Templul de la Baalbek

Templul de la Baalbek

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4530

Voteaza & Distribuie

Descriere

Baalbek, cea mai mare comoara romana din Liban, poate fi considerata una din minunile lumii antice. Cel mai mare si nobil templu roman construit vreodata, este unul si dintre cele mai bine conservate constructii antice. Templul se inalta falnic desupra campiei Beqaa, de proportii monumentale ce proclama puterea si bogatia Imperiului Roman. Zeii slujiti aici, Triada Jupiter, Venus si Mercur au fost asociati cu zeitati indigene: Hadad, Atargatis si un alt zeu tanar al fertilitatii. Influente locale se vad de asemenea in planul si dispunerea templului, care insa variaza datorita designului roman clasic.


De-a lungul secolelor, monumentele de la Baalbek au suferit din cauza furtului, razboiului si cutremurelor, precum si din cauza adaugirilor din vremurile medievale. Din fericire, vizitatorul modern poate vedea locul aproape de forma sa originala, datorita muncii depuse de Germania, Franta si arheologii libanezi in ultimii 100 de ani.


Baalbek este situat pe doua rute de comert principale de-a lungul istoriei. Una intre coasta mediteraneana si interiorul Siriei, si alta intre nordul Siriei si nordul Palestinei.


In ziua de azi, orasul aflat la 85 km de Beirut, este un centru administrativ si economic important in nordul vaii Beqaa.


Monumente din Baalbek


Marele Templu sau Templul lui Jupiter


Templul lui Jupiter


Propileea


Propileea


Curtea hexagonala


Curtea hexagonala


Marea curte


Marea curte


Templul lui Bachus


Templul lui Bachus