonatelor Cateziene: X; Y si Z (respectiv X - lungime; Y - latime (sau inaltime) si Z - adincime);

    b. Metoda Coordonatelor Polare: R; φ si ρ (unde: R - distanta de la origine la punct; φ si ρ sunt unghiurile pin care distanta trasata ca o dreapta din origine pina la punct le face pe celelalte 2 axe)

     

    2. In cazul tau cele 5 axe reprezinta o combinatie intre coordonatele carteziene si cele polare sau mai bine zis pentru acordarea in plus a unor grade de libretate, capul rotor mai are si posibilitati de miscare unghiulara.

     

    Succese!


  6. Cat hidrogen se poate obtine dintr-un Kg de apa si cata energie contine masa de hidrogen obtinuta prin fotoelectroliza?Cat ar costa un Kg de hidrogen?

     

    In articole este vorba de descompunerea compozitelor petrolifere electrolitic (mai sunt si alte discutii pe tema asta), sau mai pe romaneste in loc sa arzi petrolul il descompui in elementele de baza C; H si S + o fractie marunta de alte componente.

     

    Legat de electroliza apei daca o molecula de apa are 66% H si 44% O cred ca raspunsul la intrebarea cu kg il ai deja singurel! Cat ar costa nu iti pot spune oricum efectul consta in ce ne intereseaza si mai ales pe termen lung!

     

    + mai exista si alte modalitati de obtinere a hidrogenului (vezi aici )

     

    Iar motoare exista deja in lume (puteti vedea mai multe detalii

    )

     

    Succese!

    Dragos


  7. Se spune in articol: "Nicolae Vasilescu Carpan ...

     

    Dute la muzeu si poate esti tu putin mai norocos... eu nu am primit informatii! Cat despre eficienta ei (caci la asta te referi cand zici de "temperatura uniforma") si aici e de discutat!

     

    Ce rol ar avea punerea la scara mai larga a unei astfel de pile care poate produce curent in peramnenta sau cercetari publice legate de asta... atata timp cat inca economia la noi nu o permite! NU E PROFITABIL! La fel ca si cu criza petrolului, pina nu se epuizeaza, celelate metode nu sunt scoase la iveala prea clar. Banul isi spune cuvantul!

     

    Succese!

    Dragos


  8. Draga oliver,

     

    te felicit pentru indrazneala cu care ne-ai perturbat "somnul"! :rtfm: Este destul de intersanta eplicatia ta si sincer ai cam deschis "cutia Pandorei" la capitolul asta. Insa atentie... Euclid a fost considerat nebun in momentul in care a afirmat ca prin 2 puncte pot trece mai multe drepte!

     

    Oricum cel mai mult m-a uimit explicatia asupra timpului, si a modului in care acesta poate fi privit... ma rog cuantificat (dupa cum explici tu).

     

    Mai mult, asa cum se recomanda a citi carti pe aici... am si eu o carte sa recomand, ceva ce mi-a influentat modul de gandire: Hubert Reeves - Patience dans l'azur (sau tradus Rabdare in Azur). Hubert este un autor care la fel ca si tine a incercat sa explice cat mai pe inteles anumite fenomene pe care noi le vedem la un nivel prea ingust.

     

    Succes!

     

    PS: E o vorba mai veche in ardeal care zice asa: "Ceasu' lu Dumnezo' nu bate la fel ca al nostru!"

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mass-energy_equivalence

     

    Aici gasiti destul de bine explicat cum s-a obtinut relatia E=mc


  9. E este energia totala (adica energia de repaus + energia cinetica)

     

     

     

    "rel" vine de la relativist. m este masa relativista (adica masa care depinde de viteza corpului).

     

     

    Sigur nu e acelasi lucru cu ce am spus eu? Sau mai precis cu ce e asa de special relativist (care se refera la o persoana) fata de relativ???

     

    Neutrinii nu calatoresc nici macar cu viteza luminii. Erau niste semne de intrebare, insa s-a constatat ca au masa de repaus ceea ce inseamna ca nu se deplaseaza cu viteza luminii. Wikipedia are destule date despe neutrini.

