Cum poți să îți iei un calculator ieftin si bun

Detalii

CategoriiIT
TaguriCalculatoare
Ultima actualizareVineri 29 ianuarie 2021
Vizualizari616

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă bugetul dvs nu vă permite să cumpărați un calculator nou, vă recomandăm să achiziționați un computer recondiționat. Calculatoarele recondiționate costă în general cu aproximativ 30-50% mai puțin decât prețul iniţial a unui produs nou. Totuși, înainte de a cumpăra un calculator refurbished, vă recomandăm să citiți acest articol pentru a afla după ce anume trebuie să vă uitați atunci când alegeți acest tip de produse.

Ce este un computer refurbished?

Dacă vedeți un computer marcat ca recondiționat sau computer refurbished, asta înseamnă, în general că:reprezintă o returnare a clientului și magazinul nu o poate vinde ca fiind nouă; nu a reușit să îndeplinească testele de calitate ale producătorului original, iar vânzătorul l-a recondiționat; a venit dintr-o comandă anulată.

Ce vine cu un computer recondiționat?

Multe PC-uri recondiționate nu vin cu un monitor, un sistem de operare (software cum ar fi Windows 10), un player DVD sau Blu-ray, o placă de rețea fără fir sau chiar un cablu de alimentare. Obțineți specificul a ceea ce cumpărați și aflați cât va costa să adăugați perifericele, hardware-ul și software-ul necesar pentru ca noul computer să funcționeze așa cum doriți.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un computer recondiționat. Dispozitivelor recondiționate le lipsește de obicei cele mai recente caracteristici disponibile pe computerele noi. Dacă utilizați computerul mai ales pentru a naviga pe web, pentru a verifica e-mailurile și pentru procesarea textelor, atunci vă puteți mulțumi cu un computer mai vechi. Cu toate acestea, jocurile online necesită multă memorie și putere de procesare, astfel încât un computer recondiționat ar putea să nu fie o alegere adecvată pentru jucători.

Cele mai bune locuri de un poți cumpăra computere recondiționate

Un computer recondiționat poate veni direct de la producător sau o terță parte îl reconstruiește ulterior. Dacă o terță parte restabilește calculatorul, este posibil să descoperiți că au folosit toate piesele disponibile și că este posibil să nu se potrivească neapărat cu specificațiile originale. Indicat ar fi să comparați specificațiile produsului recondiționat cu noul produs pentru a vedea cum se potrivește. Unele dintre cele mai cunoscute companii care vând calculatoare recondiționate sunt:Amazon, E-bay, Evomag, Interlink etc.

Nu toate ofertele sunt oferte bune

Comercianții cu amănuntul listează uneori prețul recondiționat alături de prețul de vânzare cu amănuntul sugerat inițial, dar această practică poate fi înșelătoare, deoarece prețurile cu amănuntul scad în timp. Pentru a vă asigura că prețul recondiționării este o ofertă bună, efectuați o căutare online a computerului utilizând numărul modelului. În unele cazuri, puteți găsi un computer mai vechi, livrat din cutie, chiar mai ieftin decât unul recondiționat și care va avea și o garanție mai mare.

Garanții pentru computerele recondiționate

În timp ce prețul general al unui computer recondiționat este important pentru economisirea banilor, garanția este cea care contează cu adevărat pe termen lung. Multe PC-uri recondiționate au garanții limitate.

Producătorul și nu un terț ar trebui să ofere garanția În mod ideal, durata de acoperire a computerelor recondiționate ar trebui să fie aceeași cu noile modele, dar de obicei asta nu se întâmplă.