Camerele de supraveghere pentru exterior cu panou solar sunt tot mai des intalnite. Care sunt avantajele lor?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricamere de supraveghere, sisteme de supraveghere video
Ultima actualizareMarti 30 august 2022
Vizualizari281

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce sunt camerele de supraveghere solare? Care sunt informatiile esentiale despre acestea?

Domeniul supravegherii video este extrem de generos si este astazi mai accesibil ca niciodata. Fie ca doriti camere de supraveghere pentru a urmari bebelusul fie pentru a tine sub control activitatea din restaurantul dvs, astazi puteti gasi cu usurinta camerele de supraveghere pentru orice aplicatie.

Puteti alege dintr-o “mare” de modele si intre ele o categorie aparte atrage tot mai mult clientii: categoria camerelor de supraveghere pentru exterior solare. Aceste camere, incarcate cu panouri solare, sunt echipate cu baterii de stocare, panouri solare, montaj solar, card sim 4G de transmisie, card de memorie TF pentru stocare video. De obicei sunt camere de tip bullet sau camere dome si singura diferenta intre camerele solare si celelalte camere este modul de alimentare cu energie.

Camerele de supraveghere exterioare solare sunt dispozitive independente care nu au nevoie de cabluri fixe pentru a fi instalate. Ele isi iau energia de la panourile solare si ofera utilizatorilor mai multa flexibilitate decat camerele cu fir. Aceste dispozitive de Securitate sunt o alegere excelenta pentru resedinte, birouri si locatii care nu sunt conectate la reteaua nationala de electricitate precum ferme, cabane montane si santiere de constructii.

Aceste camere se bazeaza pe panouri solare de mici dimensiuni care transforma lumina soarelui in electricitate pentru a incarca bateriile reincarcabile cu care sunt camerele echipate. Invertori integrati in camere pot converti si energia curenta (DC) de la panourile solare in curent alternativ (AC) pentru a asigura energie atunci cand nu este soare. Energia stocata in bateriile reincarcabile in timpul zile este o alta modalitate prin care aceste camere functioneaza si in timpul noptii.

Un beneficiu important adus de camerele de supraveghere solare este acela ca ele nu au nevoie de cabluri pentru a se conecta la sursele de energie. In schimb, ele se conecteaza la sistemul de supraveghere prin conexiune Wi-Fi. Ele sunt cu adevarat solutii fara cablu si mult mai usor de instalat. Ele pot inregistra continuu—ceea ce camerele cu baterii, dar fara panouri solare, nu pot face.

Ce sa cautati cand alegeti camere de supraveghere cu panouri solare?


Rezolutia camerei, campul de vizualizare, voltajul panoului solar, vizibilitatea pe timpul noptii, activarea la miscare, monitorizarea de la distanta si notificarile trimise pe telefonul smart. Daca este prima oara cand cumparati camere de supraveghere pentru exterior cu panou solar, trebuie sa adunati cateva informatii esentiale despre fiecare dintre acestea.

Rezolutia camerei reflecta claritatea imaginilor capturate de camera—alegeti modele cu rezolutie inalta (HD). Campul vizual exprima zona capturata de camera (cu cat mai mare, cu atat mai bine), in timp ce vizibilitatea pe noapte arata daca dispozitivul poate sa capteze noaptea. O camera cu senzor de miscare va incepe sa inregistreze doar cand detecteze miscarea. Mai departe, voltajul panoului solar asociat camerei de supraveghere arata cata energie electrica poate genera de la lumina solara. Un panou cu voltaj inalt va incarca bateria mai repede, oferind mai multa energie camerei. Cat despre notificari si actionarea de la distanta a camerei, acestea sunt functii care faciliteaza utilizarea de la distanta.

Dar functioneaza camerele cu panouri si cand este innorat?

Stim ca multi clienti se intreaba daca aceste camere vor functiona si cand soarele este ascuns printre nori. Panourile solare conectate la camerele de supraveghere vor genera energie chiar si in zilele noroase si ploioase, datorita surplusului de energie stocat in bateriile reincarcabile in zilele insorite. Din acest motiv, capacitatea bateriei pentru aceste camere este esentiala, ea determinand cat timp camera va functiona cand nu este soare. Cele mai bune camere de supraveghere cu panouri solare au baterii care asigura energie timp de 12 ore, chiar daca nu este insorit si exista modele cu baterii care furnizeaza energie si 3 zile.

Este de la sine inteles ca amplasarea ideala pentru aceste camere este locul care primeste cea mai multa lumina solara. Daca locatia dvs are expunere limitata la soare, instalati camera pe peretele orientat spre sud, pentru a primi lumina solara macar 6 ore zilnic. Evident, amplasati camera cat mai sus pentru a o feri de eventuala distrugere.