Top idei creative pentru decorarea camerei copilului tău

Top idei creative pentru decorarea camerei copilului tău

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriamenajari interioare, copii, design de interior
Ultima actualizareVineri 6 mai 2022
Vizualizari204

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din ce în ce mai mulți părinți aleg să decoreze camerele copiilor într-un stil care le-ar stimula creativitatea. Acest lucru se datorează, preponderent, faptului că alegem stiluri de parenting modern, cu accent pe dezvoltarea psihomotorie, intelectuală și empatică a celor mici. Totuși, adeseori părinții efectiv nu știu cum să aleagă materialele și accesoriile necesare pentru a crea acea atmosferă plăcută în camera copilului, astfel încât acesta să petreacă mai mult timp în joc. Echipa Eventimag are câteva idei interesante pentru părinții care se află în impas. Le poți afla în rândurile ce urmează.

1. Creează un colț de studiu

Indiferent de vârsta copilului, o anume zonă din camera sa trebuie predestinată studiului. Acolo poți integra:
  • Jucării interactive, cum ar fi diferite turnuri, piramide sau sorteruri;
  • Jucării de contemplare, precum ar fi niște păsări decorative pe care să le folosești pentru a-l învăța pe cel mic interacțiunea cu mediul înconjurător,
  • Jucării de socializare. De regulă, din această categorie poate face parte un urs de pluș, o păpușă sau un cățeluș din pânză. Aceste jucării îl vor învăța pe cel mic cum să empatizeze, interacționând cu alte ființe vii.

2.
Alege nuanța cromatică potrivită pentru o stare generală de bine

Pentru a decora corespunzător o cameră trebuie să ții cont de anumite aspecte:
  • Nivelul de iluminare
  • Dezvoltarea cognitivă a copilului pe vârste.

Respectiv, recomandarea de bază a decoratorilor e să alegi anumite culori calde sau reci, care nu l-ar excita sau surmena pe copil, ci dimpotrivă l-ar ajuta să se concentreze la joc sau să se odihnească atunci când merge la somn. Inclusiv poți testa combinarea diferitor culori cu pictura murală sau cu aplicarea diferitor desene pe care, eventual, le puteți colora alături de cei mici. De exemplu, puteți colora pereții în galben pal, iar pe colțul destinat jocului, utilizând o schemă decupată, să aplicați diferite imagini cu animăluțe de companie sau jocuri preferate.

3. Creați o zonă de odihnă care l-ar relaxa pe cel mic

Zona destinată odihnii trebuie să emane calmitate și pace, să nu îl provoace pe cel mic la diferite escapade. Puteți aranja acel loc cu păpușele din ceramică, capcane pentru vise și cu lămpi care să emane o lumină caldă, odihnitoare. În acest fel, rutina de mers la somn va fi una plăcută.

4. Creați un mic spațiu de depozitare pentru jucăriile și cărțile celui mic

Este important să îi oferiți copilului senzația de apartenență a unor obiecte doar ale lui. Prin urmare, acesta trebuie să aibă un spațiu de depozitare a jucăriilor și cărților sale, astfel încât să aibă ușor acces la ele și să se distreze uneori singur. În acest fel îi veți dezvolta independența.

Nu știi unde să găsești accesorii de decor pentru camera celui mic? Nimic mai simplu, optează pentru obiectele disponibile în magazinul Eventimag. La noi descoperi decorațiuni la prețuri democratice, pentru orice gust și plăcere estetică.