Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    11989

Aragaz clasic sau plita cu inductie?

enrique00a

268 citiri

5 motive pentru care următorul dvs. electrocasnic ar trebui să fie o plită cu inducție

 

Tehnologia de inducție face gătitul mai rapid, mai ușor și mai sigur decât oricând!

Consumatorii au fost în permanență impresionați de modelele de aragaz cu inducție, de când au fost introduse pentru prima dată în America de Nord, de către Frigidaire. La un „Târg mondial” din Chicago din anii 1950, o demonstrație de gătit a ilustrat minunile gătitului cu inducție. Un ziar a fost plasat între suprafața sobei și o oală cu apă clocotită, iar publicul a fost uimit să vadă că ziarul nu a luat foc.

Deci, cum funcționează inducția? În primul rând, un curent electric trece printr-un fir de cupru înfășurat sub plită. În loc să genereze căldură ca un aragaz electric, electricitatea creează un curent magnetic, care încălzește numai tigaia. În acest fel, aproape toată energia generată este dedicată gătirii alimentelor, fără a utiliza o sursă de căldură exterioară. Tigaia se încălzește aproape instantaneu, mâncarea se gătește rapid, iar masa este gata mai repede.

Iată 5 motive pentru a alege cea mai recentă tehnologie de inducție pentru bucătăria dvs.

  • Eficienţă

Este posibil să nu vă dați seama, dar doar 40% din căldura generată de aragazul dvs. obișnuit cu gaz se transferă de fapt în tigaie. Spre deosebire de aragazele electrice, intervalele de inducție încălzesc direct vasele și tigaile, fără a fi nevoie să transferați căldura din plită la vase. Acest lucru permite ca 90% din căldura generată să încălzească efectiv tigaia. Deoarece nu există flacără deschisă, există un risc mai mic de a arde sau de a declanșa un incendiu accidental, iar zona din jurul aragazului nu este incomodă de fierbinte.

  • Performanţă

Un blat cu inducție depășește chiar și aragazele cu gaz de ultimă generație. Puteți fierbe apa cu 50% mai repede decât pe o plită cu gaz. Veți descoperi că puteți controla temperatura mai precis, astfel încât alimentele să nu se ardă. Mâncarea se gătește mai uniform în tigaie.

 

  • Siguranță

De câte ori uitați să porniți hota de evacuare,  atunci când gătiți cu un aragaz clasic pe gaz? Gătitul la inducție nu produce gaze nocive de ardere în aerul din interiorul casei dvs., astfel încât puteți respira liniștit. Numai tigaia se încălzește, ceea ce minimizează arsurile și incendiile accidentale.

  • Cost

Blaturile de gătit cu inducție au un cost similar sau puțin mai mic decât echivalentul lor pe gaz, de ultimă generație. Dar nu va trebui să plătiți pentru instalațiile costisitoare de gaz la instalare. Puteți chiar să evitați costul unei conexiuni cu gaz, dacă construiți o casă nouă.

  • Dovezi viitoare

Acesta este un pas către casele sustenabile ale viitorului. Pe măsură ce rețeaua trece la mai multe energii regenerabile, construcțiile vor continua să evolueze, pentru a încuraja eficiența energetică și, în cele din urmă, vor impune trecerea la electrificare. Luarea unor decizii bune acum vă scutește de o modernizare ulterioară.

 Tehnologia este aici, este mai sănătoasă pentru familia ta, economiile sunt reale și nevoia planetară este mare.


×