Scumpirea curentului ar putea afecta mii de salariati din Europa

Detalii

CategoriiInternational
TaguriEuropa
Ultima actualizareMarti 1 noiembrie 2022
Vizualizari362

Voteaza & Distribuie

Descriere

Criza energetica ameninta bugetele familiilor iarna aceasta. Expertii anunta ca toti oamenii ar trebui sa fie pregatiti ca pretul energiei sa intreaca praguri absolute si ca acestia ar trebui sa inceapa sa se gandeasca deja la diferite modalitati prin care sa faca economii in lunile ce urmeaza. Razboiul dintre Rusia si Ucraina a avut repercusiuni uriase, printre care si scumpirea curentului ce este pe cale sa afecteze mii de salariati din toata Europa. In cazul in care nu se vor face economii drastice, majoritatea oamenilor isi vor cheltui o buna parte din bugetul personal pentru a acoperi factura la energie electrica sau in cazuri si mai putin favorabile, nici macar nu isi vor permite sa o achite.

Ce masuri ia Comisia Europeana in conditiile date?

Comisia Europeana este gata ca in cazul unor situatii de urgenta in Uniunea Europeana sa realizeze intreruperi de curent. Chiar daca aceasta criza nu a putut fi evitata, scaderea drastica a schimburilor rusesti de combustibil a influentat mai multe state Europene sa puna in aplicare planuri de urgenta. Expertii sunt de parere ca rationalizarea energiei electrice poate fi o solutie eficienta, pana la gasirea unei alte rezolvari alternative.

Exista doua scenarii pe care specialistii le considera posibile

In primul rand daca doar cateva state sunt afectate de o pana de curent, atunci exista posibilitatea ca acestea sa poata fi reabilitate de alte state UE care sa le furnizeze energia necesara. In caz contrar, daca un numar mare de state sufera o intrerupere de curent in acelasi timp, se presupune ca tarile blocului ar trebui sa-si limiteze livrarile din stocul de urgenta catre alti membri si s-ar putea ajunge in situatia care Comisia sa fie nevoita sa alimenteze nevoile prin rezerva sa. Exista anumite conditii si procedee impuse pentru fiecare situatie in parte, iar persoanele aflate in conducere stiu exact cum sa procedeze in cazul in care Europa ajunge intr-un punct critic.

Care sunt ultimele noutati despre companii

Companiile au de pierdut enorm din cauza crizei actuale. Majoritatea au luat deja masurile necesare pentru a economisi cat mai mult. De asemenea conducatorii de tem de repercusiunile pe care criza energetica le-ar putea avea si pe viitor, iar salariatii se straduiesc sa isi pastreze locurile de munca. Daca esti interesat, mai cauta si alte detalii despre noutati despre companii.

Care sunt declaratiile membrilor UE

Jane Lenarcic, comisarul UE pentru gestionarea crizelor, spune increzator ca este foarte probabil ca UE sa aiba nevoie si ea de asistenta in caz de dezastre, in ceea ce priveste cele mai negre dintre scenarii.

Care sunt cauzele acestei crize electrice

Razboiul dintre Rusia si Ucraina a dus la aceste probleme majore pe care statele europene le au in prezent. Este foarte greu pentru conducatori sa faca fata unei astfel de situatii fara precedent, in care oamenii se simt din ce in ce mai amenintati din cauza crizei.

Situatia din Ucraina este una de-a dreptul dureroasa care are urmari uriase. Sute de oameni isi pierd viata in fiecare zi incercand sa salveze teritoriul Ucrainean, iar conflictul pare ca nu este aproape sa se termine. Cu cat acesta va dura mai mult, cu atat si criza de curent se va agrava, aducand tarile Uniunii Europene in praguri disperatii.

Este foarte important ca oamenii sa ramana in permanenta conectati la parcursul evenimentelor din Ucraina, pentru a putea fi pregatiti in cazul oricaror dezastre viitoare. Economia are de suferit din ce in ce mai mult in aceasta perioada, UE aflandu-se intr-o pozitie critica, asa cum nu a mai fost de la al 2 lea razboi mondial pana acum.