Prezentare camere de supraveghere IP

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2680

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sistemele cu camere de supraveghere IP nu sunt indicate spre a fi folosite in orice situatie.

Se intampla uneori ca o camera de supraveghere IP sa nu se comporte la fel de bine ca o camera de supraveghere traditionala in conditii de iluminare slaba. De asemena, din cauza conexiunii la internet este posibil ca numarul de cadre afisate utilizatorului sa fie mai mic decat printr-o conexiune clasica. (Apare un fenomen numit lag, adica intarzieri in cadrul comunicarii de date).

De asemenea, un alt dezavantaj este ca nu toate camerele de supraveghere IP sunt compatibile cu toate tipurile de placa de captura. Pentru a face cea mai buna alegere, va sfatuim sa cumparati atat setul de camere de supraveghere IP, cat si placa de captura si celelalte accesorii din acelasi loc, pentru a avea garantia ca aveti un sistem de camere supraveghere IP care va merge din prima.

Placa de captura, pentru un set de camere supraveghere IP, are un rol foarte important intr-un sistem bazat pe camere de supraveghere video IP. Rolul principal al placii de captura, este acela de a prelua semnalul trimis de fiecare dintre camere supraveghere IP, si a-l trimite prin intermediul internetului la utilizatorul final, care se poate afla la o distanta considerabila fata de obiectivul in care este instalat un sistem supraveghere cu camere supraveghere IP.

Atunci cand cumparati o placa de captura pentru un sistem de camere supraveghere IP, trebuie sa tineti cont de mai multi factori:

  • numarul de porturi. acest numar reprezinta cate camere supraveghere IP puteti conecta la sistem. Numarul de porturi trebuie sa fie mai mare sau egal cu numarul de camere supraveghere IP achizitionat.
  • rezolutia - aceasta valoare reprezinta dimensiunea imaginii captate de placa de captura dinspre noul sistem camere supraveghere IP.
  • rata de compresie - cu cat e mai mare, cu atat fluxul video va fi mai rapid, deoarece scade dimensiunea pachetelor de date trimise de la sistemul de camere supraveghere IP la placa de captura si de la placa de captura la utilizator.
  • sistemele de analiza - acest lucru se refera la posibilitatea sistemului de camere supraveghere IP de a detecta miscarea, sunetul, sau pierderea calitatii semnalului video.

Un alt aspect care trebuie luat in calcul la achizitionarea unei camere de supraveghere IP este destinatia acesteia. Cu alte cuvinte, trebuie sa achizitionati camere supraveghere IP pentru exterior, daca doriti sa le montati in exteriorul unei cladiri, unde ar putea fi expuse la diverse intemperii, si camere supraveghere de interior in caz contrar.