5 echipamente de care ai nevoie pentru live streaming

5 echipamente de care ai nevoie pentru live streaming

Detalii

CategoriiIT, Shoping
Tagurismartphone
Ultima actualizareJoi 10 noiembrie 2022
Vizualizari77

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultimii ani numeroase activități s-au mutat în online, iar live streaming-ul, adică acțiunea prin care utilizatorii transmit conținut în direct, prin intermediul platformelor de pe internet, a crescut enorm în popularitate. Facebook, TikTok, Youtube sau alte rețele asemănătoare permit oricui deține echipamentul potrivit să-și expună ideile în timp real, ca să ajungă la o comunitate cât mai mare de ascultători. Dacă îți dorești și tu să te poți filma oriunde și să transmiți live materiale de calitate, iată de ce echipamente ai nevoie ca să realizezi video-uri reușite:
1. Un smartphone performant
Poți ajunge cu ușurință în direct pe internet doar cu ajutorul telefonului mobil. Atât de simplu este! Cele mai multe live streaming-uri se fac cu ajutorul unui astfel de dispozitiv deoarece permite conectarea rapidă la rețelele de social media și este simplu de manevrat. Totuși, dacă vrei să realizezi un content foarte bun, care să aibă un engagement ridicat, trebuie să te asiguri că folosești un smartphone performant. Pe Mobino.ro găsești numeroase telefoane Oppo ce integrează tehnologie futuristă și îți oferă posibilitatea să surprinzi cele mai importante momente, chiar și pe timp de noapte, cu procesare clară și realistă a imaginii.

2. Lumini artificiale
Tehnologia sofisticată a camerelor unui telefon inteligent poate pune toată puterea în mâinile tale. Însă, în cazul live streaming-ului, totul se întâmplă în direct. Asta înseamnă că nu există opțiunea de a filma duble sau de a edita imaginile ori modifica luminozitatea. Iar cum urmăritorii taxează orice greșeală este important să dispui de toate accesoriile ca să poți seta un cadru potrivit pentru transmisiunea live încă de la bun început. În situația în care nu beneficiezi de suficientă lumină naturală sau filmezi seara, îți vor fi de folos mai multe lumini. Ai nevoie să ajustezi tipul de produs necesar în funcție de mediu, de pildă atunci când intenționezi să te filmezi pe stradă sunt importante luminile mai mari, cu fixare puternică.

3. Trepied
Dacă ești un antrenor de fitness care vrea să-și transmită live o sesiune de antrenament ori un muzician ce intenționează să cânte o melodie la un anumit instrument, vei avea mâinile ocupate. Așadar, îți trebuie un trepied ca să poziționezi cât mai bine dispozitivul mobil. Un asemenea accesoriu îți oferă posibilitatea să te filmezi singur, fără să riști să se miște imaginea în timpul live streaming-ului și să îți desfășori activitățile dorite. Trepiedul permite reglarea la o înălțime corectă, unele modele având și proprietăți suplimentare, cum ar fi existența capului mobil 3D pentru orientarea perfectă a video-urilor orizontale și în format înalt.

4. Stabilizator de imagine
Cunoscut ca și gimbal, acest dispozitiv este ideal pentru situațiile în care vrei să transmiți online, dar din mers. Calitatea imaginii va fi mult mai stabilă decât atunci când ții telefonul în mână și îl miști în toate direcțiile. De preferat ar fi să acorzi atenție sistemelor cu trei axe pentru că opresc mâinile să vibreze.

5. Microfon sau lavalieră
Pe cât de importantă este calitatea imaginii, pe atât de relevant este și sunetul redat. Ba mai mult, unii oameni pun accent pe informațiile prezentate în timpul unei transmisiuni live și sunt mai puțin interesați de video. Un microfon sau o lavalieră te pot asigura că sunetul este de cea mai bună calitate, iar ceilalți te aud perfect. Chiar dacă ești într-o încăpere unde nu există alt zgomot de fundal, indicat ar fi să folosești un microfon diferit de cel încorporat în telefon, ca să captezi un sunet de calitate, unidirecțional. În cazul în care vrei să redai live conținut care necesită un anumit grad de mișcare, atunci poți opta pentru o lavalieră.

Sesiuni de makeup, consiliere pe diferite subiecte, muzică, antrenamente, cursuri, rețete culinare, toate pot fi transmise în direct pe platformele dedicate. Însă, indiferent de activitatea pe care o desfășori sau lucrurile pentru care vrei să te faci auzit, ai grijă să folosești întotdeauna echipamentele potrivite pentru o sesiune de live streaming fără cusur.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-holding-a-tomato-and-live-streaming-with-her-smart-phone-6593595/