Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    191
  • comments
    8
  • views
    11885

Cum sa iti infiintezi mai usor propria ta firma?

Sign in to follow this  
enrique00a

209 views

Daca te-ai saturat sa lucrezi la stapan, acum si posibilitatea de a fi chiar tu stapanul afacerii tale si sa angajezi oameni care sa munceasca pentru tine.
 

In acest sens, o lista de coduri caen iti poate fi de mare ajutor la infiintarea SRL-lui tau. Odata ce mergi la Oficiul Registrului Comertului pentru a demara procedura de inmatriculare a firmei tale, trebuie sa completezi o cerere in care sa scrii si codurile corespunzatoare domeniului tau de activitate.
 

Desi la inceput ti se poate parea coplesitor, vei observa, cu timpul, ca pasii pe care ii ai de parcurs pentru a intreprinde toate demersurile birocratice, astfel incat sa devii un profesionist comerciant cu acte in regula nu sunt atat de greu de parcurs.

Iata, in continuarea articolului nostru, ce ai de facut pentru ca firma ta sa functioneze in legalitate, potrivit prevederilor stipulate in legea 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare:

Gandeste-te la domeniile de activitate si la seria de coduri caen introduse in certificatul de inmatriculare
 

Inainte de a sta la cozile infernale la Oficiul Registrului Comertului, ai datoria sa te gandesti cu maxima atentie si resoonsabilitate la domeniile de activitate in care doresti sa activezi in calitate de profesionişt comerciant. O lista de coduri caen iti sta la dispozitie chiar aici, dar poate fi gadita si pe pagina oficiala a Registrului Comertului, dar si pe alte site-uri de specialitate dedicate.

Desi la infiintarea unui SRL, prevederile legii 31/1990 privind functionarea societatilor comerciale iti ofera posibilitatea inscrierii unui numar nelimitat de coduri caen, inserarea tuturor codurilor caen trebuie luata dupa o decizie responsabila si atent analizata. Daca ai in plan sa iti schimbi, in timp, dimeniul tau de activitate, sau sa desfasori activitati comerciale in mai multe dimenii (turism, alimentatie public, IT, de exemplu), specialistii in infiintarea de firme iti atrag atentia sa inserezi toate aceste coduri caen pe care urmeaza sa le folosesti. Orice modificare la Registrul Comertului te costa cel putin 183 de lei, in functie de numarul de caractere pe care le are hotararea AGA.

In situatia in care doresti sa infiintezi un SRL-D, poti insera maxim 5 clase de coduri caen. Dupa 3 ani, odata cu incetarea calitatii de profesionist comerciant debutant, ai dreptul de a trece noi coduri caen si de a opera toate modificare aferente, insa vei fi taxat corespunzator atunci cand depui cererea si actele pentru redactarea mentiunilor aferente schimbarii formei juridice a societatii. 


Cerceteaza piata si spioneaza concurenta


Expertii in dimeniu si managerii cu o bogata experienta te sfatuiesc sa iei o decizie cu privire la domeniul sau dimeniile tale de activitate dupa o analiza serioasa. Prospecteaza piata, spioneaza competitia, astfel incat sa iti dai seama de sansele ca afacerea ta sa reuseasca pe o piata competitionala extrem de dura!

Sign in to follow this  

×