Setul de masa si scaune pentru living, "unitatea centrala" a casei tale!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimasa, mobila living, scaune
Ultima actualizareMiercuri 27 iulie 2022
Vizualizari87

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cauti un set masa si scaune pentru living care sa se integreze perfect in decorul casei? Pentru a face alegerea cea mai potrivita, va trebui sa tii cont de tema camerei de zi. Culorile, dimensiunea spatiului, tipul materialelor si luminozitatea, toate converg spre amenajarea unei incaperi confortabile, cu o estetica atragatoare. Armonizarea pieselor de mobilier este esentiala pentru crearea unui spatiu in care sa te simti bine, de aceea este foarte important sa investesti in seturi de articole care respecta deja un design stilizat, menit sa realizeze un decor echilibrat si relaxant.

Potrivirea formelor si materialelor

Unul dintre conceptele de baza in amenajarea spatiilor pune accent pe potrivirea formelor si materialelor. Esentele de fag sunt printre cele mai intalnite la achizitionarea unui set masa si scaune living. Cadrele din lemn masiv ofera mobilierului o rezistenta durabila, dar si un aspect prietenos, iar in combinatie cu structurile tapitate in diverse stiluri se transmite o nota de eleganta si rafinament camerei.

Formele in care sunt fabricate mesele si scaunele isi aduc, de asemenea, un aport considerabil in schema de amenajare. O masa cu colturi rotunjite se va incadra altfel decat una cu colturi drepte si va dirija asezarea scaunelor diferit. Modelele de mese cu forme rotunjite se pare ca sunt mai des solicitate de cumparatori, din mai multe considerente. Acestea reduc riscurile de lovire nemaiexistand colturi ascutite si ofera o lejeritate mai mare in dispunerea scaunelor.

Inaltimea spatarelor si a picioarelor aferente scaunelor joaca un alt rol cheie. Astfel, spatarele capitonate, cu tapiterii ce acopera doar spatarul sau care coboara pana la jumatate din lungimea picioarelor sporesc eleganta si farmecul incaperii. De asemenea, spatarele decupate, cu elemente combinate din pal, lemn sau material textil dau o nota moderna.

Functionalitatea unui set masa si scaune living

Pe langa estetica mobilei, atentia cumparatorilor este orientata si spre functionalitatea sa. Se doresc piese versatile, usor de manevrat, usor de integrat, care sa nu ocupe mult spatiu si sa nu incarce incaperea. Mesele extensibile sunt deosebit de practice, acestea putand fi pliate atunci cand numarul utilizatorilor este redus si extinse la ocazii speciale si sarbatori, cand participa la bucuria acestor momente rude sau prieteni.

Inaltimea si spatierea scaunelor pot creste caracterul functional al unei set masa si scaune pentru living. Poate ai remarcat deseori, atunci cand ai servit cina la un anumit restaurant, ca inaltimea sezutului scaunelor nu este tocmai potrivita cu inaltimea mesei, ceea ce ti-a creat un disconfort major. Pentru a evita astfel de situatii, acorda atentie acestor detalii inainte de a achizitiona setul dorit. In general, garda recomandata intre inaltimea mesei si cea a scaunului este de 30 cm, pentru a fi asigurat un confort ergonomic optim.

Stil monocromatic sau culori indraznete?

Formele, stilurile si finisajele pot fi aduse la un numitor comun prin apelarea la o singura culoare. Nuantele de nuc si alb sunt remarcate frecvent la seturile destinate camerei de zi. Un strop de culoare, insa, care sa sparga monotonia, este intotdeauna de apreciat. Designerii recomanda alegerea unor culori indraznete, care sa evidentieze mai bine acest ansamblu si care sa invioreze atmosfera generala. Combinatiile de alb – mustar sau alb – maro sunt deosebit de placute, scaunele colorate facand o echipa excelenta cu mesele in nuante neutre.

Clasic sau modern, alege un set masa si scaune living care sa instaleze armonia si culoarea in casa ta!