Straja, destinatie ideala de schi

Straja, destinatie ideala de schi

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8536

Voteaza & Distribuie

Descriere

Statiunea Straja se afla in judetul Hunedoara, in Muntii Valcan, la o altitudine de 1445 de metri. Pasionatii de aventuri montane care vor sa viziteze zona Vaii Jiului trebuie sa stie ca la Straja se poate ajunge usor, intre statiune si Lupeni nefiind mai mult de 8 kilometri.


Localizarea statiunii Straja intr-o zona montana a facut ca principala ocupatie a locuitorilor acestui loc sa fie cresterea animalelor si vanatoarea. Abia incepand cu secolul al XXI-lea, o data cu descoperirea zacamintelor de carbune, aceasta zona a fost colonizata iar orasul Lupeni a devenit un centru industrial puternic in Romania. In Lupeni se afla cea mai mare mina subterana din estul Europei. Huila extrasa de aici este de o calitate superioara, cu o putere calorica de pana la 9000 de kilo-calorii.
straja


Straja, destinatie ideala pentru pasionatii de schi
Varful Straja are o inaltime de 1445 de metri si este situat pe partea opusa Vaii Jiului. Complexul turistic Straja este localizat la o altitudine de 1380 de metri, la circa 20 de kilometri de orasul Petrosani. Statiunea are in componenta 210 cabane, dar si foarte multe case de vacanta, pensiuni si vile incapatoare.


Pasionatii sporturilor de iarna pot gasi la Straja 7 partii, fiecare fiind echipata cu instalatie de transport pe cablu si de zapada artificiala. Dintre acestea, 4 partii au instalatie de nocturna. In total, iubitorii de schi si snowboard se pot bucura de 13 kilometri de partie amenajata.
straja


La Straja sunt peste 13 kilometri de partii
Clima de la Straja este una de munte, cu o temperatura medie anuala de 2 grade Celsius. Din acest motiv, la Staja este zapada din noiembrie pana in aprilie. Datorita numarului mare al partiilor si a dispunerii lor diferite, in statiune se poate schia in orice conditii meteo, insa daca vremea este frumoasa, turistii se pot bucura de o priveliste splendida spre Retezat, masiv muntos a carui principala culme ajunge pana aproape de orasul Uricani.
straja


Crucea de la Straja
La Straja se poate ajunge cu trenul pana la Lupeni pe ruta Timisoara - Simeria - Craiova, iar apoi cu telescaunul. Cu masina se poate ajunge pana in Petrosani pe drumul national DN 66, iar apoi se merge spre Lupeni.