Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    188
  • comments
    8
  • views
    11655

Cum sa-ti alegi corect blugii ca barbat

Sign in to follow this  
enrique00a

168 views

În plină febră a goanei după aur, în secolul al XIX-lea, mai exact în 1853, germanul Levi Strauss s-a stabilit în San Francisco cu scopul de a deschide un magazin de aprovizionare pentru mineri. Căutătorii de aur nu aveau nevoie doar de corturi, ci și de îmbrăcăminte robustă pentru a rezista asperității muncii lor. Acolo Strauss a conceput pantalonii de lucru confecționați din denim și ținte de cupru în locuri strategice care le-au permis minerilor să păstreze obiecte în buzunare. Atunci și acolo s-au născut blugii binecuvântați, celebri azi în toată lumea și fără de care moda pare de neconceput.

 

Blugi bărbați oferte emag.ro

 

Azi folosim blugii atât pentru muncă fizică, dar și pentru a ne simți confortabil, pentru că sunt ieftini, pentru că sunt arătoși, pentru că Kurt Cobain a creat un stil întreg în anii 90 purtându-i rupți, pentru că James Dean i-a folosit în filmul „Rebel Without a Cause” și Marlon Brando în „The wild one” pentru a crea un simbol al rebeliunii cu ei, pentru că hipioții i-au încorporat în ținuta lor cu o tăietură evazată, pentru că în zilele noastre nu există haine mai universale și recurente decât blugii, celebrii blugi.

 

Îi iubim pentru confortul, simplitatea lor și pentru că se potrivesc cu toate celelalte ținute. Da, e vorba despre blugi. Cu toții avem cel puțin o pereche în garderobă, dar nu avem întotdeauna dreptate atunci când alegem cea mai potrivită pereche în funcție de forma și tipul corpului. Nici nu îi asortăm mereu cum se cuvine, atunci când mergem la câte un eveniment sau la birou. Eleganța casual are regulile sale. Nu uitați că blugii de barbati aparțin stilului casual, nu formal.

 

Blugi bărbați - oferte

 

Oricât de scumpi ar fi fost blugii din garderoba noastră, aceștia nu pot bate niciodată un pantalon de costum și iată de ce: țesăturile subțiri proiectează autoritate și spirit de conducere, în timp ce țesăturile groase, cum ar fi denimul, proiectează accesibilitate.

 

Cu toate acestea, ați observat că unii oameni îmbrăcați în blugi reflectă uneori mai multă eleganță decât o persoană îmbrăcată în costum? Pentru a realiza acest lucru, există mai multe reguli pe care trebuie să le înveți și să le stăpânești.

 

Cum să alegi corect blugii?

 

Cheia este cunoașterea nomenclaturii tăieturii și a măsurii. Toți blugii, pe eticheta din spate, în interiorul taliei sau pe o bandă adezivă, indică aceste două cuvinte „Fit” și „Cut”, care se referă la măsură și croială. Ambele etichete sunt esențiale pentru a alege blugii corect, în funcție de forma corpului tău, în timp ce pentru bărbați e importantă și croiala, felul în care „cade” pantalonul pe picior.

 

Cele două categorii mari de blugi pentru bărbați sunt „Skinny” și „Straight”. Diferența dintre cele două?

 

Cei „straight” au o croială dreaptă pe toată lungimea piciorului. Există sub forma „slim”, pentru bărbați slabi și „regular” pentru bărbații robuști.

 

Cei „skinny”? Dacă vă spunem că Mick Jagger, legendarul solist al Rolling Stones, arată bine în ei, înțelegeți de ce? Sigur, pentru că este un om foarte slab, cu coapsele subții. Această tăietură se caracterizează printr-o potrivire îngustă pe toată lungimea piciorului. Este cel mai puțin recomandat pentru bărbații cu supraponderalitate sau coapse largi. O veți găsi doar în „slim fit”.

 

Pe lângă Skinny și Straight, blugii pentru bărbați se mai pot găsi în variantele mai puțin populare „Wide leg” și „Boot cut”.

Sign in to follow this  

×