Originea cadourilor de Craciun

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5285

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cadourile sunt simboluri prin care ne exprimam dragostea si recunostiinta pentru cei din jur. Cadoul nu este cerut, nici comandat si nici sugerat. Se poate spune ca exista o arta a oferirii cadourilor.

In tari precum Japonia, oamenii participa la cursuri despre modul in care se dau si se primesc cadourile. Pentru a oferi un cadou perfect, trebuie sa facem alegerea in raport cu ocazia, si mai ales in functie de personalitatea celui caruia ii este destinat acest cadou.

Multe sarbatori sunt asociate cu acest obicei de a oferi cadouri. A devenit o traditie oferirea cadourilor pentru cei dragi cu ocazia Craciunului, ajungand sa fie chiar un element esential al acestei sarbatori alaturi de impodobirea bradului si colinde.

Obiceiul cadourilor in noaptea de 24 decembrie dateaza din anul 1535, si a fost introdus de Martin Luther, ca o alternativa la obiceiul de a darui cadouri cu ocazia sarbatorii Sfantului Nicolae. Scopul lui Martin Luther a fost acela de a face copiii sa iubeasca aceasta sarbatoare. Din acel moment, acest obicei a capatat din ce in ce mai multa importanta, culminand cu aparitia in secolul 19 a lui "Mos Craciun", luna decembrie capatand denumirea de "luna cadourilor".

O data cu apropierea Craciunului, incepe o adevarata cursa pentru alegerea unor cadouri deosebite, care sa simbolizeze cat mai bine dragostea si recunostiinta noastra pentru cei carora le oferim. Oferta de produse de pe piata devine tot mai mare si mai variata, dar alegerea unui cadou nu este atat de simpla, necesitand imaginatie si inspiratie.

Pentru a va facilita alegerea unui cadou care sa fie apreciat de persoana care il primeste si pentru a va scuti de alergatura din magazine, iata cateva idei de cadouri pentru Craciun, aniversari, zile onomastice sau orice alta ocazie.