TOP 3 idei de amenajare pentru camera copilului

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, copii, scaune
Ultima actualizareMarti 16 august 2022
Vizualizari98

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multi parinti aleg la amenajarea unei locuinte sa creeze si un spatiu propriu dedicat copiilor care vin pe lume sau celor deja existenti. In acest fel, adultii se bucura de propria intimitate incurajandu-i de mici pe copii sa-si petreaca timpul in cameria proprie, iar micutii si viitorii adolescenti se pot bucura de un loc in care sa-si desfasoare toate activitatile necesare de peste zi, fara sa interfereze cu treburile parintilor.

Dar inainte de toate, ca lucrurile sa functioneze in mod corespunzator si fiecare sa se bucure de propriul spatiu de relaxare si productivitate, e necesar ca amenajarea camerei copilului sa fie realizata dupa niste criterii astfel incat sa confere senzatia de siguranta si de mediu primitor. Cu atat mai mult daca, copiii au fost invatati in marea majoritate a timpului sa doarma cu parintii. Iata cateva idei de amenajare a camerei cu care nu vei da gres.

Amenajarea camerei copilului in functie de sex

In amenajarea camerei copilului ar trebui intotdeauna sa tii cont de dorintele sale, asa ca poate fi o alegere buna si un concept amuzant sa-ti implici copilul in procesul de amenajare. Cand vine vorba de amenajarea camerei copilului pe sexe, fetele in general prefera decoruri tipice pentru domnisoare, cu mult roz, iar baietii sunt la polul opus, formele masculine si nuantele de verde si albastru fiind binevenite.

Ambii insa, vor avea nevoie la varsta potrivita sa le amenajezi un birou pentru studiu pe care sa se poata baza, ideal a fi in contraste neutre, potrivit atat fetelor, cat si baietilor. Iar in acelasi mod poti alege si mobila, care sa fie potrivita si in viitorul apropiat in caz de reamenajare (de exemplu, sifonierul, biblioteca etc.). Modelul si nuanta pe care o alegi la un scaun rotativ de birou trebuie sa fie in contrast cu finisajele si mobilierul, iar forma acestuia una ergonomica, cu scaun obligatoriu destinat uzului pentru copii.

Amenajarea camerei copilului dupa varsta

Varsta este un alt aspect de care trebuie sa tii cont si care se poate transforma intr-un stil aparte de amenajare. Asta pentru ca, la varste mici de exemplu, copiii vor fi atrasi de o camera luminoasa decorata in nuante vii, cu stickere si figurine animate inspirate din desene, in timp ce, adolescentii, vor alege un decor elegant si/sau simplu, cu accente din personalitatea specifica varstei lor. Patul adolescentilor va fi mult mai mare si pot lipsi acele protectii necesare la copiii mici, biroul si scaunul vor fi mai generoase in ceea ce priveste dimensiunea si forma acestora.

Amenajarea camerei copilului dupa tematica

Cu si fara poate, cel mai frumos se va vedea o camera aranjata dupa o tematica in care orice element sa fie ales astfel incat sa existe o potrivire perfecta cu celelalte elemente. La final se doreste a se obtine o incapere luminoasa, relaxanta si care sa emane un sentiment profund de eleganta, iar fiecare detaliu isi va avea propriul scop in tematica decorului. De exemplu, o camera aranjata in stil vintage, va fi adesea prevazuta cu tapet in nuante pastelate sau romantice (cum sunt rosu, roz, bleo etc.), fara a lipsi perdelele dantelate si alte tesaturi de acest fel, avand in completare si o oglinda apartinand stilului vintage, un birou alb sau in contrast cu finisajele, candelabru, flori etc.

Deopotriva, la stilul clasic si cel minimalist, se va pune accent pe mobilier practic, linii drepte si forme geometrice, durabile, care se va plia mai usor pe bugetul fiecaruia, fiind doua abordari perfecte inclusiv pentru amenajarea unor camere de dimensiuni reduse si pentru o categorie larga de varsta, chiar si pentru ambele sexe. Secretul unei amenajari de succes e sa schitezi cu atentie procesul de amenajare astfel incat rezultatul final sa fie unul atractiv din punct de vedere estetic si confortabil din punct de vedere functional.

Vino pe drimus.ro - o multime de oferte atractive te asteapta pentru mobilier dormitor si birou copii.