Toxicitatea unor uleiuri esentiale

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, ulei masaj
Ultima actualizareMiercuri 4 iulie 2018
Vizualizari1121

Voteaza & Distribuie

Descriere

Uleiurile esentiale rezulta din organe ale plantelor.Pentru ca ele au un miros, uleiurile esentiale sunt adeseori utilizate in industria parfumurilor, a cosmeticelor, ca odorizante pentru camera si aromatizare. Unele sunt folosite in cantitati foarte mici, in prepararea mancarilor. Multe dintre ele au o lunga traditie de-a lungul timpului avand calitati terapeutice.

Utilizarea incorectă a uleiurilor esențiale poate provoca otrăviri grave.

Se cunosc de catre publicul larg multe tipuri de uleiuri esentiale. Ca de pilda uleiul de camfor, de menta, santal, salvie, levantica, cuisoare, scortisoara, tea tree, eucalipt, bergamota etc.

Multa lume crede ca uleiurile esentiale sunt inofensive pentru ca sunt naturale si pentru ca au fost folosite mult timp. În unele cazuri, pur și simplu nu este adevărat. Multe uleiuri esențiale pot cauza erupții cutanate dacă sunt folosite pe piele. Mulți pot fi otrăviți dacă sunt absorbiți prin piele sau prin înghițire.

Persoanele fizice pot avea reacții total diferite față de uleiurile esențiale, așa cum ar putea avea și pentru alte medicamente și produse. De exemplu, oricine poate fi alergic la orice indiferent dacă provoacă sau nu reacții alergice la alții. Cu alte cuvinte noi toti suntem unici iar reactia alergica difera de la o persoana la alta.

Copiii, cu pielea lor subțire, delicata și ficat imatur, ar putea fi mai sensibili la efectele toxice decât adulții. Ar putea exista și interacțiuni cu alte medicamente. În funcție de modul în care este preparat uleiul esențial, ar putea exista toxicitate din alte ingrediente; aceste preparate conțin adesea alte uleiuri, alcool, arome sintetice, coloranti,conservanti, parabeni etc.

Cu alte cuvinte inainte de cumpara un ulei essential consultati un specialist sau medical currant.
Cititi cu atentie compozitia uleiului de masaj sau ulei esential. Atentie sporita la termenul de garantie. Un ulei expirat are risc crescut de toxicitate.

Pentru rasfat prin masaj va stam la dispozitiei telefonic la numarul de telefon 0724474501.