Tehnici de pescuit

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPescuit
Ultima actualizareJoi 16 martie 2023
Vizualizari3962

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tehnica de pescuit pentru pestii foarte mari

Probabil cea mai buna tehnica de pescuit pesti foarte mari, care musca mai mult, este cea cu pesti mici vii. Pentru somn si stiuca, nu ezitati sa folositi pesti mai maricei, de 20-30 cm sau mai mari, daca in zona in care pescuiti se gasesc si specimene mai mari. Acesti pesti fiind cei mai lenesi, prefera sa atace o data o babusca de 300g in loc de 6 de 50 g si sa se deranjeze de 6 ori.

Tehnica de pescuit cu naluci

Desi pescuitul nu este o stiinta exacta, aceasta este cea mai sigura metoda de a nu va intoarce acasa cu mana goala. Tehnica cu naluci da rezulate pentru cei care au rabdare sa exploreze ascunzisurile carnivorilor (ierburi, copaci morti de pe fundul apei, buturugi, crengi, sau orice obstacol din apropiere). In general, pestii prinsi cu aceasta tehnica sunt mici si mijlocii, pentru ca cei mari rareori vor face efortul de a alerga dupa momeala. Este posibil insa sa prindeti si un peste mai mare daca plimbati nada foarte lent (intorsaturi mari - virgule - rapala mare) pentru ca nu au nevoie de viteza mare pentru a intra in actiune).

Tehnica de pescuit cu pesti morti


Unii ar spune despre ea ca e cea mai buna tehnica de pescuit pradatori. Este un peste adevarat si, cel mai important, miroase a peste adevarat. Scopul tehnicii este de a anima pestii morti pentru a da impresia ca sunt vii si pentru a provoca atacul pradatorului.

Secventa de operatiuni este urmatoarea:

1 - Lansarea in mod relaxat si cu o acuratete cat mai mare in locul unde banuiti ca se ascunde pestele.

2 - Pastrand firului intins, lasati momeala sa ajunga pe fundul apei.

3 – Imediat ce ajunge pe fundul apei, ridicati putin undita in sus, apoi jos, apoi iarasi in sus, iarasi in jos, pentru a crea impresia ca pestele (momeala) e ranit si se deplaseaza cu dificultate.

4 – Pe masura ce aceasta inaintare a pestelui mort se apropie de pescar, acesta trebuie sa pastreze firul intins si sa ridice incet undita.

5 - Toate acestea trebuie sa lase o impresie foarte naturala pentru a fi eficienta. Tehnica poate fi impodobita cu diverse manevre, cum ar fi oprirea pentru cateva secunde, lasand pestele mort sa se odihneasca nemiscat pe fundul apei, apoi alunecarea lenta, chiar si o vitalitate scurta.

Tehnica de pescuit cu viermi

Unii puristi pot gasi rustica tehnica de pescuit cu viermi, veche de cand lumea. Este insa adevarat ca pescuitul cu momeli naturale s-a dovedit intotdeauna nepretuita, chiar si atunci cand pradatorul nu este in plina actiune. Gurmand si gelos pe semenii lui, bibanul rezista rareori la o creatura care se flutura dinaintea nasului sau. Departe de a fi statica, vanatoarea bibanului cu viermele este un proces de schimbare a pozitiilor si trebuie sa le testatati cu atentie fara sa ramaneti in mod inutil intr-una singura.

Ramele, usor de gasit peste tot, sunt momeala de baza a oricarui pescar.