Cum sa-ti creezi un Logo 3D

Detalii

CategoriiIT
TaguriCalculatoare
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1248

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creaza-ti un logo 3D


Dupa cum putem observa mai oriunde, atit in internet cit si in lumea reala, cum ar fi magazine, oficii, supermarketuri etc, fiecare persoana sau institutie isi are emlema sa, sau cum se mai spune logo-ul sau.


Foarte multe dintre acestea contin imagini, altele imagini si text 3d, iar alte logo-uri indeobste contin doar text.


Dar si acesta difera de la caz la caz, in dependenta de dorinta persoanei care doreste logo-ul si photoshop-eru-lui care l-a creat. In ultimii ani, creste considerabil tendinta ca tot mai multe texte reprezentative fata de masele largi ale populatiei sa aiba unele efecte neobisnuite si cit mai reale, printre care se enumera efectul 3D al imaginii sau textului.


Astfel in lectia aceasta vom invata cum sa cream un photoshop logo, sau daca iti trebuieste doar un photoshop text, implimentind efectul 3D. Iata un exemplu:Intii de toate iti recomand sa inveti lectia Text in photoshop – lectia de baza, deoarece fara ea o sa iti fie mult mai greu sa realizezi ceea ce o sa cream in continuare.


Pentru inceput creaza un nou document nou. Eu ii redau dimensiunile 630 x 340 px cu backround-ul alb.


Acum creaza un nou strat si cu ajutorul instrumentului „Galeata de vopsea" sau Paint Bucket Tool, vopseste tot stratul cu ajutorul unui click, de exemplu deasemenea tot in culoarea alba. De altfel nu conteaza in ce culoare l-ai vopsi, principalul este sa fie vopsit, mai apoi vei vedea de ce.


Acum apasa pe iconita „fx" (add a layer style), aflandu-te inca pe stratul al doilea si alege optiunea Color Overlay.Dupa aceea o sa iti apara fereastra cu stiluri (fereastra nr.1) in dreptul optiunii Color Overlay. Pentru a schimba culoarea vopsirii stratului apasa pe patratelul colorat (nr.1), si o sa iti apara alta fereastra (fereastra nr.2). Acolo deja seteaza coloarea dorita (eu aleg verdele deschis). Pentru a alege culoarea dorita este destul sa faci un click sau sa misti cursorul in dreptul panoului de culori (nr.2). Dupa aceasta apasa „OK" (nr.3) si deja in fereastra nr. 1 schimba transparenta la 25% (nr.4).Ramanand in fereastra de stiluri, apasa deja optiunea Gradient Overlay, apoi seteaza transparenta (Opacity) la 50%, apoi unghiul gradientului la 100 grade.Daca gradientul nu este alb-negru, atunci apasa pe mini-fereastra gradientului (nr.1) si alege gradientul alb-negru (nr.2).Acum alege instrumentul Text orizontal din bara de instrumente si font-ul potrivit din Panoul control. Eu o sa aleg Times New Roman, stilul Bold si dimensiunea de 120px. Apropo daca inca nu stii amplasarea instrumentelor si altor lucruri in photoshop, citeste lectia Ce este spatiul de lucru sau Workspace. Si in final scrie orice doresti in documentul creat. Eu am scris cuvantul „Photoshop".Pentru a realiza pasul urmator in a crea un photoshop logo, avem nevoie sa schimbam culoarea textului. Pentru aceasta selectam tot textul si apasam fereastra „Set the text color" din panoul control, dupa care o sa se deschida o alta fereastra deja cunoscuta tie, unde poti alege iarasi culoarea dorita. Eu o sa aleg un verde obisnuit.Acum avem nevoie deja sa lucram cu instrumentul photoshop text. Pentru aceasta apasa deja cunoscuta iconita „fx" → optiunea Inner Shadow… In fereastra data seteaza urmatorii parametri: Regimul Color Dodge (nr.1), Culoarea verde aprinsa, Transparenta la 35-40%, Unghiul la -20 (minus 20), Distance – 4px, Choke – 0px, Size – 2px. (cind ai terminat de setat nu apasa OK)Dupa aceasta apasa optiunea Bevel and Emboss si seteaza parametrii urmatori: Style – Inner Bevel, Technique – Smooth, Depth – 100%, Direction – Up, Size – 3, Soften – 0. Apoi seteaza: Angle – 120 grade si culoarea care raspunde de umbra eu o voi schimba intr-un verde inchis. (deasemenea cind ai terminat de setat, nu apasa OK)Mai apoi treci la setarile optiunei Gradient Overlay si schimba culorile acestuia in felul urmator: apasa in optiunea de a schimba gradientul (nr.1) (modul acesta este descris mai sus) si alege gradientul negru-alb, desigur daca este altul (nr.2).


