Vrei camere de supraveghere? Vezi ce spun specialiștii de securitate

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricamere de supraveghere, sisteme de supraveghere video
Ultima actualizareMarti 15 februarie 2022
Vizualizari511

Voteaza & Distribuie

Descriere

Supravegherea video este deja un standard în birouri, depozite, magazine, centre comerciale și chiar și în spațiile publice, precum monitorizarea străzilor și a parcurilor. Poți observa camere video oriunde ar putea exista o potențială amenințare. Din ce în ce mai des, întrebarea este dacă te îngrijești suficient de bine de siguranța propriei case? Ce trebuie să faci pentru a te proteja eficient pe tine și proprietatea ta? În acest articol, vei afla ce spun specialiștii în securitate legat de montarea unor camere de supraveghere acasă.

Supraveghere video pentru acasă: merită?

Soluția ideală pentru monitorizarea locuinței este utilizarea unei soluții cuprinzătoare, adică combinarea unui sistem de alarmă și supraveghere video. Pe de o parte, ai o alarmă care te informează despre un incident, iar pe de altă parte, camere supraveghere care înregistrează ceea ce se întâmplă. Totuși, atunci când ești nevoit să alegi, se recomandă cu tărie opțiunea de monitorizare video. Costul este relativ mic, iar în schimb obții o imagine completă a evenimentului, spre deosebire de o alarmă care semnalează doar că a avut loc.

Sistemele moderne de supraveghere video pot funcționa similar cu o alarmă. Datorită analizei imaginilor, dispozitivele pot trimite notificări către telefon atunci când detectează o breșă de securitate. În plus, poți începe imediat vizualizarea de la distanță și poți verifica ce se întâmplă.

Datorită unor camere supraveghere wireless și unei conexiuni la Internet, ai o vizualizare constantă prin intermediul unui computer sau al unui telefon atunci când ești la serviciu, în vacanță sau pur și simplu în altă parte a proprietății. Pe lângă observarea în direct, este posibilă recrearea evenimentelor trecute, ceea ce reprezintă o dovadă extrem de valoroasă în cazul unei infracțiuni.

De unde trebuie să începi?


Când decizi să cumperi un kit de supraveghere video, ar trebui să te gândești la problemele legate de instalarea acestuia. Fiecare sistem este o chestiune individuală, așa că merită să creezi un plan de lucru care să includă răspunsurile la următoarele întrebări:

  • De câte camere supraveghere ai nevoie?
  • Vrei doar să monitorizezi interiorul casei sau vrei și camere supraveghere exterior?
  • Ce locuri sunt critice pentru tine?

Alegerea camerelor potrivite pentru monitorizarea video

Oferta de camere de supraveghere din România de la DABSTORE este în prezent atât de largă încât alegerea echipamentului potrivit poate să nu fie o chestiune ușoară. Problema principală este să răspunzi la întrebarea dacă vrei să monitorizezi interiorul casei tale sau împrejurimile acesteia.

Datorită faptului că o cameră supraveghere nu este un dispozitiv universal, ai la dispoziție camere externe, într-o carcasă mai rezistentă, adaptată condițiilor meteorologice schimbătoare, și interne, care funcționează la temperatura constantă a camerei. De asemenea, când vine vorba de estetică, poți alege între o cameră dome și o cameră tip cutie. În principiu, acestea nu diferă în ceea ce privește calitatea imaginii, iar problema asamblării depinde și de preferințele utilizatorului, iar aspectul și discreția sunt importante aici.

Chiar dacă vei găsi sisteme de supraveghere video ce necesită cablare, trebuie să știi că sistemele bazate în întregime pe rețele wireless sunt din ce în ce mai frecvente și tot mai mulți oameni aleg să le cumpere pentru a-și monitoriza proprietatea.