Totul despre display-urile din cristale de safir

Totul despre display-urile din cristale de safir

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareVineri 16 octombrie 2015
Vizualizari947

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tehnolgia evoluează de la o zi la alta. În fiecare zi observăm cum piaţă tehnologică a mai primit o inovaţie şi cum lucrurile devin din ce în ce mai performante. Dacă în urmă cu câţiva ani se putea discuta doar despre smartphone-uri cu display-uri clasice, în anul 2015 discutăm despre cele de tip Sapphire. Acest display a apărut ca urmare a unei inovaţii a celor de la Apple în momentul fabricării Iphone-ului 6. De asemenea, există suficient de mulţi producători de telefoane care folosesc la momentul actual astfel de display-uri, acestea dovedindu-se a fi foarte utile şi căutate.
În primul rând, ecranele de safir nu sunt tocmai o comoditate pentru lumea smartphone-urilor nici măcar în ziua de astăzi. Ceea ce nu ştiţi este că o companie cunoscută pentru telefoanele sale de lux, Vertu, foloseşte display-uri din cristale de safir şi se află la cea de a cincea generaţie de acest fel.
La sfârşitul anilor 90, cristalele de safir erau folosite în general în industria producătoare de ceasuri de mânaă şi cei de la Vertu şi-au dorit să aplice tehnologia pentru telefoanele lor de lux.
Vertu a fost la o companie care făcea parte din industria producătoare de ceasuri la acea vreme afirmând că nu vor putea realiza telefoane cu un astfel de display. Ulterior, Vertu şi-a căutat propriul funizor de cristale de safir suficient de mari pentru a acoperi display-ul unui telefon. În momentul de faţă Vertu are furnizori de safir care pot oferi bucăţi mari, suficiente să acopere display-ul de 4.7 inch al ultimului lor telefon numit Signature Touch.
Nu este la fel de simplu precum pare. Safirul trebuie plasat pe ecranul telefonului într-o camera specială pentru a se asigura că nu pătrunde nici măcar o particula de praf între straturi. Este un proces care se realizează manual de un muncitor pentru fiecare telefon în parte.
Furnizorii de cristale de safir nu sunt tocmai ieftini, tehnologia fiind destul de exclusivistă. De aici şi preţul destul de ridicat al telefoanelor Vertu. Dacă safirul ar fi folosit de majoritatea producătorilor de telefoane mobile probabil că preţul acestora va scade.
De asemenea, un astfel de telefon trebuie să fie protejat corespunzător. Specialiştii afirmă faptul că 80% dintre purtătorii acestor telefoane cu ecran de tip Sapphire folosesc husa si folie de protectie. Astfel, durabilitatea şi calitatea telefoanelor creşte semnificativ. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că protecţia telefonului ţine mai mult decât cosmetica acestuia.