Acum alege culorile astfel: apasa pe primul patrat si o sa iti apara o fereastra deja cunoscuta unde seteaza culoarea dorita (nr.3), iar apoi pe al doilea si deasemenea seteaza culoarea dorita (nr.4) si apasa „OK" (nr.5). Fii atent ca culorile alese sa fie din aceeasi gama de culoare, insa diferite (de exemplu: verde inchis – verde deschis).Si ultimul stil al textului va fi Stroke. Deci intra in optiunea Stroke si seteaza: Sixe – 2-3px, Position – Inside, si culoarea schimb-o spre un verde foarte aprins. Dupa aceasta poti apasa „Ok" al ferestrei „Add a layer style".Acum avem nevoie sa modelam textul. Pentru aceasta apasam iconita „Create warped text" din panoul control.Dupa cum observam s-a deschis o noua fereastra in care alege stilul (style) – Arc, Bend – +10% si apoi apasa „Ok".Dupa aceasta tasteaza Ctrl + T si invarte usor textul in jurul axei sale inapoi conform acelor ceasornice. Apropo iti recomand lectia Invata instrumentul photoshop transform, daca nu stii inca cum sa transformi orice in aceasta programa. Iar cu ajutorul instrumentului Deplasare sau Move Tool, deplaseaza putin textul spre dreapta imaginii.Dupa ce am terminat de lucrat cu stilurile textului, avem nevoie sa ii redam un volum. Pentru aceasta dubleaza stratul ce contine textul care l-am modificat pina acum. Apoi apasa click dreapta pe copia stratului respectiv si alege optiunea Clear Layer Style.Acum mutam acest strat sub cel original, si scoatem vizibilitatea stratului cu textul principal cu stiluri.Mai apoi trebuie sa schimbi culoarea acestei copii. Tu deja cred ca stii cum sa faci aceasta: selectezi tot textul si ii schimbi culoarea apasand fereastra „Set the text color" din panoul control. Vezi sa alegi o culoare mai inchisa din gama culorii principale. Iata eu ce am ales pentru gama mea de culori verzi:Deja poti reda vizibilitatea primului strat. Pentru a crea iluzia volumului, noi vom dubla de citeva ori stratul care tocmai i-am schimbat culoarea. Acum asigurate ca ai selectat stratul fara stiluri, alege instrumentul Deplasare sau Move Tool si tinand apasat tasta Alt, apasa odata tasta cu sageata spre stinga si da drumul tastei Alt. Apoi iar tinand apasat tasta Alt, apasa odata tasta cu sageata in jos si iar da drumul. Apropo noi tinem apasat tasta Alt pentru a copia stratul.Repta tot asa de citeva ori. Iata ce am obtinut:Acum ultimii copii trebuie sa ii redam careva stiluri. Fii sigur ca te afli pe ultima copie (la mine ii photoshop copy 12).Apoi apasa iconita „fx" si alege optiunea Drop Shadow… In fereastra acesteia seteaza transparenta (opacity) la 50%, Angle – 50 grade, Distance – 4px, Spread – 0%, Size – 3px si apasa „Ok".Pentru a finisa lucrul trebuie sa ii mai redam textului nostru un efect. Pentru aceasta dubleaza stratul care se afla cel mai sus (deasupra tuturor) si iar curata stratul dat de stiluri apasand click dreapta si Clear Layer Style.


Apoi schimba-i culoarea acestuia (sper ca asta ai insusit deja) in culoarea alba. Iata ce am obtinut:Mai departe avem nevoie ca o jumatate de text doar sa aiba culoarea alba. Pentru aceasta luam instrumentul Penita sau Peen Tool si facem un punct de contur inaintea textului, apoi dupa text, apoi facem un punct la mijlocul liniei create intre aceste doua puncte si apasand tasta Ctrl si cursorul, indoiem putin linia in sus, pentru ca linia sa fie la jumatatea fiecarei litere din textul nostru. Daca doresti sa muti punctele de contur, deasemenea tine apasat tasta Ctrl. Dupa aceasta inchidem conturul si apasam click dreapta si Make Selection.In fereastra aparuta alege 0 px (zero) si apasa „Ok". Astfel o sa iti apara o selectie:Acum lasind selectia neatinsa, apasa click dreapta pe stratul dat, care se afla cel mai sus, si rasterizeaza stratul apasand Rasterize Type. Dupa aceasta apasa tasta Delete si tasteaza Ctrl + D, pentru a elimina selectia. Iata ce am obtinut:Dupa aceasta trebuie sa lucram cu partea alba de sus a textului. Pentru aceasta trebuie sa selectam doar portiunea alba de text din stratul respectiv. Pentru aceasta apasa tasta Ctrl si dai un click pe fereastra layerului.Apoi intra in meniul Select → Modify → Contract, si in fereastra care o sa iti apara seteaza la 3 px si apasa „Ok". Apoi apasa Shift + Ctrl + I, pentru ca sa inversezi selectia si apoi tasta Delete, pentru a sterge selectia in plus, si in final Ctrl + D, pentru a elimina selectia.


Acum tot ce ne-a ramas este sa setam transparenta acestui strat la aproximativ 50%.Iata rezultatul nostru final: