Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
2468v

hepatita b-intrebari si raspunsuri

Recommended Posts

Viorica,

 

daca vei cauta pe internet vei gasi o gramada de informatii despre HBV. In general HBV nu este asa de grava ca si HCV. Rata vindecarii spontane este mult mai mare, ca. 90% iar cei la care se cronocizeaza boala trebuie sa faca tratament. Spre deosebire de HCV modul de transmitere a HBV poate fi si pe cale sexuala. Tratamentul se face cu Lamivudin si Adefovir pe timp de mai multe luni. Rata vindecarii este de ca. 60%. Deasemenea se poate face trat. si cu interferon. Cine nu este vaccinat impotriva HAV si HBV e bine sa o faca.

Edited by Enigma

Share this post


Link to post
Share on other sites
Exista si pentru hepatita c riscul transmiterii prin contact sexual.

 

 

probabilitatea este f. mica, aproape de 0.

 

Problema e delicata si e bine de luat in seama. In probe se sperma s-au gasit urme ale virusilor precum si in cele de sputa. Aceste urme apar la viremii cu valori ridicate.

Exista situatii cand actul sexual este precedat, insotit sau urmat de sangerare din partea unui partener sau a ambilor. In aceste situatii cel sanatos devine vulnerabil de aceea este bine sa luati niste masuri de precautie daca este cazul.

In orice caz mai bine va protejati decat sa va expuneti :) sau si mai rau sa nu faceti de loc :) :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virusul hepatitei c se transmite prin "produse biologice contaminate cu sange". Daca in timpul contactului sexual se formeaza asa-numitele suprafete de contact, transmiterea virusului este posibila, si chiar probabila.

Asa ca prudenta este necesara.

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa demonstrez probabilitatea infectarii pe cale sexuala (practicata normal..): un studiu facut la cateva sute de perechi dintre care uul dintre parteneri avea HCV si celalalt nu a adus la iveala ca doar ca.5 perechi prezentau la ambele pesoana virusul HCV. Facandu-se genotipizarea, sa descoperit ca partenerii erau infectati cu genotipuri diferite, deci transmiterea de la partener a fost exclusa.

Totusi teoretic, prin f. mult ghinion, poate avea loc transmiterea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Draga Enigma,

Imi pare ca iti face bine sa crezi ca probabilitatea de contaminare pe cale sexuala este doar "teoretica" sau "f. mica, aprope de 0". Tu stii mai bine de ce tinzi sa crezi asa. Dar daca vrei sa ramai in grupul celor care resping iluzia, e bine sa intelegi ca "aproape 0" nu este "egal cu 0".

Iertare pentru asprime. Este si asta un subiect foarte serios.

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

deci nu vreau deloc sa neg si aceasta posibilitate de infectare. Eu personal inca nu am auzit de astfel de cazuri...si si stiinta nu a reusit insa sa demonstreze concret acest lucru. Sunt mai mult sau mai putin speculatii, care insa trebuie avute in vedere. Nu cred ca imi fac iluzii, ci vorbesc despre fapte concrete.

Edited by Enigma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!

Daca stie cineva care e treaba cu anticorpii in hepatita B virala acuta. Antigenii au disparut de 2 luni si tot astept anticorpii. Sa apara odata, ca e grea asteptarea, mai grea chiar ca regimul. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×