Tratamentul facial cu oxigen hiperbar

Tratamentul facial cu oxigen hiperbar

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3778

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tratamentele cu oxigen hiperbar isi au originea in secolul al XVII-lea, cand un medic englez a realizat primele tratamente cu oxigen asupra pacientilor. Aceasta metoda de terapie s-a perfectat in timp si s-a extins la pacientii cu afectiuni pulmonare, anemie si hernie.
Tratament facial cu oxigen hiperbar


Tratament facial cu oxigen hiperbar
Dupa mijlocul secolului al XX-lea, oxigenoterapia a inceput sa se extinda la nivel international si sa devina din ce in ce mai folosita. Cercetarile stiintifice realizate pe marginea acestui subiect au intarit si mai mult increderea in aceasta metoda de tratament deosebit de eficient.


In prezent, oxigenoterapia este folosita ca metoda complementara de tratament in cazul bolilor infectioase, arsurilor, intoxicatiilor cu monoxid de carbon, emboliilor pulmonare, asfixiilor, transplanturilor, chirurgiei plastice si reparatorii, cancerului etc.


Oxigenul hiperbar in cosmetica

Nu a trecut mult timp pana cand oxigenoterapia a inceput sa fie folosita si in cosmetica. Proprietatile sale puternic regenerante la nivel celular reduc efectele imbatranirii, diminueaza ridurile pana la disparitie, micsoreaza cicatricele, amelioreaza acneea si curata pielea. Tratamentele cu oxigen hiperbar au fost facute celebre de vedetele din Statele Unite ale Americii. Madonna, regina muzicii pop, este una dintre adeptele acestei metode de infrumusetare, dar si Kate Perry, Eva Longoria, Naomi Campbell si Victoria Beckham.
Madonna


Madonna, adepta tratamentelor faciale cu oxigen hiperbar
Tratamentul facial cu oxigen hiperbar este o metoda noninvaziva de infrumusetare. Fiind blanda cu tenul, a inceput sa devina din ce in ce mai populara printre amatoarele tratamentelor cosmetice. Asemeni medicinei, unde oxigenoterapia este folosita ca metoda complementara de tratament, cosmetica a preluat proprietatile miraculoase ale oxigenului hiperbar si le-a folosit ca intermediar pentru a facilita transferul substantelor hranitoare din creme in profunzimea pielii.Oxigenul hiperbar deschide porii si ajuta la patrunderea substantelor active in straturile profunde ale tenului. Aparatul cu oxigen hiperbar actioneaza cu blandete, putand fi folosit inclusiv pe zonele cu piele subtire si sensibila (in jurul ochilor, pe gat sau in zona decolteului). Insa pe cat este de bland, pe atat este de eficient. Actioneaza cu rezultate foarte bune si pe nas, barbie, frunte sau obraji, unde pielea este mai groasa.
Ridurile fine eliminate cu oxigen hiperbar


Ridurile fine, eliminate cu ajutorul oxigenului hiperbar
Kituri de infrumusetare cu oxigen hiperbar

In functie de rezultatele dorite, dar si de problemele pe care le are tenul, au fost dezvoltate kituri de tratament facial cu oxigen hiperbar. Exista kituri de infrumusetare, menite sa intinda pielea si sa elimine ridurile. Acestea contin acid hialuronic si vitamine si se folosesc cu succes asupra ridurilor din jurul ochilor si a celor de expresie din zona gurii.


Pentru problemele dermatologice ale tenului (acneea), se recomanda folosirea kiturilor de tratament cu zinc si seleniu. De asemenea, pentru relaxare si un tonus optim al tenului, se folosesc kiturile pe baza de substante active naturale din aloe vera si ceai verde. Aceste substante vegetale redau pielii luminozitate si prospetime si sterg rapid oboseala.
Efectele botoxului se prelungesc cu oxigenul hiperbar


Efectele botoxului se prelungesc cu ajutorul terapiei cu oxigen hiperbar
Dermatologii afirma ca, in urma acestor tratamente faciale cu oxigen hiperbar, pielea va fi mai ferma, iar conturul fetei va fi vizibil imbunatatit. Se stimuleaza productia de colagen si elastina din piele si liniile fine dispar complet. Oxigenul hiperbar se foloseste si la mentinerea timp indelungat a efectelor injectarii cu botox, cu rezultate inca de la primele sedinte.