Praga

Praga

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10460

Voteaza & Distribuie

Descriere

Praga este una dintre capitalele europene cu o insemnata incarcatura culturala si politica. Capitala Cehiei a fost de-a lungul timpului un centru de prima importanta, gazduind doi sfinti imparati romani si devenind astfel capitala Sfantului Imperiu Roman. Praga a fost un punct cheie in Reforma Protestanta, in istoria Imperiului Austro-Ungar si a secolului al XX-lea si reprezinta una dintre atractiile Europei atat din punct al vedere al turismului, cat si al invatamantului universitar.
Praga


Praga
Istoria Pragai incepe devreme, acum mai bine de 2000 de ani


Numele orasului are origini slave si provine de la praga, care inseamna trecere prin apa, facand referire la faptul ca orasul este asezat pe raul Vltava.


Zona in care astazi este asezata Praga a fost populata acum mai bine de 2000 de ani de catre celti si popoare germanice care, ulterior, au fost asimilate de popoarele slave din vest. Orasul a devenit sediu pentru importante fete bisericesti ale regiunii si un important nod economic pentru comerciantii din intreaga Europa.
Castelul Praga


Castelul Praga, fondat in anul 870
In timpul secolului al XIV-lea, Praga a inflorit din toate punctele de vedere. Au fost construite cladirile din Orasul Nou, podul Karluv peste raul Vltava, Universitatea Carolina (prima universitate din Europa Centrala), Catedrala Gotica Saint Vitus. Praga a trecut si prin perioade tulburi, de agitatie interna, de razboaie, culminand cu razboaiele mondiale care au produs schimbari notabile in structura orasului.


Devine capitala Cehoslovaciei, se uneste cu suburbiile si orasele invecinate, este bombardata din greseala de catre Statele Unite ale Americii, cand, de fapt, tinta era orasul Dresda. In 1948, puterea intra pe mana comunistilor, care sunt dati la o parte 41 de ani mai tarziu prin Revolutia de Catifea.


Praga, destinatia preferata a turistilor


Praga a devenit una dintre cele mai vizitate capitale europene, alaturi de Londra, Paris, Viena, Roma si Madrid. Faptul ca nu a suferit distrugeri majore in cel de-al Doilea Razboi Mondial a permis punerea in valoare a cladirilor istorice care s-au prezervat foarte bine pana in prezent.


Praga se bucura de o diversitate de stiluri arhitecturale, de la Art Nouveau la baroc, de la stilul renascentist si gotic la cubism, neoclasicism si sitlul ultra-modern. Principalele puncte de atractie pentru turisti sunt Castelul Praga, construit in 870, si Orasul Vechi, cu vechea piata centrala, invadata de vizitatorii atrasi de multitudinea de stiluri arhitecturale ale cladirilor si de frumusetea stradutelor inguste care duc pana la ea.
Orasul vechi Praga


Orasul vechi din Praga
Ceasul astronomic, situat in Orasul Vechi, este un ceas astronomic medieval pus in functiune in anul 1410. Orologiul se afla pe locul trei in ierarhia celor mai vechi ceasuri astronomice din lume si pe prima pozitie intre cele care inca mai functioneaza.
Ceasul astronomic Praga


Ceasul astronomic din Praga
Muzeele sunt un alt punct de atractie pentru turistii care viziteaza Praga: Muzeul National din Piata Wenceslas, Muzeul de Arte Decorative, Muzeul asasinarii lui Heydrich din cripta Bisericii Sfintii Cyril si Methodius, Muzeul Mucha.


Sinagoga gotica construita la 1270 inca se pastreaza in stare buna si poate fi vizitata, la fel si Poarta Pisek, ultima ramasa din fortificatia in stil baroc a orasului. Alte obiective turistice sunt Zidul Lennon, vechiul cartier evreiesc cu cimitirul vechi, turnul Petřínská rozhledna asemanator cu Turnul Eiffel, casa supranumita Dancing House, Muzeul Franz Kafka, Gradina Zoologica (a saptea in ierarhia gradinilor zoologice din toata lumea realizata de revista Forbes).
Dancing House Praga


Dancing House din Praga
Praga este caracterizata de un modernism care traieste in armonie cu incarcatura culturala si istorica a sa. Alaturi de Teatrul National, de Opera de Stat, de Filarmonica si de festivalurile de muzica regasim cluburi de noapte, cinematografe si cladiri moderne realizate de arhitecti renumiti. Praga organizeaza anual Festivalul Berii, prilej cu care vizitatorii pot degusta peste 70 de branduri de bere ceha.
Podul Karluv


Podul Karluv