Amenajarea unei camere în stil art-deco. 5 reguli și recomandări

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, canapele, scaune
Ultima actualizareVineri 29 octombrie 2021
Vizualizari893

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stilul art-deco a apărut pentru prima dată în perioada interbelică, dar în ultimii ani a căpătat o popularitate tot mai mare atât în străinătate, cât și în România. Acesta este ideal și pentru cei care își doresc un design inovator acasă, cu mobilier și decorațiuni atipice. Află din acest articol tot ce trebuie să știi pentru amenajarea unei camere în stil art-deco.

5 reguli și recomandări pentru amenajarea camerei în stil art-deco

În primul rând, trebuie să cunoști principalele caracteristici ale acestui stil de amenajare interioară. Toate detaliile sunt importante pentru a ajunge la un rezultat satisfăcător. Iată ce trebuie să ai în vedere:

  • Stilul art-deco are la bază un aspect dramatic și un joc de contraste. Este important ca pereții să fie întunecați, în nuanțe de maro, verde închis sau chiar negru. Poți opta pentru tapete în aceste nuanțe pentru a crea efectul scontat.
  • Un material foarte utilizat in stilul art-deco este metalul, în special în nuanța auriu. Optează pentru obiecte decorative din metal precum veioze, scaune sau lustre. Poți găsi picioare cu accente metalice în cazul unor scaune în stil art-deco, care să aducă un plus de strălucire și eleganță camerei tale.
  • Liniile paralele, formele geometrice și suprafețele lucioase sunt toate elemente importante de care să ții cont în stilul art-deco. Așadar, când vine vorba de podele, trebuie să gândești cât mai non-conformist. Poți opta pentru gresie în carouri albe și negre sau pentru plăci de parchet cu forme geometrice îndrăznețe.
  • Stilul art-deco se situează la mijloc între modernism și eleganță, așa că tapițeriile trebuie să fie din țesături fine precum catifeaua. De asemenea, poți alege un covor de blană artificială care să ofere un plus de eleganță.
  • Mobila trebuie să fie în forme cât mai atipice, extravagante chiar, care să atragă privirea și admirația oricărui musafir. Culorile sunt de asemenea importante și trebuie să contrasteze cu întunecimea pereților și podelei. Poți opta pentru nuanțe de roz aprins, roșu, albastru marin sau chiar verde neon.

Detalii care nu trebuie să lipsească

Nicio cameră nu este completă fără decorațiuni interioare. Dacă până acum ne-am ocupat de aspectul general al camerei, mai există câteva detalii pe care ai putea să le integrezi astfel încât să obții o amenajare în stil art-deco desăvârșită. Iată sfaturile noastre:

1. Tablourile

Tocmai pentru că stilul art-deco este unul nonconformist, dramatic și artistic, este necesar ca în camera ta să se regăsească tablouri. Chiar dacă nu ești un colecționar de picturi în original, poți compensa acest lucru prin expunerea unor copii după lucrări celebre sau poți apela chiar la tablouri animale pe care să le agăți pe pereți.

2. Oglinzile imense

Utilizarea oglinzilor este un alt element important al stilului art-deco. Cele de dimensiuni foarte mari sunt bine venite și ajută la mărirea spațiului, aducând de asemenea și un element de surpriză. Poți opta pentru rame strălucitoare pentru oglinzi care să se potrivească decorațiunilor metalice din cameră.

3. Lustrele de alamă

Acestea îndeplinesc deja două dintre caracteristicile de bază ale stilului art-deco: au forme geometrice inedite, iar alama este un aliaj aproape definitoriu pentru o astfel de amenajare. Poți opta pentru lustre supradimensionate cu forme cât mai neconvenționale, fără abajururi. De asemenea, poți alege corpuri de iluminat în nuanțe de auriu care vor crea un contrast rafinat cu pereții în nuanțe închise.

Deși amenajarea unei camere în stil art-deco poate fi costisitoare, rezultatul final va fi unul de mare impact. Dacă ești o fire artistică sau neconvențională, îți recomandăm să urmezi aceste sfaturi și reguli pentru o amenajare personalizată și de-a dreptul specială.


Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: favi.ro/produse/p/consola-marie-cm-120x41x81?v=2042246