     

    Eu la facultate am invatat alteva... dar nu te contrazic!

     

    ORICUM... NU SUNT DE ACORD CU IDEEA CA DEPASIREA VITEZEI LUMINII DUCE LA EXPANDAREA MASAEI INITIALE. PRACTIC TREBUIE SA EXISTE SI ALTE "ENTITATI" (CA SA ZICA ASA FORMELOR CE NU POT FI DEFINITE MATERIAL) CARE CIRCULA CU VITEZE MAI MARI DECAT LIMITA CUNOSCUTA DE NOI PINA AZI (LUMINA)!!!... SI ELE NU DEPASESC LIMITELE UNIVERSULUI!


  10. E este energia totala (adica energia de repaus + energia cinetica)

     

     

     

    "rel" vine de la relativist. m este masa relativista (adica masa care depinde de viteza corpului).

     

     

     

    Neutrinii nu calatoresc nici macar cu viteza luminii. Erau niste semne de intrebare, insa s-a constatat ca au masa de repaus ceea ce inseamna ca nu se deplaseaza cu viteza luminii. Wikipedia are destule date despe neutrini.

    OK...

     

    Merci!:flowers:


  11. Asta nu are cum sa se intample pentru ca, in conformitate cu legea : E = mc2 unde E este energia, m este masa si c2 este viteza luminii la patrat, ar rezulta ca masa m=E/c2 ar tinde catre masa intregului Univers ceea ce ar face imposibila miscare corpului ( pentru a va convinge, inlocuiti variabilele cu valori numerice ).

    Prin urmare singura speranta pentru eventuale calatorii intergalactice ar fi "gaurile de vierme" care se stie ca exista in univers sub forma gaurilor negre ( black holes ) unde formidabila densitate a materiei si implicit uriasa gravitatie, distorsioneaza spatiul si, prin urmare, si timpul.

     

    Salut...

     

    vezi ca faci cateva confuzii:

    1. E - este energia cinatica relativa (energie cinetica = energia in miscare, in Joules);

    2. m - este masa relativa si are alta formula: 269959243f6a414f35d4c58f6a1bd137.png, unde m0 = masa initiala a corpului, v = viteza de deplasare a corpului iar m rel = masa relativa... (m este data in kg);

    3. c - viteza luminii in conditii de vaccum (c = 299,792,458 m/s).

     

    Iar ca exemplu de viteza a luminii depasita si masa neschimbata: Particulele neutrino (sau antineutrino) circula cu viteze mai mari de cat viteza luminii si sunt detectabile... ba mai mult ele nu depasesc nivelul subatomic, chiar daca depasesc viteza luminii! (Particulele Neutrino poarta numele Fizicianului Italian care le-a descoperit si apar in cazul radiatilor beta!)

     

    Suceese la studii! :o:


  12. :pardon: Cum a inceput viata pe Planeta noastra?

    Care a fost prima entitate care sa reprezinte viata?

    Aparitia si dezvoltarea vietii reprezinta un fenomen divin?

    Ce este viata?

    Viata pe Pamant are origine extraterestra ?

    Moleculele de baza ale vietii sau chiar bacterii exista si pe alte corpuri cerestisi a fost dusa prin meteoriti?

    Ce a aparut initial sinteza proteinelor ADN-ul sau ARN-ul?

     

    Aminoacizi stau la baza corpului tau (si deci a vietii asteia pe care o traiesti acum). Demonstratia e simpla cum s-au format si mai ales cum s-a dezvoltat viata. Nu e de exclus nici partea cu divinitatea...

     

    Daca tot doresti sa afli anumite teori citeste Hubbert Reves - Rabdare in azur!

     

    Bafta!


  13. Dupa parerea mea fiecare isi are 'gramul' lui de prostie! :pardon:

     

    Uni vechi proverb chinezesc spune: "ca sa-ti dai seama ca esti prost... iti trebuie ceva minte!"

     

    Sau poate si mai sugestiva este una din legile lui Murphy:

     

    "Cei care pot... actioneaza,

    Cei care nu pot... ii invata pe altii,

    Iar cei care nu pot nici sa actioneze si nici sa-i invete pe alti... ii conduc pe toti!"

