Beneficiile masajului urechii

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj
Ultima actualizareVineri 29 martie 2019
Vizualizari1132

Voteaza & Distribuie

Descriere

Urechea este o parte destul de neglijata a corpului uman, dar ea are un rol esential pe parcursul unei sedinte de masaj. Descoperiti in cele ce urmeaza de ce noi oamenii ne place sa fim atinsi si cat de eficient este masajul uerchii pentru sanatatea noastra zilnica. Masajul urechii mai este numita si auriculoterapie. Auriculoterpia este reflexologia urechii.

Anatomic urechea este un organ pereche, responsabil de adunarea si procesarea informatiilor sonore. Urechea este formata din trei parti: urechea externa, medie si interna. Toate aceste parti componente alcatuiesc sistemul auditiv uman. Urechea are doua functii esentiale: ca organ al auzului si al echilibrului. Urechea externa este formata din doua elemente distincte: pavilionul urechii (auricul) si meatul acustic extern sau conductul auditiv.

In auriculoterapie se actioneaza in special asupra urechii externe.Auriculul urechii sau pavilionul este vazut ca si un microsistem repreezentand intregul corp uman. Cu alte cuvinte corpul uman este “vizualizat” si “reprezentat”, sub forma unui fetus uman cu capul in jos numit homunculus, care cuprinde toata urechea externa. Masajul urechii este folosit pentru a aborda o serie de probleme de sanatate: vindecarea durerilor atat musculare cat si a durerilor de alte etiologii si in dependente.

Auriculoterapia este utilizata cu succes in intreaga lume in centrele specializate pentru a reduce pofta de substante care creeaza dependenta: de la banala cafeina, ciocolata la cosumul de alcool si droguri. Studiile au demonstrat faptul ca prin auriculoterapie se favorizeaza curele de dezintoxicare.

Eficienta masajului auricular deriva din actiunea neurologica si din perspectiva medicinei orientale traditionale. Prima dovada a eficientei terapiei in reducerea poftei de substante narcotice a venit de la Dr. Wen din Hong Kong in anii 1970. Apoi practica terapeutica a fost extinsa de catre Dr. Michel Smith, un medic practician de medicina orientala din New York.

Baza neurologica occidentala, in schema de tratament a dependentei de droguri, se concentreaza pe masajul zonei concale a urechii. Exista aici cinci puncte care sunt stimulate manual sau cu un stileto de cristal: inima, ficat, plaman, punctul neuro-simpatic si Shen Men. Accentul cade pe faptul ca in timpul masajului pavilionului urechii se elibereaza endorfine, care imbunatatesc starea de spirit a pacientului, fara a mai lua substante narcotico-dependente.