Dermapen, un "prieten" cu ace!

Dermapen, un "prieten" cu ace!

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3057

Voteaza & Distribuie

Descriere

Am citit cu uimire pe pagina de Facebook a unui cabinet cosmetic despre o procedura noua si miraculoasa care improspateaza tenul si scoate petele. Pana aici, totul ok.

Dar, ceea ce mi-a atras atentia a fost o formulare contradictorie care suna cam asa: "procedura non-invaziva, nedureroasa (…) care foloseste ace de unica folosinta introduse in piele la diferite adancimi".

Este motivul pentru care mi-am pus intrebarea daca la acel salon s-a efectuat vreodata o sedinta de Dermapen (de aceasta procedura este vorba) si cine utilizeaza aparatul?!

Cand vorbim de o procedura non-invaziva, inseamna ca aceasta nu lezeaza sub niciun fel tesuturile si nu produce niciun fel de disconfort.

Dermapenul este un dispozitiv foarte performant daca este corect utilizat dar care presupune introducerea unor ace speciale la o adancime de pana la 2,5 mm in tegument. Astfel, procedura nu este deloc non-invaziva, din contra, poate presupune chiar sangerare. Pentru confortul pacientei este necesara aplicarea unei crème anesteziante. Am scris "pacientei" pentru ca da, Dermapen este o procedura medicala si trebuie efectuata de personal calificat. Mentionez acest lucru important deoarece, in prezentarea de la salonul cosmetic, se preciza ca procedura este lipsita de efecte secundare. Adevarat, dar in situatia in care este corect recomandata de medicul cu competenta dermato-estetica. Altfel, riscurile nu sunt deloc neglijabile, procedura avand contraindicatii pentru o serie de afectiuni.

Pentru o informare corecta, Dermapen este o procedura invaziva si necesita personal inalt competent pentru rezultate optime.

Experienta cu Dermapen in Centrul Medical Dr. Zaharia din Timisoaraeste de peste doi ani, fiind probabil primul centru medical din tara care a utilizat aceasta procedura.