Top 10 tendinte de securitate in 2011

Detalii

CategoriiIT
TaguriCalculatoare
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2205

Voteaza & Distribuie

Descriere

In anul 2011 specialistii in securitatea infrastructurilor IT se vor confrunta cu multe provocari. Odata cu criza economica, a crescut si riscul pierderii de date importante si al furtului, in toate mediile de comunicare de business. Cele mai frecvente amenintari previzionate pentru anul viitor sunt: atacurile infractionale, infrastructurile depasite din punct de vedere tehnologic, un mediu legal mai aspru, presiunile legate de offshoring si outsourcing, limitarile retelelor, virusarea comunicarii mobile, vulnerabilitatile Web 2.0., spionajul, actiunile nesigure si erorile utilizatorilor, schimbarile de cultura organizational etc.

Tendinte de securitate in 2011

1. Noi forme de hacking – hackerii vor dezvolta forme mai avansate de atacuri, care sa reziste mai bine in timp si, pe langa furtul de date, sa obtina controlul infrastructurilor IT, folosind drept instrumente automatizarea si transmiterea virala.

2. Securitatea este si mai amenintata de comportamentul angajatilor – politicile interne ineficiente (regulamente, traininguri, acces necontrolat la informatii) si tehnologia depasita pot duce la erori umane, ce faciliteaza pierderea de date si vulnerabilitatea infrastructurii.

3. Cyber-criminalitatea directa va creste simtitor (de tip Man-in-the-Browser) – managerii IT vor fi mai preocupati de identificarea de noi aplicatii daunatoare si de solutii (coding inteligent, tracking, autentificarea utilizatorilor, decat de depistarea virusilor de tip Trojan.

4. Securizarea Retelelor de Socializare va cunoaste progrese - dezvoltatorii vor avea mai mare grija de confidentialitatea datelor utilizatorilor, preventia atacurilor, autentificarea utilizatorilor, controlul optiunilor de securitate etc.

5. Va creste rata de nesiguranta a fisierelor – IT managerii se confrunta cu pierderi de date din ce in ce mai des, controlul accesului si stocarea datelor raman in continuare reale provocari pentru specialisti.

6. Dispozitivele mobile de tip smartphone raman extrem de vulnerabile – specialistii IT vor fi preocupati de protejarea schimbului de date dintre telefoanele mobile ale angajatilor si colaboratorilor, acestea fiind foarte expuse atacurilor.

7. Vor aparea noi solutii de securizare de tip cloud computing.

8. Cyber-securitatea devine un proces integrat in activitatea de zi cu zi a infrastructurii IT.

9. Hackerii nu vor mai activa individual, ci vor forma sau adera la grupari mai puternice si mai potente.

10. Legea securitatii se va reforma la nivel global.

Specialistii DNA Solutions sunt preocupati de dinamica industriei globale de securitate si propun pachete eficiente de solutii de securizare a infrastructurilor IT. Echipa de consultanti a selectat cu atentie furnizorii de echipamente tehnologice, pentru a oferi clientilor solutii potrivite, moderne si economice. Experienta de peste 12 cu liderii globali de tehnologie IT atesta calitatea si implicarea echipei DNA Solutions, pentru care fiecare proiect este important. Portofoliul de solutii al companiei cuprinde cele mai puternice branduri din industria de securitate, precum: Cisco, CA, Fortinet, RSA-EMC etc.