Bondage

Bondage

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7466

Voteaza & Distribuie

Descriere

bondage
Bondage si disciplina, dominatie si supunere, sado-masochism

BDSM este acronimul expresiei englezesti „bondage and discipline, domination and submission, sadism and masochism" si reprezinta anumite practici sexuale intemeiate pe o relatie consimtita de doi parteneri, de stapan si sclav. Aceasta dominatie se exercita atat fizic, cat si psihologic. Implica, de asemenea, punerea in aplicare a unor constrangeri fizice, iar relatia este un joc erotic bazat pe schimbul de putere. Practicile BDSM sunt puse in aplicare de catre un cuplu, dar pot fi experimentate si in grupuri.


Estetica sau sado-masochism

Bondage-ul poate fi practicat intr-o relatie erotica intr-un mod pur estetic, fara nici o relatie sadomasochista si fara vreun dominant si dominat. Trebuie remarcat faptul ca in aceasta comunitate se subliniaza distinctia intre estetica si sado-masochism.


Stapanul si supusa

Bondage-ul este, in general, o ilustrare a unei relatii intre doi parteneri dintre care unul este mult mai puternic: un stapan si o sclava sau o stapana si un sclav. Intr-adevar, un supus isi da acordul ca stapana lui sa faca cu el ce vrea, avand incredere absoluta in ea. Iar el vrea sa fie al ei, sa fie dorit de ea, pentru ca doar astfel ii va provoca placere. Stapana, atunci cand isi accepta sclavul, este responsabila pentru el, deoarece chiar daca ii poate face rau, dar nu intr-un mod atat de crud, acesta isi pune viata in mainile ei din dragoste si ea trebuie sa protejeze viata sclavului ei, sa-l iubeasca. Astfel, sclavul voluntar se lasa in voia fanteziilor stapanei, iar aceasta isi exercita dominatia. Relatia se bazeaza pe voluntariat, dragoste, respect si incredere.Bondage-ul inseamna robie si este o practica erotica ce consta in imobilizarea corpului sclavului cu ajutorul catuselor, a funiilor sau a altor accesorii specifice, de catre stapan. Bondage-ul clasic se face cu sfori, insa se pot folosi si banda adeziva, curele, lanturi sau orice altceva care poate lega laolalta anumite parti ale corpului.

Catusele pentru maini si glezne ii aduc mare bucurie atat stapanului, cat si sclavei lui, care se simte astfel atat dorita, cat si protejata de stapanul ei, iar acesta e invaluit de un sentiment de putere si suprematie.


Durere si placere

Putem numi doua tipuri de practica de bondage: dominatia si imobilizarea pe de-o parte, si durerea si umilinta, pe de alta parte. Partenerii se implica in astfel de jocuri erotice pentru a obtine, prin exacerbarea simturilor si fanteziilor lor, o dorinta sexuala mai intensa si absoluta. Durerea psihologica, ce poate rezulta din durerea si umilinta fizica, poate deveni o durere adevarata. Dar aceasta devine o placere atunci cand descarcarea de endorfine o anihileaza. Cei care reusesc sa atinga acest prag, vor cauta mereu sa-si provoace aceasta placere unica, deoarece dorinta este extrem puternica. In cazul unora, bondage-ul nu este menit sa duca la orgasm, dimpotriva, totul este permis cu conditia ca aceasta sa nu provoace orgasmul. In cazul in care se intampla, cei doi se vor confrunta cu sentimentul de vinovatie. Aspira la o continuare a dorintei interminabile, pentru ca dorinta ramane nesatisfacuta.


Imobilizarea partenerului

Nu se doreste neaparat imobilizarea completa a celui dominat. E suficient daca doar bratele, picioarele, torsul, sanii sau talia sunt legate, deoarece imaginatia poate veni in ajutorul partenerilor pentru a provoca durerea si pentru a practica supunerea si dominatia. Un accesoriu utilizat des in timpul sesiunilor de BDSM este bara menita sa tina picioarele sau bratele despartite sau torsul imobil. Aceasta este, in general, o bara de metal a caror lungime variaza de la 50 la 100 cm, in functie de nivelul de disciplina dorit.Odata imobilizata, sclava este la dispozitia stapanului care poate sa ii provoace durere si placere in acelasi timp.