Targuri de Craciun celebre in Europa

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9282

Voteaza & Distribuie

Descriere

In fiecare an, in multe orase ale Europei se organizeaza Targuri de Craciun. Iata cateva dintre traditionalele destinatii de Advent:


1. Viena

Incepand din mijlocul lunii noiembrie, cele mai mari piete ale Vienei devin, in mod traditional, locul Targurilor de Craciun. In Rathausplatz are loc Wiener Adventzauber (vraja de Advent vieneza), o lume de poveste invaluita in lumini multicolore. Cele aproximativ 150 de standuri ofera vizitatorilor cadouri specifice sezonului, podoabe pentru bradul de Craciun, dulciuri, bauturi calde.
targ viena


Targul de Craciun de la Viena
Nu departe de aici se afla satul de Craciun din Piata Maria-Theresien. Circa 60 de chioscuri ii asteapta in fiecare an pe vizitatori, oferindu-le obiecte artizanale specifice de Craciun. Altwiener Christkindlmarkt (targul de Craciun din Viena veche) este un eveniment traditional ce are loc anual in Piata Freyung, incepand din 1772! Aici se pot gasi cele mai frumoase obiecte artizanale, decoratiuni din sticla si ceramice. In fiecare dupa-amiaza, incepand de la ora 4 si jumatate, in piata rasuna colindele.


Targul de Craciun din curtea Castelului Schonbrunn emana un romantism aparte. Evenimentul este destinat indeosebi copiilor, micutilor fiindu-le pregatite programe speciale, ateliere de joaca si de lucru manual. Tot in atmosfera imperiala este organizat si targul de Advent din fata castelului Belvedere, iar in Karlsplatz este amenajat in fiecare an un targ de Craciun alternativ.


2. Budapesta

In capitala Ungariei, Targul de Craciun din acest an va fi deschis in 16 noiembrie si se va inchide in ultima zi a anului. Piata Vorosmarty din Budapesta isi asteapta vizitatorii cu obiecte de artizanat, deliciuri culinare si o serie de expozitii diverse. Nu vor lipsi muzica, dansul si voia buna, intretinute de formatii cunoscute din Ungaria si de peste hotare. Organizatorii promit o atmosfera de poveste!
targ budapesta


Tragul de Craciun de la Budapesta
3. Cracovia

Cel mai mare targ de Craciun din Polonia este organizat in centrul Cracoviei. Ca si in alte parti, accentul se pune pe vanzarea obiectelor si bunatatilor specifice sarbatorii, dar nu lipsesc nici programele distractive, dansul si muzica de cea mai buna calitate.
targ cracovia


Tragul de Craciun de la Cracovia
4. Praga

Targul de Craciun din centrul vechi al capitalei cehe transforma Praga intr-un loc de poveste. Splendidul brad de Craciun de aici este renumit in lume, targul atragand anual sute de mii de vizitatori, carora le sunt oferite bunatati culinare si spectacole de teatru foarte apreciate de public.
targ praga


Targul de Craciun de la Praga
5. Bratislava

In fiecare decembrie, piata centrala a Bratislavei devine cel mai aglomerat loc din oras. Turistii sunt atrasi de mirosul mancarurilor traditionale slovace, al vinului fiert si al dulciurilor specifice zonei. In chioscurile ridicate in piata sunt oferite spre vanzare adevarate bijuterii artizanale, cadouri diverse, pentru toate gusturile si buzunarele.
targ bratislava


Targul de Craciun de la Bratislava