Terapii antistres

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4713

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stresul este nelipsit din viata cotidiana, incepand de la tineri si pana la persoanele varstnice. Cauzele sunt multiple. Din fericire exista terapii antistres cu un grad ridicat de eficacitate.

1. Terapia antistres prin scris

Pastilele miraculoase, saloanele spa sau alte metode de relaxare nu au exista dintotdeauna. O metoda eficienta prin care oamenii scapau de stres era scrisul! Asterne-ti gandurile, grijile, dorintele intr-un jurnal. Incearca sa le ordonezi si sa-ti stabilesti prioritatile, vei reduce semnificativ stresul.

2. Terapia antistres prin relaxare

O baie este un remediu excelent pentru oboseala, stres si suparare. Pentru a maximiza efectul de relaxare adauga in cada sare de baie, spumant, uleiuri sau orice stimulent. Muzica in surdina si un pahar de vin completeaza garantat atmosfera.

3. Terapia antistres prin umor

Rasul este un remediu incontestabil pentru combaterea stresului. Un cercetator norvegian a demonstrat ca persoanele cu un simt al umorului mai dezvoltat traiesc mai mult.

4. Terapia antistres prin masaj

Efectele unui masaj sunt cunoscute de toate lumea. Fie ca e realizat la tine acasa sau la un salon specializat, masajul este metoda antistres ce niciodata nu-si va pierde beneficiile.

5. Terapia antistres prin meditatie

Definita ca o stare de concentrare profunda asupra unui obiect constientizat sau al unui gand, meditatia focalizeaza atentia in interiorul persoanei in cauza.

Cheia spre o meditatie reusita este sa-ti eliberezi mintea de toate gandurile. Fie ca sunt negative, fie pozitive, gandurile si asteparile provoaca o anumita tensiune datorita careia meditatia nu se poate realiza corepunzator si astfel nici rezultatele nu vor fi pe masura.