Injectarea cu botox

Injectarea cu botox

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4690

Voteaza & Distribuie

Descriere

injectarea cu botoxDenumirea de Bo Tox provine de la toxina botulinica, acea toxina care, odata inghitita de catre o persoana, duce la paralizia toturor muschilor corpului. Insa toxina botulinica, folosita in cantitati foarte mici, nu este daunatoare, ea constituind in prezent o procedura cosmetica pentru eliminarea ridurilor.


Initial, toxina botulinca a fost intrebuintata in scopuri medicale, fiind destinata pacientilor cu spasme musculare sau la cei cu strabism, avand rezultate spectaculoase si foarte putine reactii adverse.


Specialistii sustin ca este nevoie de 2500-3000 de unitati de toxina astfel incat aceasta sa fie letala oamenilor, pe cand in cosmetica se folosesc de obicei doar 75 de unitati. Astfel oamenii au fost incurajati sa incerce aceasta procedura, iar la constatarea rezultatelelor miraculoase a ajuns sa fie din ce in ce mai cautata.


Cum se realizeaza injectarea cu botox?


injectarea cu botoxProcedura nu este deloc complicata. Consta in mai multe injectii, chiar 10 pentru nivelul superior al fetei, realizate cu un ac foarte fin exact in muschii responsabili de expresiile fetei. Daca e cazul se efectueaza si o anestezie locala, cu ajutorul unei creme de xilina, care face mai suportabila durerea datorata intepaturii acului.


Pentru a se evita situatiile de alergie la toxina botulinica se testeaza pacientul cu o intepatura la nivelul bratului, se asteapta 10 minute si abia dupa acest test se incepe procedura de injectare propriu-zisa. De regula, injectarea cu botox nu depaseste durata de 20 de minute iar alt avantaj pe langa timpul scurt se refera la faptul ca nu e necesara nici o recuperare ulterioara.


Dupa finalizarea procedurii este recomandat ca pacientul ca nu stea intins sau sa aplece timp de 4 ore, sa nu maseze zonele vizate si sa nu faca efort fizic timp de 24 de ore. In schimb e de preferat contractia voluntara a muschilor injectati, manifestata prin miscari usoare de incruntare, de incretire a fruntii, de inchidere si deschidere a ochilor, deoarece acestea au menirea de a accelera efectele dorite.


injectarea cu botoxInjectarea cu botox da rezultate dupa cateva zile, ridurile ameliorandu-se in aproximativ o saptamana, iar aspectul devine foarte placut si tineresc. In cazul majoritatii pacientilor se observa si un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, lucru binevenit de oricine.


Dupa doua sau trei zile de la injectare apare si senzatia de relaxare, urmand ca dupa o saptamana sa se intregeasca total.


In cazul persoanelor aflate la prima interventie efectele botoxului se mentin intre 3 si 6 luni, dupa care ridurile si imperfectiunile incep sa reapara. Acesta este semnalul care atentioneaza ca tratamentul necesita repetare, de data aceasta rezultatele putandu-se mentine o perioada mai mare, intre 6 si 9 luni. Se estimeaza un numar de 4-5 astfel de sedinte pentru ca efectele injectarii cu botox sa devina permanente si procedura sa nu mai necesite reluare.