Vino să înțelegi lumea oamenilor cu dizabilități de vedere

Vino să înțelegi lumea oamenilor cu dizabilități de vedere

Detalii

CategoriiSocial
TaguriArad, Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara
Ultima actualizareLuni 13 mai 2019
Vizualizari722

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pășește în Camera Obscură!

Asociația pentru Dezvoltare Urbană te invită alături de pictorul Laurențiu Dimiscă pentru o experiență vizuală unică în București, Cluj, Timișoara și Arad. Vei putea afla și înțelege, pășind într-o cameră obscură, cum folosește un om cu deficiențe vizuale un Smartphone. În cadrul evenimentelor, participanții vor putea beneficia de ateliere gratuite de desen și vor descoperi tehnicile și imaginile tactile prin care nevăzătorii descoperă lumea.

În România sunt aproximativ 100.000 de persoane cu afecțiuni de vedere, dintre care aproape 3.000 sunt copii. Majoritatea văzătorilor nu știu că o persoană cu deficiențe de vedere folosește Smartphone-ul, un device banal, dar care îi poate schimba aproape complet viața.

Pentru ca aceste beneficii să ajungă la cât mai mulți oameni, Asociația pentru Dezvoltare Urbană lansează petiția ce solicită Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate introducerea Smartphone-ului pe lista subvențiilor pentru sprijinirea persoanelor cu deficiențe de vedere.
Semnează și tu petiția pe Declic!

Programul evenimentelor este:
• București: în Parcul Herăstrău – zona Expoflora, între orele 10:00 și 19:00, de pe 11 până pe 13 mai
• Cluj: în zona pietonală Bulevardul Eroilor, între orele 10:00 și 19:00, de pe 17 până pe 19 mai
• Timișoara: în Parcul Copiilor, între orele 10:00 și 19:00, de pe 24 până pe 26 mai
• Arad: în Piața Avram Iancu, între orele 10:00 și 19:00, de pe 31 mai până pe 2 iunie.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Urbana în cadrul proiectului Tehnologia Equal - “Smartphone-ul de la capriciu la necesitate”, un program dezvoltat cu sprijinul Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation.