Sari la conținut
Forum Roportal

Samsung ramane lider mondial in topul vanzarilor de telefoane mobile inteligente

enrique00a

378 citiri

Samsung Electronics Co. și-a menținut primul loc pe piața mondială a smartphone-urilor în primul trimestru din 2020, așa cum o arată ultimele date, deși sudcoreenii au vândut mai puține telefoane, din cauza pandemiei de coronavirus, care a scăzut vânzările în toată lumea.

 

Gigantul sud-coreean a vândut 58,3 milioane de unități de smartphone-uri în perioada ianuarie-martie, ocupând o felie de 21,2% din piața globală, potrivit datelor publicate de Strategy Analytics.

 

Numărul de dispozitive vândute de Samsung a suferit o cădere importantă, de 19%, de la cele 71,8 milioane vândute cu un an înainte, în același interval de timp: ianuarie - martie 2019.

Daca sunteti interesati, pe emag.ro gasiti oferte Samsung Galaxy S20!

Vânzările combinate de pe piața mondială de telefoane inteligente au ajuns la 274 milioane de unități în primul trimestru, în scădere cu 17% interanual.

 

Samsung Galaxy S20 - oferte emag

 

Scăderile vânzărilor de telefoane s-au produs în contextul pandemiei de Covid-19, care a îmbolnăvit aproape 3,5 milioane de persoane în întreaga lume.

 

Chinezii de la Huawei Technologies Co. s-au situat pe locul 2, cu 48,5 milioane de unități vândute în primul trimestru, cu 18% mai puțin decât în anul anterior. La rândul lor, marii rivali Samsung, americanii de la Apple, au vândut 39,2 milioane de telefoane, o scădere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Samsung Galaxy S20

 

În ciuda scăderilor exporturilor de telefoane mobile inteligente în perioada ianuarie-martie, Samsung, totodată principalul fabricant de procesoare din Coreea de Sud, a obținut venituri mai mari decât cele așteptate în primul trimestru al diviziei sale de mobile.

 

Unitatea sa de business mobil a înregistrst vânzări de 21,3 miliarde de dolari, cu 4,4% mai puțin decât în anul anterior, dar vânzările din exploatare au crescut cu 16,7% interanual, cu până la 2,173 miliarde de dolari.

 

Samsung este o companie creată în 1938 de Lee Byung-chul, din provincia sud-coreeană Gyeongsang și, inițial era o companie de exporturi. Numele său, Samsung, înseamnă „trei stele” în coreeană, de aici și logo-ul său inițial. Concret, la începuturi, Samsung se ocupa cu exportul, mai exact cu vânzarea de pește uscat, de legume și fructe.

 

În mai puțin de un deceniu, însă, Samsung avea să dețină propriile sale mori de făină, propriile fabrici de confecții și propriile magazine alimentare, pentru ca, cu timpul, să se dezvolte pe tot mai multe paliere și în tot mai multe domenii, ca să ajungă gigantul care este astăzi.

 

În Coreea de Sud, chiar și în prezent, Samsung este o companie cu activitate în zeci de domenii, deține spitale, fabrici, hoteluri, lucrează în educație, apărare și chiar și în sectorul aerospațial. Există chiar și o companie de asigurări Samsung. A ajuns, însă, celebră, grație produselor sale electronice și electrocasnice, coreenii fiind „premianți” nu doar pe piața telefoanelor mobile, ci și a televizoarelor, frigiderelor sau mașinilor de spălat, printre altele. De altfel, produsele Samsung au ajuns o garanție a calității și a bunei funcționalități.

 


×