Jump to content
Forum Roportal

Cum poți prelungi durata de funcționare a mașinii tale de spălat?

Sign in to follow this  
enrique00a

291 views

Nu este un secret faptul că mașina de spălat a devenit unul dintre electrocasnicele indispensabile oricărei locuințe. Nu doar că asigură curățarea hainelor, ci face acest lucru eficient, într-un timp rapid și economisind consumul de apă. Cu toate acestea, pentru a vă bucura cât mai mult timp de beneficiile oferite de masina de spălat, este recomandat să aveți în vedere curățarea periodică, precum și câteva trucuri ce nu necesită cumpărarea unor produse speciale de curățare și pe care urmează să vi le prezint în continuare.

Din cauza reziduurilor și a utilizării constante, mașina de spălat poate căpăta în timp un miros neplăcut, acest lucru afectând și prospețimea rufelor abia spălate. Un truc rapid și la îndemână este curățarea mașinii de spălat cu oțet și bicarbonat de sodiu. Programați mașina pentru program de spălare rapidă, fără nicio haină, și puneți două plicuri de bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergent, iar 1 l de oțet în cuva mașinii de spălat. Nu vă faceți griji că mirosul de oțet va persista, acesta dispare imediat. Depunerile de detergent și impuritățile sunt eliminate eficient, iar hainele vor fi și mai bine spălate. Repetă operațiunea lunar și te vei bucura de mașina de spălat pentru un timp îndelungat!

Mucegaiul și rugina nu sunt prietenii mașinii tale de spălat! Poți preveni întotdeauna apariția mucegaiului în mașina de spălat, lăsând ușa deschisă după fiecare spălare pentru a asigura circulația aerului. În cazul apariției ruginei, aceasta poate fi ușor eliminată prin punerea unei căni de suc de lămâie și oțet în aceeași cantitate în cuva mașinii de spălat. Programați mașina de spălat la un program cu temperatură ridicată și veți observa cum într-un mod foarte simplu și eficient toate petele vor fi curățate, iar mirosul va fi unul proaspăt și curat!

De asemenea, venim în ajutorul tău cu extra sfaturi care pot salva viața mașinii de spălat. Unul dintre acestea este recomandarea de a nu supraîncărca mașina de spălat cu mai mult decât greutatea maximă a kilogramelor inscripționate în manualul de utilizare! Poate că nu vă este tocmai la îndemănă să răsfoiți printre pliante și manuale de utilizare uitate prin cutii vechi, însă rețineți greutatea maximă a rufelor care pot fi introduse la o spălare și încercați să nu o depășiți pentru a vă bucura de eficiența mașinii de spălat pentru un timp cât mai îndelungat!

Un alt sfat foarte util și simplu de pus în practică este faptul că nu se recomandă depozitarea unor greutăți foarte mari pe mașina de spălat. În caz contrar, performața mașinii poate fi afectată prin diverse daune care pot surveni pe parcursul timpului. Totodată, vibrația mașinii de spălat nu garantează stabilitatea obiectelor care sunt depozitate pe ea.

Cu toate acestea, doar curățarea cuvei și a compartimentului pentru detergent nu este, de cele mai multe ori, suficientă pentru a păstra mașina de spălat în cea mai bună condiție. Există și alte componente afectate de reziduuri pe care le puteți curăța periodic: garnitura de cauciuc a cuvei, furtunul de alimentare, furtunul de evacuare și filtrul de apă.

Prima componentă menționată, garnitura de cauciuc a mașinii de spălat, se deteriorează de cele mai multe ori din cauza mucegaiului și a mizeriei care se depun. Pentru curățare puteți folosi o soluție din aceleași ingrediente minune de mai devreme: oțet, apă și bicarbonat de sodiu. Înmoaie un burete abraziv în soluție și curăță în detaliu garnitura de cauciuc.

Furtunul de alimentare este o altă componentă care necesită atenție în plus, iar curățarea poate fi eficient realizată prin spălarea cu apă și detergent lichid. Tot ce trebuie să faceți este să turnați detergent lichid în furtun, iar la celălalt capăt să îl acoperiți cu mâna și să agițați cât mai puternic pentru a se desprinde orice depunere. Foarte important este să așteptați ca furtunul să se usuce complet înainte de a-l monta înapoi la mașina de spălat.

De ce să cumpărați un produs nou când îl puteți recondiționa și îngriji pe cel existent și, în consecință, să vă puteți bucura de mașina de spălat cât mai mult timp? Repetând procedurile de mai sus o dată pe lună puteți prelungi durata de viață a mașinii de spălat cu un minimum de efort, însă cu avantaje și beneficii pe termen lung!

 

Sign in to follow this  

×