Ultra-maratonului internaţional Ultrabug

Ultra-maratonului internaţional Ultrabug

Detalii

CategoriiSport
TaguriBucovina
Ultima actualizareJoi 8 iunie 2017
Vizualizari978

Voteaza & Distribuie

Descriere

În data de 2 iunie 2017, în localitatea Fundu Moldovei din Bucovina, s-a dat startul celei de-a IV-a ediţii a Ultra-maratonului internaţional Ultrabug. Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile consecutive, în perioada 2-4 iunie 2017, cei peste o sută de concurenţi având de parcurs în total 100 km (în prima zi – 42 km, a doua zi – 50 km, iar în ultima zi – 8 km).

Devenit o tradiţie în calendarul alergărilor montane, ideea acestui concurs îi aparţine jurnalistei britanice Anne-Marie Lategan, o pasionată alergătoare, care în anul 2013 a petrecut câteva zile de vacanţă la Fundu Moldovei, fiind impresionată de frumuseţea Obcinilor Bucovinei, de ospitalitatea localnicilor şi de gustoasele bucate tradiţionale, a hotărât că această zonă trebuie promovată şi în rândul iubitorilor curselor de alergare de anduranţă.

Faima Ultrabug a depăşit graniţele României şi printre cei peste 150 de participanţi, la start s-au aflat şi alergători din alte ţări: Marea Britanie, Cehia, Africa de Sud, Germania, Slovacia, Italia, Republica Moldova, unii dintre ei revenind pentru a treia oară la Ultra-maratonul de la Fundu Moldovei. Ultrabug este deja cunoscut în România, în media apărând până acum zeci de articole despre acest eveniment.

Articole despre Ultra-maratonul de la Fundu Moldovei au apărut şi în publicaţii prestigioase din Marea Britanie: The Guardian, Women’s Running Magazine. În iulie 2016, revista britanică de specialitate Trail Running Magazine îl include în lista celor mai bune 50 de alergări de trail din lume, alături de competiţii foarte cunoscute.

Cei 4 alergatori sunt: Szilagy Alexandru, Lucian Bure, Alina Ciucur, si Simona Gollent si am folosit sloganul Unitate in Timisoara sa se afle in toata tara.