Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12018

Plictisit de sacou și de jachetă? Încearcă și altceva

enrique00a

151 citiri

Bărbații au mai puține opțiuni decât femeile, în ceea ce privește diversitatea pieselor vestimentare, însă moda a evoluat mult în ultimii ani, așa că din fericire există alternative. Despre una dintre ele vorbim chiar în rândurile următoare: dacă te-ai plictisit de haina de costum sau de jachetă, încearcă să o înlocuiești cu un cardigan pentru bărbați.

Evident că vor exista situații în care nu va fi potrivit să porți un cardigan, cum ar fi o nuntă sau alt fel de eveniment festiv, însă nu despre aceste situații vorbim, ci despre cele obișnuite, care le depășesc numeric pe acestea.

Ce este un cardigan pentru bărbați?

Chiar dacă numele suna fancy, cardiganul este un tip de pulover deschis, pe care îl poți purta ca pe un strat în plus, pe deasupra unei cămăși sau a unui tricou, atunci când este mai frig, sau ca pe un ultim strat, când vremea este mai călduroasă.

În ceea ce privește istoria acestui tip de îmbrăcăminte poate că vei fi surprins să afli că ea are legătură tot cu un bărbat, generalul James Thomas Brudenell, conte de Cardigan, care, în timpul răzbiului din Crimeea, a coordonat o brigadă de cavalerie în haine tricotate, foarte asemănătoare cu ceea ce știm că arată cardiganul pentru bărbați astăzi. Descopera oferta cardigane barbati pe emag.ro

De câte feluri sunt cardiganele și când și cum să le porți?

Deși modelele pentru femei sunt mult mai variate, nici la tipurile de cardigane pentru bărbați nu stăm prost. Cele mai comune și ușor de purtat sunt:

Cardiganele tip sacou

Așa cum sugerează și numele, cardiganul de tip sacou seamănă, ca model, cu acesta, însă materialul diferă. Dacă pui o cămașă pe sub el, îl poți purta la birou, chiar și în timpul unei întâlniri business, la teatru sau la alte evenimente culturale.

Cardiganele cu guler

Fiind confecținat din materiale mai groase, acesta poate să înlocuiască foarte bine o jachetă pentru bărbați și îl poți purta primăvara sau toamna, asortat cu o cămașă sau un tricou și cu o pereche de pantaloni casual pentru bărbați.

Cardiganele cu nasturi

Acesta este cel mai clasic model și îl poți purta în combinație cu o varietate de alte piese vestimentare: de la pantaloni elganți sau blugi și până la pantaloni scurți, tricouri și cămașă. La birou, la plimbare sau în timpul unei seri pe care o petreci cu prietenii, se potrivește de minune.

Pentru un look mai stilizat și un corp atletic, îți recomandăm să ții deschis ultimul nasture. Astfel vei pune în evidență și cureaua și vei avea o ținută cool și modernă.

Cardiganele pentru bărbați pot înlocui cu succes jachetele sau sacourile datorită versatilității lor și modelelor variate disponibile pe piață: cu guler, cu nasturi, tip sacou, cu imprimeu sau fără, din materiale mai groase sau mai subțiri, sigur vei găsi unul potrivit pentru tine. Mai mult, le poți folosi în anotimpul mai cald, pe deasupra tricoului sau a cămășii sau în sezonul rece, pe sub haina de iarnă.

Inspirația e aici, dacă ești dispus să faci o schimbare și să explorezi piese vestimentare diferite. Decizia e la tine!


×