Tu ce alegi dintre caine de paza si camera de supraveghere? Afla care este varianta potrivita pentru siguranta casei tale

Detalii

CategoriiIT, Stiinta
Taguricamere de supraveghere
Ultima actualizareLuni 20 ianuarie 2020
Vizualizari489

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toata lumea isi doreste sa-si pazeasca casa de oameni rau intentionati, mai ales atunci cand in casa locuiesc si copii mici in imobil. Din aceasta cauza, tot mai multe familii apeleaza ori la caini de paza, ori la camera de supraveghere, menite sa capteze imagini din orice punct al locuintei.

Daca simti ca siguranta ta și a familiei este pusa in pericol, este foarte important sa iei masuri de precautie, insa este indicat sa te informezi asupra tuturor avantajelor si dezavantajelor modalitatilor de protectie posibile.

Astfel, daca oscilezi intre un caine de paza si un sistem de supraveghere video, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

·In camere video investesti o singura data

Daca te-ai hotarat asupra unui caine de paza, trebuie sa stii ca o sa investesti in el constant, chiar si dupa mult timp de la cumparare. El trebuie crescut si ingrijit precum un copil mic, adica in momentul in care se imbolnaveste, trebuie dus de urgenta la veterinar, trebuie hranit in mod corespunzator, pentru a avea putere sa atace infractorii, in timp ce intr-un sistem de camere de supraveghere investesti o singura data si nu trebuie sa ai grija acestuia.

·Camerele video sunt mult mai scumpe?

Dupa cum tocmai ai aflat deja, in caine investesti pe parcursul intregii vieti, insa in camere de supraveghere video doar o singura data. Astfel, chiar daca la inceput oferi mult mai multi bani pentru achizitionarea unui sistem video de supraveghere, cu aceasta varianta reusesti sa amortizezi cheltuielile, pe cand, cu un caine, le amplifici o data cu trecerea timpului.

·Cainelui trebuie sa-i oferi afectiune

Este foarte important ca cei mai mici membri ai familiei sa creasca in preajma unui animal de companie, insa, in momentul in care iti doresti sa cumperi un caine doar pentru a pazi casa, trebuie sa stii ca acesta este o vietate si are nevoie de afectiune si de atentie. Astfel, daca consideri ca nu ti-ai putea face timp zilnic si pentru nevoile animalului de companie, mai bine alegi sa instalezi camere de supraveghere, care necesita doar montare.

·Cainele este o responsabilitate

Atunci cand te hotarasti sa cresti un caine, trebuie sa stii ca acest lucru reprezinta o responsabilitate destul de mare. Acesta trebuie scos la plimbare atat dimineata, cat si seara, trebuie sa-l dresezi si sa-i oferi tot ceea ce are nevoie. Prin urmare, daca te simti coplesit de toate lucrurile pe care trebuie sa le faci zilnic, nu te lasa induiosat de rugamintile copiilor si renunta la ideea de patruped doar pentru scopul sigurantei in favoarea camerelor de supraveghere.

·Cainele devine parte din familie

Un caine se ataseaza mult de familia in sanul careia creste si, in acelasi timp, si membrii ei ajung sa-l iubeasca enorm. Astfel, pe langa beneficiile pe care le ofera un astfel de animalut dezvoltarii celor mici, acesta devine parte a grupului, ajungand, intr-un final, sa fie luat chiar si in vacantele din afara tarii, lucru care presupune procurarea unor camere video, pentru ca locuinta sa nu ramana nesupravegheata pe parcursul concediilor.

In cele din urma, inainte de a face o alegere, este foarte bine sa analizezi in profunzime ambele optiuni, pentru a putea lua decizia corecta atat pentru tine si familie, cat si pentru siguranta locuintei voastre.

Sursa foto: Unsplash.com