Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    198
  • comments
    9
  • views
    12095

Cum să îți iluminezi grădina într-un mod eficient cu ajutorul unor lămpi solare grădină

Sign in to follow this  
enrique00a

180 views

Cum să îți iluminezi grădina într-un mod eficient cu ajutorul unor lămpi solare grădină

 

În ultimii ani, dorința de a construi ori moderniza casele într-un mod sustenabil a dus la găsirea unor soluții alternative pentru energie.

Printre variantele populare și utile pentru fiecare casă se numără și diferite modele de lămpi solare grădină.

Ele sunt o variantă ideală pentru a reduce consumul electric, oferind în același timp o bună iluminare a curții, putând fi așezate oriunde îți dorești.

Află mai multe despre iluminatul cu lămpi solare grădină în articolul pe care ți l-am pregătit în continuare.

 

Descoperă care sunt nevoile tale

Înainte să te grăbești să achiziționezi diferite tipuri de lămpi solare grădină, verifică suprafața de care dispui și care sunt nevoile tale pentru iluminarea spațiului.

Găsește acele zone cheie care au nevoie de lumină. Zona în care vă petreceți serile, o alee sau porțiunile în care sunt plantate numeroase flori. În felul acesta, vei alege un număr potrivit, fără să achiziționezi prea multe sau prea puține lămpi solare.

 

Alege produse de calitate

O regulă bună de care să ții cont pentru orice obiect pe care îl cumperi pentru casă este să alegi calitatea în detrimentul oricăror alte criterii. Când vine vorba despre lămpi solare grădină, investește în corpuri de iluminat realizate din materiale durabile, care rezistă intemperiilor.

Totodată, găsește spoturi led sau modele cu panouri solare eficiente. Ia în considerare și nivelul de luminozitate și temperatura de culoare a luminii pentru a crea ambianța dorită în grădină.

 

Poziționează strategic lămpile solare pentru grădină

Eficiența lămpilor solare de grădină depinde de modul în care panourile primesc lumina soarelui. Asigură-te că le plasezi în zone în care pot primi lumina directă a soarelui timp de câteva ore în fiecare zi.

Evită zonele cu mulți copaci ori spații în care predomină umbra. În plus, este bine să cureți în mod regulat panourile solare pentru a îndepărta praful sau murdăria care ar putea împiedica o încărcare eficientă.

Amplasarea corectă este esențială și pentru a beneficia din plin de lumina dorită. Poziționează lămpile în locurile importante. O zonă esențială este aleea - poziționează lămpile astfel încât acestea să poată fi văzută ușor.

Ca să evidențiezi anumite porțiuni cu flori ori decorațiuni de grădină, folosește spoturi care au diferite unghiuri pentru a le putea schimba așa cum îți dorești.

 

Folosește lămpi cu senzor de mișcare

Lămpile solare grădină care au și senzor sunt cea mai bună variantă pentru un iluminat eficient. Ele se activează doar când detectează mișcare și, practic, economisesc energie fiind folosite mai puțin.

În plus, sunt și o variantă simplă prin care poți observa ușor dacă ai musafiri nedoriți în grădină.

 

Încearcă diferite accesorii

Bucură-te de toate funcționalitățile și estetica lămpilor de grădină prin folosirea mai multor accesorii. Este ușor să programezi și să setezi iluminatul exterior cu ajutorul unor temporizatoare ori telecomenzi.

În plus, dacă îți plac jocurile de lumini, poți achiziționa diferite accesorii decorative - felinare colorate ori figurine care au incluse și lămpi.

Lămpile solare de grădină oferă o modalitate eficientă, eco-friendly, de a ilumina grădina, reducând în același timp amprenta de carbon. Identificarea nevoilor, dar și investiția în modele de lămpi care sunt cu adevărat utile pentru spațiul tău te vor ajuta să economisești și să te bucuri în același timp de o grădină primitoare, cu un aspect plăcut.

Sign in to follow this  

×