     

    Traim intr-o lume a prostiei! :D


  14. Nimic mai neadevarat, sa nu dezinformam aiurea. Citatul este incorect si sursa este eronata. nu se regaseste in Biblie.

     

    Draga mea... si atunci de unde provine!

     

     

    Stimabililor citi dintre voi au auzit vreodata de LIE (Limita Inferioara de Explozie) si LSE (Limita Superioara de Explozie)? Prin traducere mai amanuntita (ca sa inteleaga toti) LIE = limita de amestec a unei substante cu proprietati explozive sub care moleculele ei NU produc explozie!

     

    REVIN CA POATE MA FAC MAI BINE INTELES:

     

    Orice compus care prezinta pericol de explozie are:

    - o Limita Inferioara de Explozie (LIE): respectiv cantitatea minima care in amestec cu aerul din atmosfera produce explozie (fie ca e exprimata in ppm = parti procent per milion, sau % = porcente volumetrice)

    - o Limita Superiara de Explozie (LSE): care odata depasita nu poate produce explozia.

     

    In cazul benzenului LIE se situeaza la 1,1...1,2%, ceea ce inseamna ca daca in atmosfera ta ai vapori de benzina in procent de 1,2% din volum orice scanteie sau temperatura ridicata peste 400 grade celsius produce explozie (parctic si teoretic). dar daca ai atins pragul LSE, situat pe undeva la 85 % poti tu sa dai cu tunul ca nu face bum.

     

     

    Pentru cei care au invatat fenomenele fizice dupa cei de la Distrugatorii De Mituri... inainte de a crede cuvant cu cuvant ce ti se spune, mai citeste si pe urma vei face lumina! Iar din cate-mi aduc eu aminte discutia cu ei era legata de faptul ca telfoanele mobile nu afecteaza celulele umane!

     

     

     

    CATE BENZINARI ATI AUZIT VOI CA AU LUAT FOC DE LA TELEFOANE MOBILE?!

     

    Bafta!


  15. Eu cred ca ar trebui stiut ca nu se poate stabili nici istoric si nici biblic data cand s-a nascut Cristos...

     

    Craciunul este doar un alt mijloc pentru comercianti sa isi umple buzunarele...iar pentru oameni sa isi umple burtile... :haha:

     

     

    Asta este latura economica din tine care spune asa!

     

    Pe mine unul nu ma preocupa asa de tare ce si cum e... Eu stiu care sunt traditiile la mine la tara si-mi place craciunul asa cum e el.

     

    SARBATORI FERICITE!


  16. PAREREA MEA:

     

    Condamnarea comunismului si a "perioadei negre" care a fost instalata odata cu acesta, era o chestiune ce s-ar fi trebuit a fi rezolvata cu mult timp in urma! Reactiile unor extremisti parlamentari nu mai mira pe nimeni (ma refer la reactiile PRM si a le liderului acestuia)... ceea ce insa ridica mari semne de intrebare este cine le permite acestor oameni sa se comporte asa mai ales intr-o institutie care a r trebui sa dea exemple!

     

    Ceea ce multi ar trebui sa inteleaga este ca acel raport s-a dorit a condamna practicile odioase ale sistemului comunist (si nu cele constructive), iar pina la urma multi dintre noi am simtit pe pielea noastra aceste practici!

     

    Intrebarile mele sunt:

    - Dupa aprox. 17 ani de la disparitie acelui sistem, cum de cei vinovati pentru orori sunt vazuti cu chip uman?

    - Cum de se afla printre noi si chiar ne conduc (sau ne dau sfaturi) acele "lighioane" si acei "pupincuristi" ai fostului sistem?

    - Cum de nu ii trage nimeni la raspundere?

     

    SI MAI ALES

     

    - Cum se face ca pentru crimele din "Revolutia din Decembrie '89" nimeni nu are nici o vina?

     

    ASTA AR TREBUI SA AUZIM IN URMATORUL RAPORT!

×